Switch to full style
Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

hemoglobin

05 sij 2010, 13:07

Prije mjesec dana nam je pedijatrica rekla da Emi dajem zeljezo na temelju bljedila, dala sam joj dva dana i imala je grozne grceve pa sam odustala, no napravili smo krvnu sliku u privatnom laboratoriju i hemoglobin joj je 106, a za njenu dob je referentni interval 100-137.
Znam da ce mi pedijatrica reci da joj dajem jer je na doljnoj granici, kakva su vasa iskustva? Ja se bojim opet tih grceva.

Re: hemoglobin

05 sij 2010, 13:27

Moji su dobro podnosili ferumlek (od ovog drugog lekofer ?) su imali isto grčeve. Oni sui praktički od rođenja pili oboje
Edit:
Pretpostavljam da joj jesi uvodila postupno (ne sjećam se više točno koliko, ali prvo manje količine dok ne dođe do potrebne doze propisane za nju)

05 sij 2010, 14:17

A jel postoji kakav dozer koji bi se stavio na bocu sirupa ferumlek? Pedica je rekla 10 kapi, ja sam to preracunala pa dala par kapi, ali mi je npr. D vitamin super kaj se toga tice, bilo bi dobro kad bi dozator za kapi kao na D3 kapima bio i na toj boci od zeljeza.

05 sij 2010, 14:25

Ja mislim da sam onim dozerom koji dođe s lijekom dozirala - ko mala šprica (i onda im to trpala u čaj s c-vitaminom radi bolje apsorpcije - ne pitaj :mrgreen: - samo sam mućkala nešto - a bili su premali da im to direktno šišnem :mrgreen: ). Kasnije su oboje obožavali okus ferumleka (slatko) i tukli se koji će prvi :mrgreen: .

05 sij 2010, 14:33

mi smo vadili krv nedavno zbog viroze pa je pedica odmah pogledala i hemoglobin koji je bio 106, a donja granica je bila 107, tako nešto. uglavnom dobili ferum lek sirup, 10 kapi dnevno, 6 tjedana, pa onda opet vaditi krv za kontrolu. mi u ferum leku nismo dobili nikakav dozator, ali sam imala nekakvu malu plastičnu bočicu, od fiziološke, onako gore s onom malom rupicom za kapati u nos, pa sam to fino oprala i u to stavila ferum lek. super za doziranje. ja ga samo nakapam u žličicu i dam joj. ona ga obožava, mislim da bi ga popila cijelu bočicu da može. i nemamo nikakvih popratnih nuspojava, niti grčeva, niti zatvora.

05 sij 2010, 20:28

mi isto pijemo, bilo je 10 kapi na dan a sad je povećano na 1 ml na dan. imamo zatvor od njega, prije je bilo i problema s probavom no sve se sredilo vrlo brzo. tin ga voli jer je sladak, čim izvadim bocu mljacka.
nalaz smo dobili danas i piše 111. kaže pedijatrica da je to ok, ali je hipokromija +++ pa moramo još piti
Odgovori