Switch to full style
Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

cepici koji izvlace slajm

02 lip 2009, 09:10

Sjetila sam se da sam davno prije negdje na forumu čitala kako postoje čepići za bebe koje je netko (Daphne ako se dobro sjećam) nabavljao iz Italije. Bila je riječ o čepićima koji na sebe navuku sav šlajm koji se nakupio i beba ga lijepo pokaka :D a nosić i dišni putevi budu čisti.
Zna li netko nešto više o tome?

Re: cepici koji izvlace slajm

02 lip 2009, 09:16

Ozopulmin čepići. :mrgreen:

02 lip 2009, 11:41

U slo biljnim ljekarnama imaš i Bronhopulmin (ako ti je blize) :mrgreen:

02 lip 2009, 18:57

ima i sirup.ozopulmin g.

02 lip 2009, 23:26

imaju i čepići lipobalsamo, isto se naručuju-ja naručujem na Dolcu, i meni su bolji od ozopulmina za koji su mi cure rekle da ih peče guza. doduše, više ne upotrebljavamo čepiće iako sam već na vagi da ih ponovo kupim jer ne žele puhati nos.

03 lip 2009, 14:35

hvala! to se samo ovako može naručiti ili treba imati recept od liječnika?

03 lip 2009, 20:52

ne treba recept.

04 lip 2009, 18:44

da li su tiproizvodi dostupni i u njemackoj i da li pod istim imenom ili nekim drugim.molim sto prije odgovor ako netko zna sestra ce mi izluditi s malim

05 lip 2009, 07:54

mama141705 je napisao/la:da li su tiproizvodi dostupni i u njemackoj i da li pod istim imenom ili nekim drugim.molim sto prije odgovor ako netko zna sestra ce mi izluditi s malim

http://www.trudnoca.net/forum/viewtopic ... =ozopulmin

editiram: zna li tko nešto o ovome što su ove forumašice pisale o nuspojavama???

05 lip 2009, 10:04

mi nismo imali nikakve nuspojave, taman kao što piše na uputstvu.
treba paziti ako je dijete preosjetljivo na neki od sastojaka, a svi su pobrojani.

06 lip 2009, 08:09

sirupa ima samo u italiji koliko znam-.

03 sij 2010, 22:14

malo podizem topic...mi kupili na dilcu bez problema, 95 kn, ne mora se naruciti...jedan je u guzi, cekamo kao spas jer sirota kad pocne kasljati i iskasljavati pa to gutati na kraju se zbuni i ispovraca. :faca

03 sij 2010, 22:20

jel ima neka granica od kad djeca, tj. bebe to smiju koristiti?
naime, mi često imamo problema sa tim, pa da probamo, možda pomogne
radi se o bebi od 14 mjeseci

03 sij 2010, 22:23

Mi smo koristili ozopulmin ali nismo imali neke rezultate.....

03 sij 2010, 22:42

mi imamo 7 mejseci

14 sij 2010, 09:37

Mi smo prošle godine od prijatelja dobili te čepiće. Nekako se poklopilo da smo morali kod pedijatrice pa sam je pitala za to. Ona se počela zgražavati i rekla mi je da upotrijebim zdravu logiku kako šlajm može izaći sa drekecom van???
Tako da na kraju nisam to koristila. Prijatelji od kojih smo to dobili su svojoj malenoj to davali ali ne znam dali je bilo kakvih rezultata s obzirom da je mala non stop bila bolesna.

14 sij 2010, 15:11

Nismo to koristili , ali od frendica sam čula samo pozitivna mišljenja.

22 sij 2010, 14:56

Hmm,oprostite,ali malo mi nije jasno kako ćepić u guzi izvuće šlajm iz dišnih puteva(ako sam dobro shvatila) :conf
Može li netko pojasniti kako to točno funkcionira? :kavica

22 sij 2010, 15:21

da, ni meni to nije jasno :conf tj. mislim ga je to nemoguće

ali, da ispušta u organizam tvari koje su djelotvorne za poteškoće dišnog sustava (kašalj, šlajm), a ulaze kroz probavni, to je moguće... ali, ne vidim tu onda razlog zašto bi bili čepići (od kojih, kako kažee, guza peče) kad može biti sirup :dunno

kad bi postojali čepići koji se stavljaju u nos, a kupe šlajm (to sam ja prvo pomislila kad sam čitala naslov)... to bi onda bila skroz druga priča i imalo bi smisla, ali sumljam da bi baš bili ugodni i primjenjivi :lol

22 sij 2010, 15:46

ali, da ispušta u organizam tvari koje su djelotvorne za poteškoće dišnog sustava (kašalj, šlajm), a ulaze kroz probavni, to je moguće... ali, ne vidim tu onda razlog zašto bi bili čepići (od kojih, kako kažee, guza peče) kad može biti sirup

mozda iz istih razloga kao i cepici za temperaturu :dunno
Ja ih imam, poslala mi bas jedna forumasica, ali isto nesto nisam primetila da su delotvorni..
Ali u to vreme kada su mi trebali probala bih bilo sta, jer je imala zapaljenje pluca i bila puna slajma koji nije hteo van.
Odgovori