Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
26 svi 2009, 00:00
Bok, nova sam ovdje ! Ovako danas popodne moja je bebica pala sa kauča na leđa. Ima 4 mj . Nije ostao bez svijesti , počeo je plakati tek kad sam ja počela vikati i plakati dok sam ga dizala . Do sada se normalno ponaša , Zanima me ,ima li tko sličnih iskustvava i da li ga voditi pedijatru ?
26 svi 2009, 00:11
Mislim da rijetko kojoj majci beba nije pala s kauca/kreveta.
S kolike visine je pala. Ako je odmah zaplakala i ako se ostatak dana ponasa normalno, ne bi jurila doktoru.
26 svi 2009, 07:57
Meni su obje pale.
I to jedna iz kolica, na glavu, druga
sa kreveta, na glavu.
Ne poznam bebu koja nije pala. Promatraš i ako je sve OK, ne povrača,
ne spava konstantno, nikamo ne vodiš. Tak sam ja.
26 svi 2009, 13:26
pao je sa 30-ak cm otprilike , i na tapet .
Hvala cure sad ste me utješile
27 svi 2009, 17:05
nemoj se brinuti sve bebe padaju i najcesce na glavu i nos .imam ih troje tako da znam vjeruj mi sve vrste pada koje te zanimaju i koliko sam puta bila na hitnoj uzalud pa bi me doktori pogledali kao da sam s marsa pala.zato ne idi dokt. dok ne primjetis promjene u ponasanju.povraca stalno spava ,,,
27 svi 2009, 18:20
Moj je pao s kuhinjskog stola

Na parket, i još ga je popklopila autosjedalica. I nije mu bilo niš.
Za visinu kreveta se ne bi zabrinjavala
27 svi 2009, 18:59
Nama je pala sa oko 40 cm kad je imala oko 5 mjeseci. Odma smo odjurili doktorici. Ona je pregledala, lampicom je gledala u oči da li se zjenice normalno skupljaju i šire i samo nam rekla da se opet javimo ako počne da povraća, ali nije.
27 svi 2009, 19:02
Ja sam pala svojoj mami iz kreveta
27 svi 2009, 20:45
moja malena je sa 7mj.pala sa kreveta i razbila nos...tj.posteno ga ogrebala...
...ostalih par dana sam plakala ko kisna godina jer sam se tako grozno osjecala...
ali nakon nekog vremena s kojom god mamom sam pricala djete joj je bar jednom palo...
...ne brini...pusaaaa
palunkica je napisao/la:Moj je pao s kuhinjskog stola

Na parket, i još ga je popklopila autosjedalica. I nije mu bilo niš.
Za visinu kreveta se ne bi zabrinjavala
nemogu zamisliti tvoju reakciju tada...ja mislim da bi me infarkt strefio u tom trenutku...
jao,jao...grozno...
ali sreca eto bilo je dobro...
27 svi 2009, 21:39
meni je malac sa mjesec i pol pao s trosjeda na pod
ostavila sam ga na sredini trosjeda misleći kako je premali i nejak da se prebaci bilo kamo,ali očito nije bio
rasplakao se ali inače nikakvih tragova niti posljedica nije imao niti ima od toga
bili smo odmah (neznam više niti u kojoj bolnici na slikanju) i sve 5
27 svi 2009, 21:48
Mene sram i reci koliko su moji puta padali i kako

Na srecu, nista im nije bilo. Treba pratiti ponasanje i da li povraca.
27 svi 2009, 21:57
citam i nevjerujem
pa ja sam ludakinja!!! ja svog ogradujem, nosim kao perce ... pa ja sam mislila da ako padne da ce se cijeli polomiti
ja ga i na podu nadzirem, a tamo nema di pasti
28 svi 2009, 17:09
bez brige, sva djeca povremeno padnu.
14 srp 2009, 09:08
Prijavljujem i ja pad, sa 6 mj.
On spava s nama i u sred noci cujem "bum" i plac...pao s kreveta na parket. Ne znam kako nisam ranije skuzila, a moja je greska jer sam mu zakomila s krive strane. Cim sam ga uzela na ruke prestao je plakati i nastavio spavati. Skroz se normalno ponasa. Sva sreca nas krevet je nesto nizi od standarda.
14 srp 2009, 15:20
mi imali prvi pad prošli tjedan.Ponosna sam koliko me toga bila panika mislila sam da će mi ispast iz ruku prvi dan!Sjedila je na podu tj na parketu i mačka nam ušla u kuću a ona se prepala i samo se pustila unazad.Fino se čulo.Ostatak dana se ponašala normalno al malo uplašeno.Nema posljedica,idemo dalje(ovo mi baš gušt reć)!
15 srp 2009, 12:44
i Hrvoje je pao prije 2 tjedna, s 8 mj. Normalno sam u tom trenu reagirala i sve je ok bilo ali me poslije spucala panika
15 srp 2009, 13:40
i nama pao prije mjesec dana,smirio se brzo i skroz normalno ponašao kad sam ga digla,a mismo se tresli od straha-ja sam počela plakat iako znam da treba u takvim trenutcima biti pribran,ali

kad sam ga vidila na podu...
Zadnja izmjena:
lamb; 11 tra 2016, 21:59; ukupno mijenjano 1 put/a.
22 srp 2009, 15:54
Meni je O. pao kad je imao jedno 6 tjedana, stavila sam ga u ležaljku i primila sa svake strane, nekaj se odvojilo i on je skliznuo van. Ruke su mi se tresle još 2 sata. On je zaplakao, ja ga stavila na cicu i sve je bilo ok. Osjećala sam se (i danas se osjećam) kao najgora majka na svijetu radi toga. Otad samo slušam od svih da je i njima beba pala, pa sam malo mirnija.
11 kol 2009, 22:35
iskreno,sin nam je pao 5 puta!plakala sam i stajala zamrznuto prvi put kad se to desilo (kad je imao cca 6 mj) ali onda sam se već navikla

haha
mama me je tješila da ne brinem jer da smo i mi (brat i ja) njoj padali i to sa onih starinskih visokih kreveta i da je sve ok s nama!ili,u biti, možda smo zbog toga ovakvi danas?!
uglavnom,prvi put smo odmah otišli na hitnu iako malom nije bilo ništa-malo je plakao kad sam ga digla ali se brzo sredio što se ne može reći za mene!dokt na hitnoj ga je pregledala i rekla da je sve ok i da ne brinemo i da je njoj mala sa stola pala i imala plavice i otekline po glavi i tijelu i da je opet sve ispalo ok.tako dakle,rekla je da se na hitnu ide samo ako vidite da više spava,da povraća ili da je jako klonuo
12 kol 2009, 19:05
Prije 2 tjedna ponovno pad s kreveta ali ovaj put je vrištao kao lud, a mene uhvatila ovaj put panika da sam plakala. Al sve je bilo ok.
13 kol 2009, 09:33
Pao drugi put prije 6 dana-naravno da me bilo strah!plakao je ali se vrlo brzo smirio!
Zadnja izmjena:
lamb; 11 tra 2016, 22:00; ukupno mijenjano 1 put/a.
13 kol 2009, 10:25
meni je D tek ovo ljeto prvi put pao, i to sa kauca na (debeli mekani) tepih. protrnula sam od straha.trebalo mi je sat vremena da dodjem sebi. vec sam zamisljala najgori scenarij. njemu nista nije bilo. pojavila se samo velika cvoruga na glavi kao podsjetnik na tres.
20 kol 2009, 22:14
pao je i nama, prvi put s 2 mjeseca, isto sam mislila kak je premali da se okreće a kad ono... al sve ok, mala kvrga na čelu i dobro, plakala sam ja više nego on.. drugi put je bio na podu u AS i samo se prevrnuo, mislim da se nije ni udario ali je počeo plakat kad je čuo moje vrištanje.. a treći put se otkotrljao s kreveta unatoč svom mom ograđivanju, ja napokon ostala pribrana, prestao plakat čim sam ga digla.. stvarno svi padnu.. kad tad..
17 pro 2009, 21:45
evo mene opet tu.
nije pao, vec se lupio u celo i to posteno.
zapravo udarac i nije bio neki, samo je malo zaplakao (i nastavio piciti dalje) ali ima mali podljev na celu.
naravno da sam ja odmah bila izvan sebe, zvala sam rebro, ljudi su mi rekli da ne dolazim osim ako ne pocne povracati i gubiti ravnotezu kroz 12 h.
on se ponasao normalno, maloprije zaspao i to je to.
a ja se i dalje brinem.
jel mozda pretjerujem ili?
17 pro 2009, 21:53
da
prati ga i dalje ali sve bu ok.
17 pro 2009, 21:56
Gledaj ga, naravno, ali bez panike.

Moji meni nisu nikad opali, ali kad su krenuli samostalno, o mili Boze, pogotovo K., koliko puta se taj zviznuo u glavu...
28 vel 2010, 12:42
LiKmama je napisao/la:koliko puta se taj zviznuo u glavu...

tako je nekako i kod nas, nisu to jaki udarci, ali bas jedna modrica prode eto druge.
a najgore mi je sto imam osjecaj da druga djeca ne padaju toliko
28 vel 2010, 12:44
Rogue je napisao/la:a najgore mi je sto imam osjecaj da druga djeca ne padaju toliko
sve mame imaju osjećaj da tuđa djeca manje padaju
28 vel 2010, 21:11
danas je J pao po prvi put u 7 mj. sa bracnog kreveta.