Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
15 stu 2010, 11:06
Pozdrav svima, novi smo imamo mali problemčič pa tražim savjete.
L. ima 7 mj., počeli smo sa kašicama sa 6mj, sada polako drugi obrok, al u biti je još uvjek cika glavna.
E sad, prije nekih tjedan dana se počeo pojavljivati osip po obrazima, prvo u dvije fleke, pa su se sitni prištići prširli po licu, jedva vidljivi, osim po obrazima.
Mažemo bepantenom, stare fleke se povlaće a novi sitni prištići izlaze.
Nismo u dohranu neposredno prije osipa uvodili nikakve nove namirnice, sve ko dosada, nisam namjerno ni u zadnjih tjedan dana ništa novo, tako da nevjerujem da je od hrane.
Prošli smo vikend bili kod bake i dide, a baka je imala poveći herpes na usni. Nije ga ljubila al ga je isto nesvjesno naslonila na obraz, tj. njegov obraz na kut usana.... Jel moguće da je osip reakcija na herpes? iritacija nekakva?
Ne pada mi ništa drugo na pamet, a glupo mi je kod dr odmah, al ako se ne povuće morati ćemo....
Ideje, Savjeti???
15 stu 2010, 11:10
Moja je imala od vjetra i hladnoće, sitne prištiće,
crvenilo i ljuštenje kože na obrazima.
I to svaku zimu do negdje tri godine.
15 stu 2010, 15:03
zvala sam pedicu, kaže ništa strašno, to je "čišćenje"....
15 stu 2010, 15:25
Hm, čudno.
Znam što je čišćenje, al bila sam uvjerena da se čiste
novodođenčad, a ne bebe od 7 mjeseci
15 stu 2010, 15:59
i ja...
vjerojatnije je da je zbog hladnoće kako kažeš, bili smo dosta vani zadnje vrijeme, a ne stavljam mu baš uvjek kremu prije izlaska...
jel znaš neku kremu koja je za lice baš?
inaće nije baš da ga zatrpavam kozmetikom,
mogla bi i bičnu niveui ili bephanten
15 stu 2010, 16:06
hmmm mene to nekako asocira na dermatitise... (seboroični, atopiski ili neurodermatitis) Ali ne slušaj mene jer mene sve asocira na to pošto je moja to imala i bilo je vezano za hranu. s čim ste počeli, jeli nešto alergeno u pitanju (premda kod mene je i preko cike imala reakcije
kod nas je isto počelo s malim crvenim flekama unutar kojih su bili sitni crveni prištići. ajd obrati pažnju na pregibe kod laktova i iza koljena, možda i na vratu. jesu li se zacrvenili neobično?
još jednom ne shvaćaj me preozbiljno

ja uvijek pušem na hladno
15 stu 2010, 16:12
Je Rus, to i je neki blagi blagi oblik, al prolazi.
Kaj se kreme tiče, meni je A-derma exomega zakon.
Baš krema. Nema kemije u njoj, radi se od klica, pšeničnih mislim.
I služi baš za dermatitičnu i jako suhu kožu.
Nije jeftina, al dugo traje. Imaš ju u apotekama običnim.
15 stu 2010, 16:18
nema nigdje osip osim na licu, inaće nije baš sklon suhoj koži, a što sam vidjela slika dermatitisa nije ni približno tako strašno... Vjerojatno nije ništa, al eto prva beba pa frka zbog svake sitnice.
Što se tiće namirnica nije ništa novo bilo, vrtimo tih 10-15 namirnica, nebi trebalo bit od hrane.
Niti sam ja jela nešto neuobičajeno.
Vidićemo još koji dan, valjda će proć.Ako ne, idemo dermatologu.
Hvala cure, na brzoj reakciji
15 stu 2010, 16:25
neurodermatitis ti ima 4 stupnja, obično po slikama stavljaju gore slučajeve. ni moja nije imala one strašne rane ali počelo je kao i tebi i dok nismo skužili što joj je okidač (nama je bilo k mlijeko i jaje ali ne mora biti vezano za hranu) išlo je sve gore. sad je koža čista skroz a da pojede npr jaje tko zna što bi bilo.
mi smo koristili kupku A-derma exomega a kreme su nam pravili po narudžbi prema receptu specijalista. osim toga pomaže i beloderm i triderm, to može i pedijatar propisati ali ne znam je li baš za po licu. vidiš bepanten mi u tom slučaju nije bio od velike koristi
Nama je specijalist za fazu perutanja (jer to ide skupa) preporučio linola mlijeko i to je bilo savršeno. ne pomaže za crvenilo i prištiće ali za fazu suhe kože je bogom dan
16 stu 2010, 13:36
Nismo još jeli ni jaja ni kravlje mlj.
Ja doduše pijem dosta mljeka, prošječno više od čaše dnevno, ali dosad nije imao nikakvu reakciju.
Od alergena nismo ništa imali (barem koliko ja znam o alergenima).
Nego, rusi, koliko tjaje reakcija na dotičnu hranu?
Mislim nakon koliko se osip povuće ako se ne konzumira uzročnik?
Bar kakvo je tvoje iskustvo sa kćekicom?