Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
23 sij 2010, 23:11
Paula ima 7 godina, i danas su joj se pojavili pristici, ko akne, oko pipe. Njih desetak. Drugo sve ok.
Sta bi to moglo biti

Iritacija od necega

Strah me da nije sta pokupila na skolskim wc-ima
23 sij 2010, 23:39
Moja redovno dobije tako nesto kad pojede agrume.
Provjeri s pedicom, vjerojatno nije nista ozbiljno ali za tvoj mir odi na pregled. Ja nisam jer sam skuzila od cega je.
Pitanje: jesi li je naucila kako se piski na javim wc-ima? Mislim Ne znam kako to ide sa curama, ali znam da otkako sam svjesna sebe, piskila sam stojecki

na svim wc-ima van kuce!
23 sij 2010, 23:45
Naravno, piski stojecki al dotakne wc odostraga s gornjim dijelom nogu, nemre drugacije

premala je. Stavi si i papir ali nisam ziher da to pomogne. Ima cijeli set za wc u torbici oko struka
Ja sam užasno gadljiva na javne wc-je, sve sam ja to njoj objasnila...e sad...
Mozda je nesto pojela, al koliko ja znam nije nis kaj ne jede inace
A dobije ti bas oko pipe? To onak izgleda ko pelenski osip, crveni pristici
23 sij 2010, 23:59
A dobije ti bas oko pipe? To onak izgleda ko pelenski osip, crveni pristici
da, crveni veliki pristici, kao akne. no moja je jos u pelenama (s tim da samo piski u pelene), tako da je vjerojatno kiseli urin nagrize. ako par dana ne jede narandje ili mandarine, stvar se smiri.
24 sij 2010, 00:01
Paula nije u pelenama

ima 7 godina

Namazala sam je Mustelinom Stelaacitv pa bumo vidjeli. Ko bi ga znao kaj je. Ak sutra ne prodje budemo do doc otisli..uh, na par sati cekanja
24 sij 2010, 00:20
jel ima bijelih točkica?
da nisu gljivice? jel pila nedavno antibiotik?
može biti i od gaćica koje nisu pamučne, ili od deterdženta, omekšivača, od sapuna ili gela za tuširanje (to područje treba prati isključivo vodom, eventualno nekim sapunom koji ima malo kiseliji ph, nikako ove standardne jer su lužnatiji)...
a neke curice su osjetljive i na sam urin ako se dobro ne obrišu.
ne vjerujem da je pokupila nešto u školi, ne dobije se to sam tak, pogotovo u wcima koje koriste samo djeca (koja nemaju spolnih bolesti)
24 sij 2010, 00:22
i ja mislim da su gljivice i onda bolje ne mazati, već sušiti. npr na zraku. i objasniti joj da je važno da se dobro obriše.
24 sij 2010, 00:35
sanika - dm ima mala pakiranja krema za guzu, za putovanja, to je u nasem dm-u poseban odjel, sve mala pakiranja, od pjena, detergenta, krema za lice itd. itd. ja sam kupila tu kremu za guzu, malu putnu, u zelenoj maleckoj kutiji kad smo jednom isli na put. krema je gusta poput kaladonta i nama te pristice osusi u roku pola dana.
probaj naci sutra neki dm u nekom shopping centru i isprobaj, ako si zg mozes i mene kontaktirati na pp pa ti ja mogu dati (sad tih krema imam vise komada jer moja kcer voli agrume i stalno imamo te pristice).
24 sij 2010, 00:53
ta kremica je također masna, slična kao i sve ostale kreme za guzu, i ako se radi o gljivicama, može dosta pogoršati stvar. ima je i u većim pakiranjima. nama je isto super za običan pelenski osip
24 sij 2010, 00:59
Nema bijele točkice, baš ovako kao kod Trini, veliki crveni prištići
Nije pila atb, zdrava je skroz, prekjučer sam joj oprala pipu s onim djecjim Nivea za tijelo, ali i inace se u tome kupa...malo je kvocala da ju pecka..možda ju je to iziritiralo

Ali zar se ne bi osip pojavio drugi dan, ne treci
Trini budem vidjela kak bu se ponasalo do sutra, pa skocim i do DM-a
24 sij 2010, 01:16
možda si joj s tom niveom narušila prirodni ph, pa su ipak gljivice.
koža tamo mora biti kiselija od kože na ostatku tijela, zbog mliječnih bakterija su tamo prirodno i čuvaju ga od ostalih životinjica. zato nešto što je dobro za pranje čitavog tijela, ne može biti dobro za pranje tog područja.
šopaj ju jogurtima ovih dana, a nije loše ni da joj to namažeš malo jogurtom. ne može odmoći, a moglo bi pomoći (zvuči čudno i vjerojatno misliš da nisam normalna, al to ti je prirodni lijek za te stvari)
24 sij 2010, 01:22
danijela81 je napisao/la:ne može odmoći, a moglo bi pomoći (zvuči čudno i vjerojatno misliš da nisam normalna, al to ti je prirodni lijek za te stvari)
budem joj dala i probiotik
opće ne mislim da nisi normalna

znam da je jogurt ok, a i za onaj stari narodni staviti jogurt na uložak pa u gaćice
hvala

držite fige da prođe
24 sij 2010, 11:39
evo jutros malo manje, ali još ih ima. nije se proširilo. namazala sam sad plymicolom al ipak mislim da nisu gljivice
zvati cu sutra doc, al se nadam da necemo morati ici, jer mi se kosa dize na glavi, od cekanja tamo. nikad manje od 2 sata
25 sij 2010, 21:42
e sad sam luda. pristici prolaze al je dobila temperaturu, do 37.5, i vidim da joj je malo nateceno grlo, a boli ju neznatno...
sad jel to povezano ili ne pojma nemam
idemo sutra krv vaditi da nije slucajno streptokok
26 sij 2010, 21:25
evo izvještaja...
osip je neki impetigo, bakterija, mogla je dobiti tako, kaže doc, ako se poceskala zamazanim rukama. Betrion mast.
A temperatura koje danas cijeli dan nema, ali meni vrag nije dao mira pa sam joj išla vaditi krv, pokazao je visoki CRP 39, dijagnoza, streptokokna angina. Sumamed 5 dana.
Ovo nam je prvi streptokok gotovo bez temperature
27 sij 2010, 22:01
uh za obje bolestine

ali bitno da nije losa klinicka slika, nama je streptokok kod decki uzrokovao dosta grdih problema. bit ce to sve dobro.