15 pro 2011, 18:43
15 pro 2011, 18:54
15 pro 2011, 19:01
badada je napisao/la:i mi smo bili u toj fazi, znam da ti je stresno i da se brineš ali zbilja će proći
živce na hosetregere pa polako
15 pro 2011, 21:03
15 pro 2011, 21:08
15 pro 2011, 22:53
@ zaca je napisao/la:I mi bili u toj fazi i prošlo je samo od sebe, bez pomoći logopeda ili kakvih vježbica. Držimo fige da će i vama tako biti.
15 pro 2011, 23:04
15 pro 2011, 23:46
16 pro 2011, 10:35
titirlica je napisao/la:to je najvjerovatnije razvojno mucanje , često se dešava kod djece koja su rano progovorila , govorni aparat je brži od mozga i zato se to dešava.
Kod nas je trajalo dosta dugo , bilo je dana-tjedana kada je normalno govorio i onda opet![]()
Znam da ga je teško slušati , ali probaj se skulirati i ne pridavati tome pažnju, proći će samo od sebe![]()
16 pro 2011, 10:57
traktortom je napisao/la:amo me muči što se njemu ponekad dogodi kao da ostaje bez daha.
16 pro 2011, 15:27
Stefanova_mama je napisao/la:Ukucaj u trazilicu mucanje, pisali smo vec puno o tome.
Samo ga ne pozuruj, ne ispravljaj i ne govori umesto njega vec sacekaj da kaze koliko god dugo trajalo. Ostani u kontaktu sa logopedom i psihologom i strpljivo napred, korak po korak.
16 pro 2011, 18:27
16 pro 2011, 21:36
Stefanova_mama je napisao/la:Ne moras mu govoriti polako, on te razume, samo sacekaj strpljivo da izgovori sta je naumio bez prekidanja, bez pomaganja, bez plakanja, bez sazaljivog pogleda, najvise cool sto mozes.
Kada je S. poceo da muca sa 3 godine (proslo Hvala bogu nakon par meseci) i ja sam bila van sebe, pa je li zato sto je tata otputovao na sluzbeni put ili se nesto uplasio ili... nije bilo nista od toga, vec bas razvojna faza govora.
on inače čisto ozgovara sva slova pa čak i r. Nadam se da je to razvojna faza. I ja se pitam da li je neki događaj to potaknuo, jer djeca se boje nekih stvari koje inace nisu strasne, npr. Kad smo bili na jednom rođendanu bio je vatromet i on se uplašio ali nije puno plakao, poslije smo imali jos 3-4 rođendana i svaki put kad izađe torta on ne želi biti tu, ja bi ga uzela i malo udaljila i sve bi bilo ok, sad ne vjerujem da bi to mogao biti uzrok! Ma više ni sama ne znam, sto pitanja mi se vrti po glavi. Obzirom da je njih dvoje non stop se nekako nadmeću za pažnju. Kako to već ide kod blizanaca