Switch to full style
Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

da pričekam ili kod doktora? nisam pametna - POMOĆ MOLIM

03 kol 2009, 11:38

imamo skoro 11 mjeseci. jučer navečer je zakurio na 38.5, po noći se budio 2 puta, spuštali smo temperaturu sa lupocetom kad bi prešla 38.5 (svakih 5-6 sati). sad ujutro je bilo ok, a onda je opet počela rasti temperatura. nosić curi (nije jako začepljen, samo prozirno curi), grlo nisam uspjela pogledati (ali mi se čini da teže guta). po trbuhu ima sitne crvene prištiće, pojavili se kad i temperatura.

pije dosta tekućine, pelene su popišane, ima apetit, stolica mu je malo mekanija (ali nije proljev), malo je usporeniji (doduše, i ja bih bila - s temp 38, vani 30...) i ne može spavati pod temp pa je dosta nervozan.

e sad, već smo prošli 2 virozice, a prištiće dobije čim se oznoji, a sad se puno znoji... naš pedijatar je na GO, a na zamjeni je nervozna idiotkinja koja nikad nije dobre volje (pa čak ni kad ide doma). ako idemo kod dok, moramo sad - da ga gnjavim il da mu dam vremena do sutra? nisam pametna

brzo, brzo... hitno mi je

Re: da pričekam ili kod doktora? nisam pametna - POMOĆ MOLIM

03 kol 2009, 11:44

naravno da ovakve stvari moraš sama odlučit i da ti nitko ne može dati pravi savjet. :)

ono što ja radim u takvim slučajevima je da čekam da prođu 3 dana i tek 4. idem doktoru. naravno - u slučaju da je opće stanje djeteta dobro, temperaturu držim pod kontrolom i nema nikakvih simptoma osim nje i curenja nosića.

03 kol 2009, 11:50

ma nekak si sve mislim, ak će imati temp sad kad se probudi ne idem nikuda... ali ako neće, budem otišla
i onda opet, ako bude gužva idem doma, ako ne bude pričekati ću...

al sam zbilja neodlučna, doktor mi je blizu i da je naš ped ovdje odmah bih otišla. no, ova zamjena je zbilja fuj bljak

03 kol 2009, 12:03

Vidi kako će biti, stvarno moraš sama odlučiti.
A vezano za temperaturu, ja sam svoje kad im je opće stanje bilo ok obično i kupala-tuširala u toploj (mi hladnoj ni vručoj) vodi pa im i tako malo snižavala temperaturu.

03 kol 2009, 17:22

Mi nekako gledamo - sve dok jede i pije, a temperatura mu se moze spustiti - ne idemo doktoru. Ako potraje preko 3-4 dana, tek onda.

03 kol 2009, 20:18

Ja bih otišla s obzirom da dijete ima manje od godine dana

03 kol 2009, 21:41

i tako, otišla sam. zbog osipa.
prazna čekaonica, žena nas primi u stilu "joj, kaj ste danas bolesni"... na sreću osip nema nikakav značaj, nije šarlah ili nešto slično. uho, grlo ok. nos joj se isto učinio prilično benigan...

uglavnom, nakon temp u podne više se nije vraćala, nos ne curi, mali je živnuo...

hvala na postovima. ne volim paničariti, radije zagnjavim i pitam. :)

04 kol 2009, 18:15

Super. Sretno wiksy.
Odgovori