Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
14 lis 2009, 17:41
ovako, već je drugi put izgubila dan u školi jer joj se ujutro okeće želudac od katara koji se noću slijeva.
probudi se, povrati i onda kuka do devet kada sve prođe. voljela bi da joj bol prođe do osam, kad počinje nastava.
što da joj dam?
čula sam da je mlaka slana voda ok. je li to točno?
smije li sedmogodišnjakinja neku tebletu protiv kiseline?
eni ajdia?
hvala!
14 lis 2009, 17:46
nek proba mlaku vodu na prazan želudac, gadno je, al potjera kiselinu prema drugom otvoru
14 lis 2009, 17:47
ja bih ju probudila sat vremena ranije, tako da ima vremena ispovracat se ako joj dođe i jos stici u skolu. Aj ja sam nemajka pa mozes ovo shvatiti kao zafrkanciju
14 lis 2009, 17:49
krumpi, odmah sutra probamo.
nano, o tome razmišljam. dva sata ranije buđenje i u osam u krevet. ajme kazne!
14 lis 2009, 17:54
jadna mišica, em je boli, em da mora ranije leć
14 lis 2009, 18:21
eli - a jel koristite ozopulmin čepiće? ja kad E. to navečer stavim, ujutro sve pokaka.
zadnje vrijeme ih nisam imala i uredno bi povratila ili u toku noći ili ujutro.
14 lis 2009, 21:07
velika je za čepiće, ne bi se dala.
guglam, guglam

i naletim na još jedno rješenje, ako nekom još zatreba - čaj od metvice.
14 lis 2009, 21:09
čaj od metvice i na hitnoj preporučuju kao lijek za želudac

ne bi dala da joj staviš čepić? ovi stvarno nisu bed, vjeruj mi

super je jer imaju i za dojenčad i djecu.
14 lis 2009, 21:13
kod nas hipov čaj za probavu sve rješava
al moja je opsjednuta hipom
inače čaj od komorača ti je dobar ali mora stajati 10 minuta pokriven kad ga prokuhaš i tek onda ga procjediš (domaći komorač)
15 lis 2009, 13:22
Pokušajte s mlakim donatom da se umiri želudac. Nos obilno obilno ispirati fiziološkom navečer i ujutro pa puhati šmrklje u platnenu pelenu ili ručnik, pomaže da se oslobodi sluz i katar.
15 lis 2009, 13:53
Moji su oboje puni tog slajma i to traje vec tjednima. Cijele noci naizmjenicno kaslju

, ali po danu su skroz ok. Cak im ni nosevi nisu bas tak gadno zastopani

Ema je jednu noc isto izrigala cijeli krevet
Raci, di kupujes Ozopulmin? Dolac?
15 lis 2009, 13:57
Rači je već rekla prije da kupuje u Trstu
kod nas ima samo na Dolcu i to moraš naručit.
15 lis 2009, 14:02
da, ja sam u puli pa smo kupovali u trstu, ali sad ih imaju i u rovinju pa nam je bliže. ako imaš nekoga ko ide u trst nek ti kupi, ovako platiš puno više kad naručuješ.
15 lis 2009, 14:07
Cure mi smo bili lani kod ORL i ona se kune u ispiranje nosa fiziološkom .... i moram reći da nam je prošle zime jako pomoglo i da su bili manje bolesni a viroze su bile kraće. Za svako dijete imam svoju bočicu fiziološke, skuham sama i ohladim (pola litre prokuhane vode - 1 ravna žličica soli). U uspravnom položaju (dijete sjedi ili stoji) pod nos i usta namjestimo pelenu, u obje nosnice štrcnem jak i obilan mlaz fiziološke, ispušemo svaku nosnicu posebno u pelenu i to se ponovi sve dok ima sluzi za ispuhavanje. Pomaže da se oslobodi i katar u grlu. Za svako ispuhavanje bi trebalo potrošiti cijelu bočicu fiziološke (10-20 ml) i bar jednu pelenu.
Dodajem: pomaže i kod osjećaja začepljenosti uha i boli u uhu (ako nije upala) izazvane začepljenim nosom.
15 lis 2009, 14:20
Hajdi, to i mi radimo. Bas ovako kako si opisala i kod L mi to pomaze jer on moze jako ispuhati nos. Ali ova mala ne moze to bas tako dobro ispuhati, a nekako mi se cini da i nema toga tolko puno u nosu

To njoj nekako iznutra kapa u grlo i ne moze se izbaciti van na nos

edit: eh da, nemam nikog za u Trst pa cu probati naruciti na Dolcu. Hvala.
15 lis 2009, 14:22
i mi koristimo puno fiziološke i onda onaj aspirator za usisavač, to nas spašava. ali u većoj krizi, ništa nije djelotvorno kao ovi čepići.
15 lis 2009, 14:29
viš, a Richter tvrdi da je to ludo.
pita ljude što se oni pod špinju ne uguraju da im ulazi voda u nos
15 lis 2009, 14:37
da, i zasto ribe ne nose na svjezi planinski zrak da lakse prodisu

A dok sam bila trudna i nisam smjela naspricati operil u nos maltane sam i gurala glavu pod spinu

Uzas!
15 lis 2009, 14:38
čula sam i ja na više mjesta da nije dobro, da se tako sluznica previše ispire i time bude podložna stvaranju novih bakterija.
ali bez fiziološke se ni sekret ne razmekša, ne ide kako treba na aspirator.
ja je i dalje koristim. doduše, ne u litrama, jel
15 lis 2009, 14:55
Krumpi ja vidim kod mojih da im jako pomaže i da su manje bolesni i prije ozdrave

to mi je dosta. Nini je svaka viroza završila opstrukcijom i pogoršanjem astme i upalom pluća, a sad se nekako izvlačimo s tom fiziološkom. Ona inače uvijek uvlači te šmrklje i hoda okolo s punim nosom (a ima falabogu 10 godina), ovako ju prisilim da ispuše. Da ti vidiš koliko zelenoga Jakob ispuše svako jutro

a reko bi čovjek potpuno je zdrav, ni ne kiše ni ne kašlje. Lucija ima povećane mandule (ped se svaki put zgrozi kad joj grlo pogleda), spava s poluotvorenim ustima, diše na usta (puno grlo i nos sluzi), to je jedan od uzroka za deformaciju čeljusti (križni ugriz) i sad nosi ortodontski aparat. To je sve jako povezano ali nažalost svaki stručnjak vidi samo svoje područje. I tako se ORL, ortodont, pulmolog, alergolog i pedijatar pingpongaju. A mi se nalijevamo fiziološkom koja mi se čini stvarno neškodljiva u odnosu na druge lijekove.
15 lis 2009, 14:56
hajdi, ja isto kapam, bolje rečeno lijevam kad su bolesni
samo se zbog ovog njegovog pitam jel to ok.
15 lis 2009, 15:00
ma znam, al ne može ni on bit baš stručnjak za sve, jelda