Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
18 lip 2011, 16:58
Malac je danas pao s našeg kreveta.Udario je glavicom o rub kreveta i pao na ruku.Mm je došao s njim k meni na posao,a mali plače,ne može stajati i uopče ne miče desnom rukom.Otišli su na hitnu i snimanje.Rezultat je slomljena ključna kost, i moramo ga nadgledati da nema slučajno potres mozga.Dobro se ponaša,jede ali svako malo viče da ga ruka boli.Dobio je povez preko ramena..Molim vas,dal zna netko više o tome?
Dal će ima kakve posljedice?Koliko traje zaraščivanje?U kakav položaj da ga stavim na spavanje?Kako da ga okupm-vruće je i znoji se?? Dal nakon što zaraste treba ići na kakve vježbe?
Toliko pitanja..
MM je bio s njim na hitnoj i ništa nije pitao a oni su mu rekli samo da moram pričvršćivati povez kad olabavi.
18 lip 2011, 17:23
ja sam slomila kljucnu kost s 9 godina.
dobila taj povez, spavala na ledjima (jer drugacije nisam mogla), hodala u kosuljama (jer majice nisam mogla oblaciti), nisam isla ni na kakve vjezbe.
s tim da su meni jos bolnicari napravili sranje pa sestvar dodatno zakomplicirala, ali to je u ovom trenutku nebitno.
tusiraj ga, ali izbjegavaj dio pod zavojem.
18 lip 2011, 23:55
evo ovdje sam pisala detaljno prošle godine
http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=41&t=59064evo ti jedan veliki

, zvuči strašno, ali to je u stvari jedan od lakših lomova, tj. relativno brzo i lako zarašćuje, što mlađe dijete, to brže
samo pazite na položaj i da je dobro stegnuto, ali pazi da mu rukice ne bi trnule i plavile, dakle zbog cirkulacije ne bi trebalo biti ni previše stegnuto
19 lip 2011, 01:36
kao sto si mogla citati na mom topiku, mi smo s tim super prosli. nakon 2 tjedna nismo se ni sjecali da se tako nesto dogodilo. sad nema apsolutno niti traga lomu ili tako nesto, nikakve kvrzice nema. mi smo mogli jos i prije skinuti taj zavoj al se ja nisam usudila. uglavnom, nemoj brinuti, bit ce to ok al radi kako ti kazu. ruka mora biti u prirodnom polozaju, nikako odizati lakat od tijela. sretno!
20 lip 2011, 00:50
ajme, zwerka, saljem sam veliki
20 lip 2011, 07:38
Uh, Zwerka, šaljem veliki
20 lip 2011, 13:57
barboza,a kako si ga kupala?jesi skidala povez ili?
Sutra idemo na kontrolu pa bi ipak da ide čist.
Mamashnita,nekako mi neizvedivo izgleda da ga kupam s povojem..
Ispod rukica mu se urezalo,ima ispod pazuha mrvice od vate..
Uh..al on to bolje podnosi nego ja.Po cijele noći sam budna pa kad se probudi,preduhitrim ga da se ne diže na ruku.
Dobila sam na poslu samo dva slobodna dana,nadređena je vikala na mene jer sam se rasplakala na poslu kad mi je MM javio da mu je pukla kost..
Jučer malac hoda po boravku,ja dva koraka iza njega i ničim izazvan padne na pod.vjerojatno je udario i rukicom ali kako se nije dočekao na nju jer ga boli,zviznul je glavom o pod.usnica mu je natekla a uz nosića mu je krv išla..
Stvarno mi je dosta više...I tog straha da mu ne ostanu posljedice..
20 lip 2011, 14:14
Ne brini neće mu ostati posljedice,od moje frendice mala je imala strganu ključnu kost kao beba(kod poroda),a poslije ju je strgla kada je pala niz stepenice sa neke 3godine.Eno danas je vrlo živahna 11godisnjakinja bez ikakvih posljedica...sad za kupanje ne znam,ne mogu se sjetiti,al je bila zima pa je bilo lakše.
22 lip 2011, 17:52
nisam ga kupala. samo sam ga brisala mokrom krpom. ne mozes izbjec da se zaprlja, i taj zavoj se pohaba. pogotovo sto se i nama dogodilo bas u ovo vrijeme prošle godine i bilo je vruce, isli su vani. nema ti to veze. pazi da su mu ciste ruke i lice, guzu i noge mu mozes oprati i bez kupanja. nemoj se nista bojati. drzi se uputa koliko god vise mozes i posljedica nece biti. meni je dr rekao da je klinjo izabrao pravu kost za lomljenje. a bas smo imali grdi lom. onako s odmakom. jedna strana je skroz posla ispod druge.
23 lip 2011, 14:23
Oprala sam mu jučer nekako kosu.ja sam ga držala na rukama iznad kade a MM mu je šamponirao glavicu.Kako je samo plakao..a i stavila sam ga u kadu s malo vode i trljačicom mu prošla po tijelu i ispod vrata koliko sam mogla.
U utorak smo bili kod kirurga na kontroli.Naš lom je očito isti kao i vaš.Veli dr da je jako "grdi" i kost ide preko kosti.polako se počelo namještat al još nije to to. U utorak idemo ponovo na kontrolu i ako se do onda kosti ne sjednu na mjesto,morat će na operaciju.
A i strašno mu se kraj poveza urezuje u kožu i bez obzira na to što sam mu podmetnula gazu. Vele da postoji šansa da mu se otvori rana na tom djelu ispod pazuha,al kad sam pitala kako to spriječiti,nitko mi nije odgovorio-samo su rekli da mu se može otvoriti,a to znam i sama.
24 lip 2011, 00:16
uh uh, kod nas ipak nije bilo govora o tako necem. razlog vise da budes jos opreznija. nemoj ga muciti, nece mu nista biti ako je zmazane kose. bit ce sve dobro. meni su objasnili da je dovoljno da se koti samo priblize i da okostavanje krece.
javi kako je bilo... drzim fige
29 lip 2011, 23:34
Došla sam te
Marinu su slomili ključnu kost pri porodu, no bio je mali i brzo je zaraslo. Držim palčeve da kosti dobro zarastu.
30 lip 2011, 08:28

Ne brini se toliko, sve će biti dobro.Brzo će se on oporaviti.
01 srp 2011, 11:14
Bili smo u utorak na kontroli..
3 dana nakon loma smo išli na pregled i kirurginja je rekla da se kod tako male djece uvijek operira, ali da ćemo vidjeti kakvo će biti stanje na idučoj kontoroli.
Sad je bio drugi kirurg i rekao je da se kod tako male djece NIKAD ne operira.
I sad ti znaj, dvoje doktora i potpuno različita mišljenja.
U glavnom, pomaka na bolje nema nikakvog..
Kosti su u istom položaju od pije tjedan dana, jedna preko druge, s pomakom, samo što sad nisu priljubljenen jedna uz drugu kao što je bilo nakon loma..
Osmicu mora nositi do daljnjeg, u ponedjeljak za tjedan i pol idemo ponovo na kontrolu i opet slikanje..
U mjesec dana je prošao rengena..
Al malac sve odlično podnosi.
On ima šala oko ruku i baš mu je dobro. Jučer smo i medi vezali šala da bude i medo frajer.
I još je rekao kirurg da vjerojatno nećemo smjeti na more, a uplatili smo već i akontaciju za 17.07.
Ah, baš nas je strefilo...
02 srp 2011, 00:27
o boze zavrzlame. meni je isto receno da se to ne operira.nas uopce nisu slikali, ma gotovo da ga dr nije niti pogledao, jako je djelovao samouvjereno i tako je na kraju i bilo, sve 5.
ma bit ce sve ok... drzte se.
02 srp 2011, 16:46
A njega su slikali kad je došao na hitnu- ključna kost, ruka i glava, nakon 3 dana na kontroli -ključna kost, ovaj tjedan opet ključnu kost i kad budemo opet išli na kontrolu, opet će mu slikati.
Mislim,koliko je i to ok..Toliko naslikavati tako malo dijete..
Ah...
Hvala vam na hugovima, curke
02 srp 2011, 17:43
eve i od mene veliki
03 srp 2011, 17:00
joj, da, slikali su i nas al samo jednom kad smo dosli na hitnu. poslije vise nisu. javljaj
06 srp 2011, 23:28
Jučer malecki viče da ga boli ruka, boli ga šal..
Otpustila sam ga, i imala šta vidjeti. Od početka pazuha pa sve preko do lopatice mu se urezalo u kožu.
Mažem s bepanthen masti, na to mu stavim gazu napunjenu s vatom da ga ne žulja i opet stegnem..
Ima etko bolji savjet??
Miško moj mali, sve to hrabro podnosi i trpi.
17 lis 2015, 15:55
Evo i nama se desila ista situacija,prijelom kljucne kosti s pomakom :-( Kirurg isto spominje operaciju...Kako je zavrsila vasa prica? Ima li jos tko iskustva s tim? Mo smo bili na kontroli nakon tjedan dana i pomak je jako mali,sad cekamo petak i molimo Boga! Malecka ima 2 godine i 10 mjeseci!
19 lis 2015, 09:52
moj je bio na operaciji - ali njemu se lom dogodio kada je bio puno stariji. U stvari išao je na dvije operacije - prvo su mu stavili pločicu, a poslije ju vadili
20 lis 2015, 08:01
A joooj....i nama prijeti operacija,duboko se nadam da cemo uspijeti to ispraviti bez :-( Koliko vam je trajao oporavak? Hvala puno na odgovoru ☺
20 lis 2015, 08:34
misliš između dvije operacije? - ne znam više, mpžda nekih 8 mjeseci. Stvarno ne znam. Uglavnom, dugo nije smio ići na tjelesni niti se baviti sportom. Srećom obje operacije je dobro podnio. I anesteziju. Operiran je bio u Klaićevoj
20 lis 2015, 14:00
Dugo je trajalo znaci,mi smo iz Istre pa smo isli u Sloveniju u bolnicu ali svakako cemo potraziti jos koje misljenje...ja cim cujem operacija mi je muka! Pogotovo jer je ona tako mala! Hvala puno na odgovoru...drzite nam palceve :-)
20 lis 2015, 14:10
moj je bio velik -11 godina. I baš je morao na operaciju. nije moglo bez. Vjerojatno je kod malih drugačije, tako da svakako pitaš za drugo mišljenje. Sretno!
20 lis 2015, 14:25
Hvala vam puno! ☺