Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
05 vel 2011, 20:13
Doslovno bez prestanka. Uz povraćanje svako toliko jer to više ne može izdžati. Jučer smo bili kod doktorice i dala mu je Sumamed, Rinolan i Supremin. Jučer smo uzeli prvu dozu sumameda, danas drugu, popili i Rinolan i Supremin i nije se promijenilo ništa.
On već 3-4 dana kašlje, ali već najmanje 48 sati totalno bez prestanka. Ako stane, stane na minutu.
MM predlaže da odemo na Srebrnjak, meni nekako bezveze - mislim što će se promijeniti.
Help
PS. Nisam se stvarno dugo ovdje javila
05 vel 2011, 20:14
ja bi se povela za starim receptom masti i tople krpe na prsa. kod nas uvijek, ali uvijek upali.
05 vel 2011, 20:18
ako ne kuri - i ja.
i jos dodala crveni luk.
05 vel 2011, 20:31
Ne kuri. Kak se stavi ta mast, i kakva mast?
I što ću s lukom? Staviti kraj glave dok spava? A baš i ne spava jer stalno kašlje
A što mislite o onom jastučiću s trešnjinim košticama, ono što se stavlja bebama na trbuh, baš sam ga nedavno našla u ormaru?
05 vel 2011, 20:36
ja sam tina inhalirala 2x dnevno kad je bilo tako. i mazala ga svinjskom masti, preko novina pa krpa. pomoglo je u roku odmah.
05 vel 2011, 20:36
zaboravi jastucic.
ako nemas svinjske masti, ima jos jedna fora: zgrijati lagano maslinovo (trebalo bi dodati i cvjetove kamilice), ali mislim da je ok i samo. na krpu/pelenu i suhu preko toga.
luk grubo narezan stavi pored glave, zaspat ce sigurno (ako nista drugo barem od smrada

)
salim se, pomoci ce sigurno
05 vel 2011, 20:37
A gdje da sad nađem svinjsku mast? I kako preko novina, mast, pa na to novine, ili novine, pa na to mast?
Nemam baš iskustva s narodnim lijekovima, osim meda i limuna
05 vel 2011, 20:40
ja sam stavljala direktno na prsa, papir sluzi samo kao izolator, tj za odrzavanje topline.
05 vel 2011, 20:42
A da li je fora u toplini ili to ulje/mast/štogod ima ljekovito svojstvo? Jer ako je stvar u toplini idem grijati trešnjine koštice
05 vel 2011, 20:47
Pal jel kašlje produktivno ili je nadražajni kašalj?
Ako je produktivno radi mu drenažu, plus obavezno obavezno riješiti nos, jer ako mu i ne curi garant mu se slijeva niz gralo.
Mom K. sirupi nisu pomagali ama baš ništa. Niti jedan jedini a isporbala sam valjda sve žive. Ono što je pomagalo, i to svaki puta, fakat fantastično je crna rotkva s medom. To bi mu u roku dan max dva smirilo kašalj.
05 vel 2011, 20:47
toplina je, ali kako ces mu jastuk drzati na prsima cijelu noc
05 vel 2011, 20:55
OK, evo ga, drži jastučić s trešnjinim košticama na sebi. I kao da odmah manje kašlje. Mrvicu manje. A po noći - pa i to ulje se ohladi, zar ne? Ili drži cijelu noć? Sad ću ga natjerati da to ima na sebi cijelo vrijeme dok gleda madagaskar, a za kasnije ćemo vidjeti.
folne, nije produktivno, tj. ne zvuči onako "mokro"; iako on svako malo ispovraća i šlajm. Temperaturu ima 37,5, sve nakon drugog sumameda. Sve mi se čini da taj sumamed ili nije pogođen ili nije ni trebao.
Ja ga tankam s limunom i medom, nacijediš limun i u to se stavi dosta meda i to popije. međutim, nula bodova, otići su sutra do placa po crnu rotkvu. Ako ne pomogne jastučić
05 vel 2011, 21:17
ulje seohladi, ali puno sporije. a mozes is novinu stavit.
i ne zaboravi luk, zaista trenutno pomaze.
05 vel 2011, 21:38
mi smo imali problema s kašljem i to puuuuno, jedino inhalacije su pomagale, prije nego smo kupili inhalator kuhala sam kamilicu u ogromnu zdjelu pa ga držala iznad, barem malo pomogne da odspava...i pošto mu je smetalo kad leži spavao je nekad u kolicima s malo povišenom položaju pa je lakše disao, a nije se mogao puno vrtiti pa bi bar 3 sata odspavao
i luk je super i čaj od korijena bijelog sljeza
05 vel 2011, 21:44
moji ne podnose inhalator, pa udjemo u kupatilo i igramo se tamo, a od kupatila napravimo saunu (puštamo vruću vodu s visine u kadu), odmah im bude lakše.
Ne znam jel to ispravno, al njima stvarno pomogne.
05 vel 2011, 22:17
Pal, zagrij bilo koje ulje koje imaš doma, stavi ga na gazu i zamotaj u platnenu pelenu ili neku krpu koju možeš kasnije oprati na 90.
Sad dok leži stavi mu toplo na prsa. A špinani šećer? Jedino se bojim da se ne ispovraća. A micek

Daj mu sljezov čaj ako ima doma, on je najboji za suhi kašalj.
05 vel 2011, 22:34
Uhhh mis mali:( znam da kod slajma pomaze puuuno tekucina. Mora piti puno caja naravno ne previse toploga da mu omekne slajm i da pocne mokro da kaslje
05 vel 2011, 23:41
ma, bitna je toplina.
meni su ko maloj stavljali kipucu palentu na prsa, a valjda u vrecicu, pa vrecicu u krpu
06 vel 2011, 01:08
sori kaj uskačem, ali ne bi novu temu otvarala. je li mi itko može, molim vas, reći da li bi antibiotske kapi trebale pomoći odma prvi dan kao pravi antibiotik? L mi je šmrkava već par dana, bez kašlja i temp, pa smo dobili te kapi. sad nam je drugi dan da ih kapamo i evo slušam je od kad je zaspala kako kašljuca lagano

ako nastavi idem probati ovo s uljem, hvala vam, to nisam znala. sad spava uz luk i eukaliptus, i sljez pijuckamo (neće ga baš) i kapamo nosić s njim, i fiziološkom..
06 vel 2011, 01:15
Palunkice, kako već i znaš da moj već kašlje 1,5 mj., ne tako stalno kao tvoj
(to je bilo na samom početku, dugo nikako da se riješi tog šlajma)
ali vrlo slično sa šlajmom i povračanjem i bez temp.
Mi smo popili 2 antibiotika ja mislim isto bez razloga, jer je i dalje isto,
ALI najviše pomaže:
inhaliranje (mi s ventolinom, dotle je došlo),
ta
topla gaza, krpa na prsa mi smo s toplim uljem ! Puuno lakše mu je bilo
i obavezno
kapi za nos, mi imamo garason.
i
dreniramo ga svako toliko pogotovo preko noći, onako s glavicom malo prema dolje...
I puuuuno
toplog čaja (moj je stvarno puuuno pio).
Kako su ti cure i rekle....i sa svim tim od samog početka on je
išao normalno u školu, dok nismo pretjerali sa jednom tekmom.....
Danas mu je po 1. put nakon znači 45 dana čudnog kašlja
malo bolje kao da tek sad zrelo iskašljava onako zdravo
Mislim da smo na konju.
06 vel 2011, 01:22
ZacKa, sjećam se, i nisi me baš utješila.
Dakle, jastučić definitivno pomaže, prvo on kaže da mu je jako ugodno, a drugo, kao da je ipak počeo između tog kašlja raditi male pauze. Tipa, 3 minute pa ne zakašlje.
Kapi za nos mu kapam, Olynth i fiziološku.
Drenirati ne znam, to nikad nismo radili ni kad je bio beba.
Pije puno čaja, mlakog, i jeo je juhu, od drugog skoro ništa, kaže da ga peče želudac, kako i ne bi nakon tolikog povraćanja.
Dobra stvar je što je zadnji put povratio oko 6 popodne.
Tek je sad legao spavati, stavila sam taj jastučić u mali ručnik i pod pidžamu, i još ću mu jednom zagrijati prije nego ja zaspem, i nadam se najboljem.
justdoit, nama su antibiotske kapi pomagale jako brzo. Ali za nos, ne za kašalj
06 vel 2011, 02:40
Haj draga, dobro da je bolje.
Bas smo neki dan kod doktorice pricali o tom slajmu i kako obavezno kad se stvara i nadrazuje treba izbaciti sve mlijecno, obavezno.
Prokuhani med, dvije do tri zlice u litri caja ili samo vode...stvarno pomaže, pomogao meni kad sam već luda bila prošle godine od kašlja.
I meni je to zvucalo cudno ali stvarno djeluje.
Ta "parna kupelj" + eukaliptus u zraku, to smo i mi radili i pomagalo je jako.
I neka puno pije, to je jako bitno.
I probaj od Dr Theissa sirup za laku noc, nama je pomogo sad zadnji puta jako brzo.
Drenaza se radi lako, polegnes ga s glavom malo nize, i lupkas od sredine ledja prema gore lagano, a dlan ti je u polozaju ko da ces vodu zagrabiti. Lupkas ko da uzimas nesto s ledja s tom rukom.
06 vel 2011, 09:15
šlajm obavezno ispovraća (krvnički iskašlje) od kombinacije repa-med.
06 vel 2011, 09:28
justdoit, i kapima ko i svakom drugom natibiotiku računaj 2-3 dana.
06 vel 2011, 10:19
Negdje od sredine noći kad je konačno zaspao ne kašlje u snu
Ako mu je toplina pomogla, od sad se bacam na narodne lijekove.

Najsmješnije mi je što mi je mama jučer došla i rekla da je i njoj njena mama stavljala nešto toplo, bocu s vrućom vodom ili nešto slično.
06 vel 2011, 10:42
Ajme tek sad vidim

. Imam ti ja svinjske masti, naleti.
06 vel 2011, 15:49
to je meni moja mama stavljala kad nije znala što bi više s mojim bronhitisima.
ona je radila tako da je svinjsku mast (nezagrijanu) namazala na prsa i onda bi zagrijanu čistu kuhinjsku krpu ili tetra pelenu stavila da se dobro zagrije na tavi (na suho) i stavila to na prsa čim je temperatura bila dobra da mi ne skuri kožu, a da grije.
preko navučeš potkošulju koja onda to sve "učvrsti".
ja to isto tako stavljam mojoj i uvijek fercera.
čula sam da ljudi koriste maslinjak ako nemaju masti, no navodno mast najbolje upali.
ja sam sad dobila teglicu domaće masti i to je najveći razlog zašto sam joj se razveselila.
06 vel 2011, 22:45
Čekaj oprosti upadam ko padobranac ali jesu li ti dijagnosticirali što je u pitanju?? Jer, to što pišeš me odma posjetilo na jednog dječaka kojeg sam srela, isto konstantan kašalj. Mama kaže da je alergija i da svakodnevno idu u bolnicu na inhalacije
06 vel 2011, 22:53
Dijagnosticirali? Poslušala ga je doktorica, rekla nešto na što ja odmah dobijem rogove - jak kašalj, početak upale pluća, biti će upala pluća ako ne popije antibiotik.
Danas popodne je ponovo počeo jače kašljati, zvuči produktivnije, a i žali se da mu se nešto ""vozi" u prsima. A to što mu se vozi je šlajm. Evo ga opet grijem s jastučićem s trešnjinim košticama.
Danas je spavao do 12.30, na kraju sam ga išla probuditi. Ali bolje je
06 vel 2011, 23:26
Žao mi je Palunkice što te nisam utješila, ne tješim ni sebe
Ali ajde da barem malo manje kašlje, i da je bolje !