Switch to full style
Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

Upala grla

06 lip 2011, 11:52

Pomagajte. Paulu i mene već cca desetak dana boli grlo. Ali to je neka čudna bol, boli ujutro i ev. navečer, kod gutanja, tijekom dana ne, pa onda čak po dva dana ne .. taman pomislimo prošlo, i onda opet :conf

Pogledala sam joj grlo, ima one prozirne mjehurice, koje se javljaju kod viroze, i neznatno je crveno na rubovima...sebi nisam pogledala :lol
Gnoja nema.

Osim sto joj malo curi nos, drugih simptoma nema, nije ni temperaturu imala.

Viroza?
Odlazak doktoru me užasava, em na drugom kraju grada, em čekanje od 3 sata .. :( I još da nešto pobere..

Re: Upala grla

06 lip 2011, 11:57

imamo cesto, svi. mahnito spricamo propolsal u nos i propolis sprej za grlo ili tantum verde sprej. ako bas fest boli, popijemo i nesto protiv bolova

i prodje

06 lip 2011, 12:07

Možda je alergija?

Ja sam imala bolove u sinusima i grlu 2 dana, ali i opću malaksalost. Temperature nije bilo, ali bila sam koma.

06 lip 2011, 13:01

Propolgol sprej je zakon za takve stvari :1

06 lip 2011, 13:03

ja sam nedavno imala upalu grla bez temperature. Vukla sam to tjedan dana i sve me je više i više bolilo. Kad više nisam mogla ni spavati otišla kod doktorice i dobila antibiotik.

06 lip 2011, 13:04

od prirodnih lijekova jaki čaj od kadulje, ne pit, nego grgljat upaljeno grlo. meni jako pomaže.

06 lip 2011, 13:07

da ja sam isto grgljala čaj od kadulje no nije mi pomoglo

06 lip 2011, 13:19

ja sam se na vlastitom (bolnom) grlu uvjerila kako propolis u spreju pomaže :klanja

kupujemo u DM-u neki bezalkoholni, špricam što dalje u grlo
važno je ostaviti tako neko vrijeme, ne piti odmah tekućinu

prije par mjeseci mi se toliko grlo zatvorilo da sam mislila da ću na hitnoj završiti - nisam mogla više ni disati ako legnem
ali bila sam sama s curama doma pa nisam mogla na hitnu, nego sam našla taj sprej (koji sam prije koristila samo na curama i zapravo bila uvjerena da i ne pomaže baš previše :oops: ali eto, kao ne može škoditi)
u roku par sati sam mogla normalno disati, drugi dan sam lakše i gutala, a kad sam konačno došla do doktorice rekla je da se grlo samo lagano crveni, da ništa više nije otečeno i da nastavim još par dana s tim propolisom i to je sve

06 lip 2011, 13:57

hvala cure :kiss
idem se opskrbiti pa javim stanje :mah

07 lip 2011, 09:14

propolis sprej za grlo ili tantum verde sprej
xxx pomže ako nije angina ili nešto drugo

07 lip 2011, 09:33

Ivy26 je napisao/la:
propolis sprej za grlo ili tantum verde sprej

xxx pomže ako nije angina ili nešto drugo

Kaj misliš da bi mogao biti streptokok skroz bez temperature i vidljivih znakova?
Grlo joj skoro uopće nije više crveno. Malo ju boli ujutro, vjerojatno jer je suho, uvijek prođe nakon propolisa (njoj dajem nativni od hedere).
Sad sam kupila i taj Tantum verde pa špricam.

Jel se smije propolis i taj Tantum zajedno? I još islamski lišaj u pastilama :)? :dunno

07 lip 2011, 16:27

Sanika je napisao/la:Kaj misliš da bi mogao biti streptokok skroz bez temperature i vidljivih znakova?

M je pretprošli cijeli tjedan samo ujutro govorio da ga grebe grlo - mi smo mislili da ga "grebe" odlazak u vrtić :roll
Bio je apsolutno bez ikakvih (drugih) simptoma - bez temperature i ostalih vidljivih znakova...
Onda sam u petak ipak otišla sa njim k doktorici - grlo je bilo tek blago crveno, a bris je ipak pokazao prisutnost beta hemolitičkog streptokoka :/
Dobili smo Silapen, naravno...

07 lip 2011, 16:55

mirnela je napisao/la:
M je pretprošli cijeli tjedan samo ujutro govorio da ga grebe grlo - mi smo mislili da ga "grebe" odlazak u vrtić :roll
Bio je apsolutno bez ikakvih (drugih) simptoma - bez temperature i ostalih vidljivih znakova...
Onda sam u petak ipak otišla sa njim k doktorici - grlo je bilo tek blago crveno, a bris je ipak pokazao prisutnost beta hemolitičkog streptokoka :/
...

veliki X.
Moj najstariji se prosli tjedan zalio da ga neugodno boli grlo, malo manje pa jace ...nije imao temperaturu, ali je rekao da se osjeca cudno. Nismo radili bris, nego je vadio krv, uglavnom visoki leukociti, visoki CRP, visoki granulociti, dakle bakterijska upala ....nije dobio Silapen jer je alergican na penicilin.

07 lip 2011, 17:49

Ah krasno. Nju ne boli danas sto ne znaci da ne bude sutra:( a mene danas nakon svih silnih preparata, boli jace:(
Dugo mi je cekati sad tj dana bris, al nema nam druge...

07 lip 2011, 18:51

Imas brzi bris, 80-100 kn. Gotov za 10 minuta.

Vadjenje krvi ako je hitno navedeno na uputnici gotovo je isti dan.

07 lip 2011, 18:59

znam za to, nema toga ni kod moje ni kod pauline doc nažalost :roll

a krv mi nije pouzdan pokazatelj :dunno P. je prošle godine imala streptokok uz 37.5 i normalan CRP nakon par dana i normalne leukocite ( a sad je prošlo više od par dana i nju ne boli grlo)...samo je bris pokazao streptokok :dunno al imala je temp i bila za niš jedan dan, sad toga nema :dunno

meni se za mene s tim neda gnjaviti, ako doc sutra kaže antibiotik, ja bum ga popila..ionak ga pijem svake prijestupne..
više mi je za P., nju ne bi šopala napamet...

07 lip 2011, 19:52

P. je prošle godine imala streptokok uz 37.5 i normalan CRP nakon par dana i normalne leukocite ( a sad je prošlo više od par dana i nju ne boli grlo)...

Pa da, zato sto je bila kliconosa. Ali joj vjerojatno nije izazvao probleme, prema novoj teoriji koju slijede i nasa pedica i lijecnica opce prakse - nama ne bi dali atb.

07 lip 2011, 20:50

Ne, nije bila kliconosa jer je nedugo prije imala negativan nalaz. To je bila friska infekcija ali je organizam reagirao tako jer je stvorio odredjeni imunitet prema streptokoku, rekla doc. Da nije radil bris postala bi kliconosa, ali je radila i dobila atb
Odgovori