Switch to full style
Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

hand foot mouth disease

02 srp 2012, 16:25

mome malome sinčiću je upravo dijagnosticirana gore navedena virusna bolest.
naime na netu sam pronašla da ta bolest izaziva afte u ustima ali on ih nije dobio i osip po rukama nogama a on je dobio osip po cijelome tijelu. Temperatura povišena,njemu je do 39,5.
Ima li neko iskustva s time?

Re: hand foot mouth disease

02 srp 2012, 17:52

Ja nikad nisam čula za tu bolest. :dunno
Ima još neko ime?

02 srp 2012, 18:03

http://hr.wikipedia.org/wiki/Bolest_ruku,_nogu_i_usta

imala ju je moja curka s nekih 3 i pol godine. dobila je naglo temperaturu, i osip po ustima, nogicama i rukama, ali trajalo je koliko se sjećam 2 dana. kako došlo, tako prošlo... :znoj
i znam da sam se zblesirala kad mi je pedijatrica rekla o čemu se radi jer nikada prije nisam čula za to.
držite se i želim vam brzo ozdravljenje! :)

02 srp 2012, 18:09

E sad smo nešto naučili.
Nikad nisam za to čula do sada.
Al piše da prolazi samo, bez posljedica.
Sigurno nije ugodno na ovoj vručini imati još i temperaturu.
:hug

02 srp 2012, 19:15

u pravu si ova vrućina je grozna za temperaturu.
ali mene mući što on nema ništa u ustima ali ima po trbuhu i leđima. a pedica je to dijagnosticirala

03 srp 2012, 08:42

Hm, a to su jedina mjesta koja ime bolesti ne spominje. :/
Jesi sigurna za osip u ustima. Koliko sam pročitala radi se o bolnom osipu,
a ne o klasičnim aftama.
Kaže se i da je osip na dlanovima i tabanima. I da se može pojaviti i
naknadno, nakoj par dana.
Možda je kriva dijagnoza :dunno

05 srp 2012, 17:49

Evo da se javim, nisam stigla do sada.
Bili ponovo kod pedice koja je potvrdila da je to ta bolest, može trajati i do 10 dana, može biti perioda s temperaturom i perioda bez. Može imati osip u ustima a i ne mora. eto takvu smo info dobili. Njemu je danas bolje , već 2 dana nema temperaturu a osip se polako povlači. ne smijemo na sunce i nadam se da je to to.
naravno ovih dana nam se i klima pokvarila , svi serviseri do daljnjeg zauzeti tako da je bilo pakleno, ali se nadam da to sve sada prolazi.

11 srp 2012, 12:54

mi smo upravo zavrsili s time prosli tjedan (sama dijagnosticirala uz pomoc interneta ;)
pocelo je jedan dan da nije htio popodne jesti i bio je nekakav placljiv dok nisam skuzila povecu aftu na jeziku. apotekarka me napala da sam mu ubila imunitet sladoledom... :conf
no sljedeci dan temp, odvela pedu koji je rekao da je neka virusna infekcija usta i da ce proci samo, spricati tantum verde
svog ga je pretumbao, ali mu se nije sjetio pogledati dlanove, kad smo dosli doma vidjela sam ko sitne pristice (5-6 kom na oba dlana i 2 na stopalima) i sinulo mi je da je to zapravo to.
5 dana nije nista htio stavit u usta zbog uzasnih afti po cijelim ustima, tih par pristica i temperatura 35,8 jednu noc, sama bolest nije problem osim sto odbijaju jesti i piti zbog afti, a tipicna je za ljetne mjesece pa treba paziti na dehidraciju, posebno ako je dobije temp.

05 sij 2014, 16:38

Moram vam ispričati nešto, za slučaj da se ne prepadnete ako doživite isto. Dakle već neko vrijeme Marieti se odvajaju noktići od prstića,čudno nešto skroz. Nakon što sam nekoliko liječnika pitala i vidjela da svi nagađaju bzvz primjetila sam isto i kod Laure a obje su to preboljele prije mjesec dana. Pošto sam isključila nedostatak vitamina i anemiju jer Marieta tamani voće ko luda odlučila sam istražiti malo dublje po internetu i nakon dugo kopanja nađem da se ponekad, ali vrlo rijetko, to javlja nakon preboljelog HMF virusa. Srce mi je sad na mjestu.

08 sij 2014, 00:11

Mi smo ga imali ljetos.Počelo s pikicama na šakama i stopalima koje su narasle u plikove.Ja mislila kozice,a pedice ko iz topa ;;Bolest ruku, nogu i usta,, prenosi se Koksaki virusom ...U ustima je imala par afti al srećom nije je boljelo i to je prošlo brzo...

Kurila je 3 dana, nakon toga su plikovi popucali i izašla je ,,voda,,. Slijedećih 3 tjedna joj se sva koža na tim mjestima gulila i gulila...a nakon toga su joj mjesec dana otpadali noktići...Ne moram pričat koliko smo bili užasnuti,išli i dermatologu...sumnjali na gljivice , sve i svašta...a kad sve od ovog virusa i ove neobične i srećom BEZAZLENE bolesti

08 sij 2014, 10:43

uopce nisam vidjela ranije ovu temu
moj malac je tu bolestinu imao u kolovozu 2012.godine
grozno je to bilo. iamo ih je strasno puno i strasno dugo je nosio oziljke
kaze pedijatrica jer je atopicar vjerojatno mu je tako dugo trebalo da mu se povuku oziljci

bolest je naravno zavrsila otpadanjem noktica sto nigdje na net-u nisam pronasla
njih je u vrticu tada 5-6 imalo tu bolest istovremeno skoro
njemu je prvom krenulo to s nokticima pa sam odmah mame izvjestavala o situaciji da se spreme
premrla sam od straha kad sam vidjela to.

08 sij 2014, 16:52

Raste buša ko da čitam sebe :)
Alkemičar ja sam našla na netu i to je navodno u istraživalačkoj fazi još . Baš sam se namučila dok sam iskopala nešto o tome. Nemam sad vremena tražiti opet ali čim sjednem za komp zalijepit ću link. Ružno zvuči ali drago mi je da nismo jedini jer me je bilo zabrinulo što liječnici nisu imali ništa pametno za reći, čak su rekli da to ne bi trebalo imati veze jedno s drugim
Odgovori