Switch to full style
Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

djeca i žuti zubi

29 svi 2010, 17:33

vjecita nam je borba vezi te higijene zube. i sad mladji sin, mada nema karijesa na trajnim zubima, zuti su mu. A jedinice su mu ko lopate velike. Ima li spasa za to? Ne bih bas da koristi paste za bjeljenje zuba za odrasle ako ne mora... pa ako znate za kakve ideje, biljne/prirodne, ili blage za djecu, pliz javite! hvala :mrgreen (evo, takav osmjeh ciljamo :lol )

Re: djeca i žuti zubi

29 svi 2010, 22:24

a što stomatolog kaže?
Je li gledao kako opere zube?

A to što su veliki, to ti se čini, jer ti zubi mu ostaju :lol i kad bude imao glavu velikog četrdesetogodišnjaka :D

29 svi 2010, 22:29

i kod nas žuti zubi ;) :/
obje curke.
zubarica nam je rekla da su trajni zubi uvijek za nijansu tamniji od mliječnih, pa se pored ovih bisera čine još žući
vjerujem da nije do higijene iako i moje driblamo da peru, trljaju

29 svi 2010, 22:40

Mene moj stomatolog tjesi da su "zuti" zubi
zdraviji od bijelih :dunno

(piju li mozda zeljezo?)

30 svi 2010, 17:20

da, to je neko pravilo, iako moji su dost žućkasti, ali nisu baš neko oličenje zdravlja :/

31 svi 2010, 13:45

X
- a i kod starijeg sina ista stvar :(

31 svi 2010, 13:54

I kod mojih blizanaca (9 godina), zuti i lopatasti :lol ali zdravi.

31 svi 2010, 13:56

mislim da je to ok, nisu oni žuti, žućkastiji su od mliječnih...
idem baš danas do zubarice pa budem pitala

a ono što se meni čini je da se jaaako primaju naslage na te nove zube, puno jače nego na mliječne, npr. nakon ručka ... jel to možda zato što je caklina još neformirana :conf

31 svi 2010, 13:57

Kod mene trajni zuti cijelo vrijeme. Ne mogu se pobijelit bez unistavanja cakline. Takvi su. :roll
Al zato kuc kuc nemam niti jedan karijes ni plombu, nis nis u tri desetljeca...

31 svi 2010, 15:08

thinkPINK je napisao/la:Kod mene trajni zuti cijelo vrijeme. Ne mogu se pobijelit bez unistavanja cakline. Takvi su. :roll
Al zato kuc kuc nemam niti jedan karijes ni plombu, nis nis u tri desetljeca...

X isto ovako

01 lip 2010, 11:41

Jedini lijepi zubi su zdravi zubi. Ne brinite oko nijanse. Oni vam se naspram mlječnih čine puno žući ali ako su zdravi ičisti nema nikakve brige.
Bitno je da ih se dobro četka zubiće+ z meso i nikakvih problema neće biti.
I samo još dodajem da djeca tek sa 9 gd(da da, trk sa 9) imaju dovoljno razvijenu motoriku da potpuno samostalno mogu oprati zube.
Dotada bi netko uvijek za njima morao popravljati. ;)

03 lip 2010, 21:22

To što su zubi žučkasti je prirodno i nema brige zbog toga dok su zdravi i dok se vrši pravilna higijema zubi. A što su veliki pogotovo jedinice je normalno kod mladih trajnih zubi jer još nisu završili potpuni rast.

Bellatrix je napisao/la:Dotada bi netko uvijek za njima morao popravljati. ;)

Potpisujem skroz, čak kažu i do 12 god. :kiss
Odgovori