Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
10 srp 2009, 19:01
Kcer mi je imala samonelu, 7 dana lezala u zaraznoj, sada smo doma 4 dana, danas mi se zali da je ponekad boli busa. Do sada se nije zalila, pa me hvata panika da se nije mozda vratila, ima li tko iskustva s time? Stolica joj je formirana, nije proljevasta niti kasasta, ali jos uvijek ide par puta na dan kakati. Kontrola stolice je tek za tjedan i pol
10 srp 2009, 19:08
Mi smo imali salmonelu prije nekih 2 mj. od povračanja drbuh zna zatezati još dva tjedna nakon što se sve smiri.Ali to ne znaći da se salmonela vratila.
10 srp 2009, 19:16
Joj, pobjeglo mi l u naslovu, puno ti hvala, nakon tjedan dana u bolnici vec sam luda, stalno je pipam ima li temp, ili zasto ju opet boli, puno hvala na odgovoru. Da li ste vi bili na antibiotiku?
10 srp 2009, 19:17
Curka mi hvala Bogu nije povracala, ali je imala do 15 stolica dnevno, cak i tragova krvi
10 srp 2009, 19:32
sada joj je i mucno
10 srp 2009, 20:57
Salmonela nije izliječena nakon tjedan dana, treba i dalje jako paziti na higijenu. Nositelj može biti jako dugo.
Moji su se oboje zarazili u vrtiću - decko je imao simptome - 2-3 dana mu je bilo baš loše, ali smo se uspjeli izboriti bez bolnice. Curka nije imala simptome (tek nakom što smo odnjeli i njenu stolicu na analizu - morali smo svi iz kuće skužili smo da je i o na pozitivna MM i ja smo bili zdravi).
Je li pojela nešto teže - možda je sad od toga boli ako je par dana bila na dijeti ...
10 srp 2009, 21:05
Moj je imao salmonelu još mjesecima nakon bolnice. Simptomi su nestali nakon nekog vremena (ne sjećam se koliko). Davala sam mu Prolife pastile (to je probiotik) i nekakvu Ferzym tekućinu, isto probiotik samo jači. Ne obadvoje zajedno nego naizmjenično, tjedan dana Ferzym pa onda malo Prolife, pa opet Ferzym, i onda sam nastavila s Prolifeom.
Antibiotik su nam dali u bolnici, ali kad je stigao nalaz hemokulture nisu nastavili. mi smo se izvukli s dnevnom bolnicom, samo infuzija.
Salmonela treba vremena da se očisti iz organizma. Ja sam isto jednom imala neku bakteriju Camphylobacter nešto i trebalo mi je valjda 4 mjeseca da je se riješim do kraja
10 srp 2009, 21:08
Da, zaboravila sam napisati mi smo par mjeseci nosili stolicu na analizi dok nije bila negativna - nakon što su mu prošli simptomi smio je u vrtić, ali uz povećane hiogijenske mjere (kod odlaska u WC ...)
13 srp 2009, 11:47
Mi opet nocili u dnevnoj, bolovi u trbuhu, proljev, temp.do 38.2, jucer nas pustili doma ....navodno viroza, rekli su mi da niti oni ne znaju. Danas 3 x kakala, 2 puta cvrsti i jedan proljev, sada temp 37.5, ja sam vec toliko luda i jadna...kamo otici da mi netko nesto odredeno kaze? Ovo u zaraznoj je ludilo! Kuda otici s njom? Imam osjecaj onaj da nesto nije jos u redu? Pol. Sabol ili kamo? Molim Vasa iskustva, inace leukociti su bili povecani i crp 30....ali ne znaju da li je od samonele ili nesto drugo...
13 srp 2009, 11:57
Ma gle, njoj je sigurno pao imunitet i vrlo je vjerojatno da je i pokupila nešto u zaraznoj.
Ja bi je pokušala liječiti doma ako joj nebi bilo jako loše, opet ti najbolje vidiš kako je ...
13 srp 2009, 12:15
Ona je sve u svemu dosta dobro...ali nekako imam onaj osjecaj da nesto fali, da ce doci neki doktor i reci, gle mama sve je ok, treba malo vremena i to je to, jutros bila kod pedice, informacie sture, ako bude povracala, imala temp...natrag u zaraznu, znaci nitko mi nije rekao nesto pozitivno da me nekako umiri, ne znam kako da to opisem...nisam mirna, kada znas djete ima virozu i to je to, tu sve visi u zraku
13 srp 2009, 14:04
S. je proslo leto imao salmonelu, probiotici su resenje, jer onda dobre bakterije naseljavaju i lose nemaju toliko mesta da se razmnozavaju. Ovde je to Perenterol junior (razmuti se u vodi i popije), raspitaj se u apoteci sta kod vas nude.
S. je bio je nosilac 8 nedelja, ali je pedica rekla da je u to vreme samo njegova stolica zarazna i da treba voditi racuna o higijeni, ali je od simptoma imao samo neke kao koprene u stolici i nikakve tegobe i nakon dva meseca se sve normalizovalo.
Pazi joj na dijetu, stapici, dvopek, riza...
16 srp 2009, 15:16
Navukli mi i neku crijevnu virozu, pomogo nam onaj umebosi sos, stvarno za pohvaliti, mm vec 4 g. ima proljevaste stolice (od kemoterapija), nakon kaj ga hranim s ovim sosicem, sve se normalizirolo vec drugi dan, stvarno za pohvalu
25 srp 2009, 09:59
Prošle godine sam bila na krizmi na kojoj mi je cila obitelj skoro dobila salmonelu.Njih 20!Ja sam bila trudna i imala bubu u glavi pa nisam jela ništa što nije prokuhano na 200 stupnjeva i eto nisam se razbolila.Ali znam da mi je recimo baka,je velika razlika ali,nakon salmonele još par miseci svako malo dobivala viroze,povraćala i sl.Dr.kaže oslabio imunitet.Rodice od 5 i 3 godine isto tako.Drugi su ugl.prebolili brže.Rodice su onda počele piti Revitu za povratak imuniteta,i tek onda su se u potpunosti oporavile mislim da je prošlo 4-5mjeseci.Dakle od salmonelom oslabljenog imuniteta samo im se redalo...
15 lis 2009, 20:22
cure koliko treba da se naprave nalazi u Fran Mihaljeviću?
15 lis 2009, 21:25
ima li netko?
zadržali su mi nećaka preko noći i stavili ga na infuziju
još nisu sigurni da ima salmonelu
15 lis 2009, 22:34
Ciara ja mislim da je oko tjedan dana ako daješ u zagrebu u domu zdravlja uzorak, vjerujem da tamo mogu malo ranije vidjeti što se razvija ...
Premda, ako i je salmonela zapravo je svejedno jer se u principu ne daje nikakva terapija koliko je meni poznato u večini slučajeva.
16 lis 2009, 14:37
nekoliko dana, zadnji put su uzimali uzorak u suotu navecer, u srijedu ujutro je bio nalaz.
18 lis 2009, 21:52
sutra bi trebao biti nalaz