Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
04 sij 2012, 13:42
Pozdrav svima!!!
Imam curicu staru 6 i pol tjedana.Sa nekih 2 tjedna života na tjemenu se pojavio vaskularni hemangiom.Sa njena 3 tjedna života bili smo kod kirurga dr.Barčota iz Klaićeve koji je rekao da za sada ništa nećemo dirati,da pratimo da ne počne rasti i mijenjati strukturu tj. dizati se. Na tjemenu je veličine 1x1,5 cm.E sad, naša hemangiom ne raste al se uzdigo površinski....Doći do doktora je nauka (preko uputnice i bolnice se čeka 2,3 mjeseca).Pri smo pregled obaili u privatnoj poliklinici,ali da nam opet uzme 350 kn da je pogleda na 2 sekunde ne znam...još uvijek razmišljam...A s druge strane naravno da me strah za nju.Iako čitam da mnogi svoju djecu nisu dali pod nož,pod anesteziju i čekali su ,a hemangiom se povukao.Mene je strah tako malo bebicu dati uspavati,pa me zanima ima li tko slična iskustva? Jeste li liječili to ikako ili čekali? Skidali laserom i kada?
Također,voljela bih i po drugo mišljenje otić,ali ne znam gdje.Ima li tko iskustva s nekom drugom bolnicom? Rebrom možda?
Nadam se da će se netko javiti i pomoći!! Hvala vam!!
04 sij 2012, 14:39
Moj mladi ima hemangiom na ruci, tocno na dijelu gdje se cijepi. Kada sam s njim bila u bolnici (Klaicevoj) radi operacije kile s nama u sobi je bila bebica koja je operirala hemangiom. njen je bio jako velik na obrazu i ramenima. mama je bila prezadovoljna doktorima.
Njen dr. kad je dosao u vizitu je primjetio hemangiom kod mog malog i pitao me hocu mu ga operirati. Rekla sam da ne zelim jer mu ne smeta , ne raste .. i dr. mi je rekao " ma imate i pravo najcesce sami nestanu , izblijede.. Skidaju se oni jako veliki i vidljivi" Svidio mi se taj stav da nije odmah nagovaranje ajd pod nož. Mozda da se probas naruciti u Klaicevu
04 sij 2012, 14:45
Sin moje prijateljice je imao dva hemangioma na glavi. Doktori nisu htjeli nista dirati, rekli su da ce se samo povuci, ali da za to treba vremena.
I stvarno, dok mu nije narasla kosa, svima je pogled letio samo na te hemangiome, a onda su svi na njih zaboravili (ukljucujuci i roditelje).
I kad se prijateljica sjetila da provjeri vise ih nije ni bilo.
04 sij 2012, 14:55
moja starija imala je tri hemangioma, jedan veliki na spolovilu i dva sitna. jedan od tih sitnih je vrlo brzo izblijedio i nestao. još uvijek je jedva vidljiv kao mali ožiljak, tj. na tom mjestu je koža mrvicu drukčija. Drugi mali se još više smanjio, sad je veličine prištića, ali je još uvijek tu. a treći, najveći, se smanjio i izblijedio. zapravo, vjerojatno se nije on toliko smanjio, nego je ona narasla, a on je ostao podjednak. jedno smo vrijeme išli redovno na kontrole na dermo na Šalatu, sad već dugo nismo bili. svi doktori koju su vidjeli njezin hemangiom (od privatnog kirurga u Njemačkoj do ovih naših) su rekli da ne bi dirali, već čekali. u slučaju da se do pred pubertet ne povuče u potpunosti, skidali bi ga. dotad još imamo vremena. mislim da je bolje pričekat, na operaciju se uvijek stigne. naravno, u slučaju da čekanje ne predstavlja opasnost.
04 sij 2012, 15:09
Hvala vam na odgovorima.Jesu li kod vaše dječice hemangiomi bili poršinski ili izdignuti iznad kože? Mene taj dio sada muči,jer kada smo bili na pregledu prije 3 tjedna bio je površinski,a sad se izdigao iznad kože.
Bili smo na pregledu kod dr.koji radi u Klaićevoj,al s obzirom da se tamo na red čeka 2,3 mjeseca,do njega smo došli preko privatne poliklinike isto u Klaićevoj gdje on dolazi po dogovoru!!
Hvala vam!!!
04 sij 2012, 15:17
Od moje prijateljice curica je imala taj uzdignuti , bio je na vratu . Išla je kod dr. Stanimirovića u Badalićevu i on je navodno poznat po tome da svojom terapijom sredi uzdignute hemangiome bez operacije. Uglavnom ova curica više nema ni traga hemang.

Mislim da je pregled kod njega 200 kn
04 sij 2012, 15:18
Kod prijateljicinog sina su bili izdignuti iznad koze i to bas dobro. I povukli su se.
04 sij 2012, 15:20
svi su bili iznad površine kože, ovaj najveći najviše. i još uvijek je iznad.
moraš odlučiti, ili ćeš to ići sad odmah riješavati (ne mislim pritom na operaciju, nego na preglede i mišljenja doktora) pa ćeš ići privatno i dalje i plaćati ili ćeš čekati par mjeseci (vjerujem da nije više od 3) i ići preko uputnice. ja nikad nisam ništa platila (od sistematskih kod običnog pedijatra u domu zdravlja preko uzv kukova, vađenja krvi, urina, briseva, redovnih pregleda kod dermatologa/otorinca/ortopeda/fizijatra/kardiologa i svih ostalih gdje smo bili s jednom i drugom) jer bi relativno brzo došla na red preko uputnice - ili odmah bez naručivanja ili s čekanjem nikad dužim od dva mjeseca. a nije bila takva strka i panika da mora biti odmah. da je frka, išla bih privatno.
ako si i dalje u panici, odi još jednom privatno, ali po drugo mišljenje i onda ćeš moći donijeti odluku.
04 sij 2012, 15:24
nas je isto bio uz kozu kad se tek rodio i izdigao se kad je malac imao cca 3 mjeseca. jos uvijek je izdignut iznad koze
04 sij 2012, 16:57
titirlica je napisao/la:Od moje prijateljice curica je imala taj uzdignuti , bio je na vratu . Išla je kod dr. Stanimirovića u Badalićevu i on je navodno poznat po tome da svojom terapijom sredi uzdignute hemangiome bez operacije. Uglavnom ova curica više nema ni traga hemang.

Mislim da je pregled kod njega 200 kn
Hvala na ovoj informaciji.Pokušat ću pronaći njegov kontakt i doći k njemu.Sve samo ne pod nož!!!!

Puno hvala.
04 sij 2012, 17:00
Sreca najveca je napisao/la:svi su bili iznad površine kože, ovaj najveći najviše. i još uvijek je iznad.
moraš odlučiti, ili ćeš to ići sad odmah riješavati (ne mislim pritom na operaciju, nego na preglede i mišljenja doktora) pa ćeš ići privatno i dalje i plaćati ili ćeš čekati par mjeseci (vjerujem da nije više od 3) i ići preko uputnice. ja nikad nisam ništa platila (od sistematskih kod običnog pedijatra u domu zdravlja preko uzv kukova, vađenja krvi, urina, briseva, redovnih pregleda kod dermatologa/otorinca/ortopeda/fizijatra/kardiologa i svih ostalih gdje smo bili s jednom i drugom) jer bi relativno brzo došla na red preko uputnice - ili odmah bez naručivanja ili s čekanjem nikad dužim od dva mjeseca. a nije bila takva strka i panika da mora biti odmah. da je frka, išla bih privatno.
ako si i dalje u panici, odi još jednom privatno, ali po drugo mišljenje i onda ćeš moći donijeti odluku.
Malo jesam mama u panici,iako veću paniku mi napravila svekrva nego što sam ja to doživljavala...Da me nije uplašila s tisuću pitanja,ja bih čekala redovitu kontrolu za 2 mjeseca...Sad mi ptičica u mozgu propjevala i neda mi mira.Pokušat ću s gore navedenim privatnikom i drugim mišljenjem,a sutra ćemo se ić naručit u Klaićevu .Mora se osobno jer im mail ne radi,al sam doktor mi je rekao da ću čekat 2-3 mjeseca....tako da sam prije toga htjela čuti još iskustava....Pokušat ću sve,al ovako malu bebicu nemam snage dat pod anesteziju.
Pusa svim dragim mamama na odgovorima.
04 sij 2012, 17:03
koliko sam skužila po tvojim opisima, to niti nije za op. idi po drugo mišljenje, ali ako te doslovno ne "tjeraju" na operaciju, nemojte ni ići. pusti da vrijeme napravi svoje pa ako ne ode samo od sebe, ići ćete kad bude veća.
04 sij 2012, 19:20
Ma doktor je kad smo bili na pregledu rekao da sad pustimo sve i dođemo na kontrolu za 2 mj.Da mu se javim ako bi jako brzo rastao i dizao se u zrak,mijenjao strukturu...E sad mene muči to što se uzdigao,dakle nije površinski kao što je bio na pregledu.I je li to normalno ili nije s obzirom da mi je rekao da mu se u tom slučaju javim.Zbunjuje me jer čitam o toliko izdignutih netaknutih (jer navodno se uzdignuti ne mogu iše laserom uklonit već je potreban kirurški zahvat-još gore ) koji su prošli....Imam osjećaj da bi oni vrlo brzo sve pod nož...Zvala sam ga -al ne ide tim putem.Narudžbe pa za 2 mjeseca preko uputnice,a ako želim odgovor što prije mogu privatno za 350 kn.Izgleda da ć eopet biti tako.Mirno ćemo spavat.
24 tra 2012, 11:48
da ne otvaram novu temu, jel bio netko na uzv hemangioma?
24 tra 2012, 14:45
Hey cure, bok,
evo ja nova na forumu....
javljam vam se na ovu temu jer i ja imam curicu staru 6mj, koja je rođena s jednim hemangiomom na leđima a drugi je dobila u prvom tj.nakon rođenja na tjemenu.
Iskreno nisam pridavala neku veću pažnju tome svemu sve dok mi sama pedijatrica nije rekla o čemu se radi-uputila nas je u Klaićevu, jer su po njenim riječima u toj bolnici najbolji stručnjaci po tom pitanju.
Ovaj hemangiom na leđima joj niti raste nit se povlači a na tjemenu joj je rasao do drugog mjeseca starosti i od onda stoji....tj stoje oba.
U Klaićevoj nas je primio dr.Barčot, stvarno pristupačan doktor i rekao da ih on bez nekog razloga posebnog za sad nebi diral, pošto je za odstranjivanje potrebna anestezija

, tak da ih za sad samo nadgledava...Dosad smo 2 put bili na kontroli. U 5.mjesecu nam slijedi nova kontrola pa se onda javim ukoliko nam slijedi odstranjivanje.
Inače naša rođakinja je imala hemangiom pored oka koji je odstanjen laserski u 3.mjesecu života(tak nekak) i sve je prošlo ok.
17 pro 2012, 02:07
Zanima me dali je curki odstranjen hemangiom kod dr. Barčota (ako da, kako je to prošlo) ili još uvijek idete po kontrolama?