Switch to full style
Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

kliconoštvo salmonelle

08 kol 2009, 22:48

Pregledala sam teme i ponovo moram postaviti pitanje vezano za salmonelu. Imam dijete staro 2,5 godine i već 11 mjeseci je kliconoša salmonele. Savki mjesec nosimo stolicu na analizu i uvijek isto. sve tri stolice pozitivne. Čitala sam teme na netu svi kažu prošlu je za par mjeseci, ali malo je slučajeva da traje preko 6 mj, a pogotovo skoro godinu dana kao mi. Ne znamo od čega je dobio (svi smo nosili stolicu na analizu, a ima je samo on). Probali smo sa svim mogućim stvarima Prolife, jogurti, čajevi i sirupi za imunitet iz biljnih ljekarni, probiotik u prahu (spore)... i ništa nije pomoglo.
Pedijatrica samo kaže ne brinite, nije to ništa strašno, mora to samo proći, ali nam isto tako ne da potvrdu za vrtić. Sad ponovo dolazi 9 mj., a dijete ponovo ne može u vrtić, jer ne možemo dobiti potvrdu od doktorice da je zdrav.
Molim sve koji imaju kakav pametan savjet da nam se jave, jer više nemamo pojma šta napraviti.
Hvala!

Re: kliconoštvo salmonelle

08 kol 2009, 23:00

mojoj frendici su za kliconošu dali potvrdu za vrtić što je meni nezamislivo.
ako dijete ne može iz zdravstvenih razloga u vrtić, mama mora imati pravo na bolovanje.

09 kol 2009, 21:08

imaš pravo na bolovanje, ali samo 30 dana na teret države, a ostalo neplaćeno. Nama to traje već 11 mjeseci.
srećom ga ima tko čuvati, jer mu je baka na burzi do mirovine, a šta da nema?
morali bi nekoga plaćati 3-4 tisuće kuna mjesečno.

01 ruj 2009, 17:32

moram priznati da me ne bi smetalo da znam da neki klinac u vrtiću ima salmonelu. mi smo ju imali 6 mj., znam kako se prenosi i nema velike opasnosti za okolinu.
mi nismo išli u vrtić, ali smo se konstantno družili s drugom djecom. i da, moje cure su znale za salmonelu, ali sam ih upoznala sa boleštinom te su i same procijenile da nema opasnosti za njihove.

02 ruj 2009, 07:59

Možda da probaš davati pripravak od ume šljiva?
Imaš recept stikan na vrhu. Ne može vam škoditi, a možda pomogne.
viewtopic.php?f=41&t=16684
Evo ti link na temu, pa pročitaj. Ima puno strana, ali ne radi se samo o
liječenju proljeva :mah
Odgovori