Switch to full style
Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

Tablete ili sirup?

22 vel 2013, 20:46

Ispricavam se ako je vec bilo, nisam nasla.

Fran (3.4 godine) se razbolio, upala grla. Kod dokice bili, bila jedna na zamjeni i usred pregleda ona meni kaze: je, upaljeno je, treba terapiju (Zinnat). Hocete sirup ili tablete?
ja sam pravo ostala sa ? nad glavom, oduvijek koristimo sirupe i nisu mi na pamet pale tablete :dunno

Koja je razlika, sto je bolje, kada ste i zasto presli sa tableta na sirupe ili obrnuto?

Re: Tablete ili sirup?

22 vel 2013, 21:48

e baš si otvorila temu koju sam ja mislila otvoriti neki dan (pa sam zaboravila :gigl )
naime, M. se oduvijek diže želudac na sve moguće sirupe. srećom pa ih nije nešto mnogo u životu morala piti, ali opet, s druge strane, koji god da je ikada pila, taj bi letio van dok kažeš keks :/
s doktoricom nisam nikad o tome razgovarala ::nemajka:
a i mene baš zanima kako su drugi to riješili :)

edit: ala sam ti dala kvalitetan odgovor! :lol

22 vel 2013, 22:15

I mene zanima odgovor do kad sirupi.
Moja G ima 7g i jos uvijek dobije sirup. Nije da se zalim.

Iva :hug

22 vel 2013, 22:16

Tableta moze onda kad je dijete zna progutati. Moje obje to jos uvijek ne mogu. Probali s djecjim vitaminom c nedavno, nije islo.
No moze se i razmrviti i popiti u zlici vode/caja. Ali atb ja nekak ne bi mrvila.

22 vel 2013, 22:18

I naravno da jacina tbl mora odgovarati djetetovoj dobi/kilazi.

22 vel 2013, 22:42

pa danas sam prvi put pomislila: "da sam bar uzela tablete", jer se jadnicak umalo ispovracao na taj ogavni zinnat, sve mi ga bilo tesko gledat.

kolike budu tablete? kontam za djecu su, ne bi trebale bit neke konjske, ili? ako nisu tako velike, mozda samo prepoloviti i onda da proba?

osim toga, nekad davno sam citala nesto o sirupima i tabletama, nesto o tome sto je sretnija opcija za djecu, al naravno da se ne mogu sjetiti zakljucka :ajme

sreca najveca, offt: :mah :kiss

23 vel 2013, 00:03

ne znam ništa za tablete, no pošto ste već uzeli sirup, znam da smo mi dobili savjet da treba žličicu dati ne na vrh jezika,
nego preko, malo dublje(ako sam dobro objasnila) da se izbjegne većina okusnih pupoljaka, baš zbog odvratnog okusa
(ovo je savjet prijatelja iz med. branše)
jer, vrlo se dobro sjećam zinnata i povraćanja istog kod moje curke :ajme učinkovit atb, ali odvratnog okusa

23 vel 2013, 00:22

Moji oboje piju tablete od cca 3.god. starosti, sve lijekove
mozete dobiti u tabletama, prilagodit ce doc. gramazu
svima jednostavnije :dada

23 vel 2013, 08:58

moje su s nekih 4 presle na tbl i preporodili smo se. nije bilo nikakvog otpora gutanju (vjezbali smo s tic-tac om ;))

sirup bi redovito pola ispovracali pa ode i pola doze, a pogotovo davanje lijeka nocu kada pola zinata zavrsi u kosi i na jastuku :lol

23 vel 2013, 09:50

hvala cure :kiss

a ja kao da sam znala, jutros je sve iz sebe ispovracao onog trena kad ga je progutao. ko za vraga pise uzimati nakon jela, taman da ma sto ispovracati :ajme subota ujutro, naravno, jel.

Nazvala sam ljekarnu, objasnila, zena mi sama ponudila tablete i evo, uspjesno ju je popio :yess samo sam ju prepolovila i nije bilo problema. u ponedjeljak cu samo javiti pedici i zamoliti za recept, odnjeti joj sirup da vidi da nismo nista popili i nadam se da nece biti problema.

od sada pa nadalje- tablete :dada

23 vel 2013, 13:50

Iva drago mi je da ste uspjeli riješiti problem.

26 vel 2013, 09:47

Moje obje nema šanse popiti tbl, tak da smo još uvijek na sirupima, mada K već popriličnu količinu istih treba popiti s obzirom na dob i kilažu. No one sve popiju bez problema tak da mi nema smisla mučiti ih tabletama. Probali s c vitaminom pa ni to nije išlo. :lol

No nema ograničenja s obzirom na dob samo se doza mora prilagoditi i oblik naravno. Neki atb dolaze kapsulirani pa treba i na to obratiti pažnju, neki su s produženim djelovanjem pa se tbl ne smije lomiti no s većinom nema problema. :dada

26 vel 2013, 19:47

Sin je od cca 4 godine mogao popiti tabletu, a kcer je pre mjesec dana prvi puta morala tabletu popiti, i jedva jeddva jedva je uspjela, vjezbala je s tiktak bombonima valjda pola sata uz ne znam koliko vode... I suze... Ima skoro 12 godina. Ali je naucila :znoj .

27 vel 2013, 10:54

kako smo mi dobili zinnat, na njegovu kilazu to je 10 ml sirupa, katastrofa :znoj jedva savlada jednu spricu/zlicu i onda na drugoj izleti sve van.

Iako ima samo 3 godine, naucio je popiti tabletu :) prvo smo sa nutelom, samo prepolovljenu na pola, a jucer je tati pokazao kako je veliki decko i popio ju je samu. kaze mm da ju je i zvakao i gundjao kak je grozna, al je popio :yess
Odgovori