Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
02 kol 2009, 13:51
Moja cura ima 5 mjeseci, i isključivo dojena.
Kada je imala 2 mjeseca završili smo na Srebrnjaku 7 dana radi virusne upale gornjih dišnih puteva. Od tada je sve bilo ok, i na moru smo od početka 6 mjeseca.
No zadnjih 5-6 dana počela je kašljati, ali ne često. Preko dana se zakašlja 2-3 puta i to suho, kao da joj se slininica ili mlijeko zaletilo.
Po noći ne kašlje uopće, tj kašljala je prve dvije noći kad je to počelo i to onak jedan puta se iskašljala i ništa do jutra. Ujutro kad se probudi i to nakon malo igranja u krevetu obavezno se zakašlje produktivno 1-2 puta i to je to.
Ne znam o čem bi se moglo raditi, jer nosić nije začepljen osim ponekog suhog šmrklja koji izađe kupanjem u moru. nema temperaturu, ponaša se isto kao i uvijek, spava normalno, apetit normalan...
recite mi svoje mišljenje... jel za zabrinut se ili je došlo vrijeme kada se stvara više sline, kreću zubi i sl. pa onda kašljem rješava stvari.
Inače je Nika beba koja bljuca poslje obroka, pa si mislim da ujutro produktivno kašlje ostatke mlijeka u grlu od noći s obzirom da po noći ne podrigne, i ne znam da li bljuca.
Nadam se ipak da nije ništa jer bi već i neki drugi simptomi krenuli...
Tnx na savjetima
04 kol 2009, 14:54
da nije imala upalu, rekla bih da se uopće ne zabrinjavate za tako malu količinu kašljanja, koliko sam čula od patronažne, takav kašalj zna bit kao neki tjelesni obrambeni mehanizam - dakle, sasvim normalno.
međutim, obzirom na upalu, kada budete išli kod pedijatra na redovni pregled, naglasite to.