Switch to full style
Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

Niski hemoglobin kod bebe

13 lip 2013, 19:36

Mame, moj maleni ima hemoglobin 102, doktorica nam je upravo prepisala nekakav sirup, ja sad čitam da je možda bolje probati sa pojačanom ishranom bogatom željezom nego sa sirupom?
Imate možda kakva iskustva? Što mi preporučujete?

Re: Niski hemoglobin kod bebe

13 lip 2013, 19:36

uzmi sirup
koliko je dijete staro?

13 lip 2013, 19:39

10 mjeseci ima

13 lip 2013, 19:46

mi smo pili ferrum, uz C vitamin
probaj s hranom ali nama npr nije uspjelo,ni s prvim ni s drugim

13 lip 2013, 19:52

jel mu može šta biti od tog niskog željeza?
ja sam paničar, pa me sad strah ako mu ne dam sirup, koliko brzo pada to željezo??

sa 4 mj je imao 120, a sad 102

13 lip 2013, 20:07

kako raste težinom tako se zna desiti da željezo padne
može mu bit nešto ali da je nešto alarmatno rekla bi ti pedica pa nema smisla da se sad bediraš već kreni s sirupom i pojačaj prehranu namirnicama bogatim željezom (prateći tablicu dohrane)

13 lip 2013, 20:20

ma trenutno je malo prehlađen i to je to

gledam baš koje su namirnice bogate željezom

14 lip 2013, 13:10

a kakav je sirup floradix, jel ga netko koristio, navodno je na biljnoj bazi?

mama išla u ljekarnu dignuti taj sirup i kažu joj da je bolje da daje ovaj sirup jer da je lakši i bolji za dijete, ne izdaje se na recept nego ga je morala kupiti...

14 lip 2013, 13:25

Jesi li mu pocela davati meso, bilo kakvo. Piletinu. Isa je imao nisko zeljezo, bas tako negdje s 9-10 mjeseci, pa je pedica odmah pitala da li jede meso (proteini su vazni za neki proces...da sad ne lupam). A, nije jeo, jer mi je ovo ovdje bilo upitne kvalitete.

Cim je poceo jesti meso stanje se popravilo.

14 lip 2013, 13:34

evo dobar članak http://www.roditelji.hr/beba/4-8-mjeseci/1633-zeljezo-za-dojence.html

i ovaj ovdje (zanemarite malo reklame za lino)

http://www.lino.eu/mamazin/prehrana/bebe/zeljezo-u-prehrani-djece

14 lip 2013, 13:37

On je lakši, ali je u kategoriji dodatka prehrani, ne lijeka. Ako pedijatrica smatra da je potreban lijek u određenoj koncentraciji, ovaj biljni bi mogao biti nedovoljan.

Možeš probati i tako pa za mjesec dana ponoviti kks i vidjeti jel ima utjecaja. Svakako izbjegavaj davati bilo što bogato željezom zajedno s (kravljim) mlijekom jer se ometa apsorpcija, ali zato može uz to malo c vit ili namirnica bogata c vitaminom.

14 lip 2013, 13:58

Kaya071 je napisao/la:Jesi li mu pocela davati meso, bilo kakvo. Piletinu. Isa je imao nisko zeljezo, bas tako negdje s 9-10 mjeseci, pa je pedica odmah pitala da li jede meso (proteini su vazni za neki proces...da sad ne lupam). A, nije jeo, jer mi je ovo ovdje bilo upitne kvalitete.

Cim je poceo jesti meso stanje se popravilo.

jesam počela sam davati teletinu i piletinu, ali je jaaaako malo jede, puno više papa riba jer smo mi na moru pa imamo ribe, i blitvu
baš sam mu danas skuhala piletine, juhicu, al neće mi da jede, vjerojatno je navikao na ribu pa sad neće

i da, i ja sam čitala da je dobro meso, morat ću to dobro pojačati

koliko je tvoj imao željezo?

14 lip 2013, 14:01

Moracu izvuci nalaz, da vidim tacno. Ali, znam da je bilo bas nisko. I odmah su rekli da mu dam sve moguce sirupe, jedino je ta pedijatrica rekla da bas pojacamo meso. I, radilo je.

14 lip 2013, 14:38

Diami je napisao/la:On je lakši, ali je u kategoriji dodatka prehrani, ne lijeka. Ako pedijatrica smatra da je potreban lijek u određenoj koncentraciji, ovaj biljni bi mogao biti nedovoljan.

Možeš probati i tako pa za mjesec dana ponoviti kks i vidjeti jel ima utjecaja. Svakako izbjegavaj davati bilo što bogato željezom zajedno s (kravljim) mlijekom jer se ometa apsorpcija, ali zato može uz to malo c vit ili namirnica bogata c vitaminom.

a mislim probati mjesec dana sa tim sirupom i poboljšati prehranu, sad ću mu ovo cjelodnevno dojenje izbaciti i bezveze nacicavanje, a ubacit ćemo mesa više :)

jel smije on naranče??

14 lip 2013, 14:40

citrusi idu iza godine

14 lip 2013, 14:43

Kaya071 je napisao/la:Moracu izvuci nalaz, da vidim tacno. Ali, znam da je bilo bas nisko. I odmah su rekli da mu dam sve moguce sirupe, jedino je ta pedijatrica rekla da bas pojacamo meso. I, radilo je.

ma dobro, ne tribaš sad tražiti...

ali ja na mom nikad ne bi rekla da ima nisko željezo, on je prepreživ i jako malo spava, dva puta po 15-20 min :roll

14 lip 2013, 15:42

a što je sa intrafer kapima??
mogu se nabaviti navodno jedino u italiji

14 lip 2013, 18:10

102 nije toliko nizak hemoglobin kod 10 mjesecnog djeteta (ref. vrijednost za tu dob je od 109-138) i osobno ne bih posegnula za sirupom odmah.
Ali bih pojacala zeljezo u prehrani. Ne u piletini jer ga tamo bas i nema, odnosno, ima ga ako je organski uzgojeno pile u sto cisto sumnjam. Ali teletina, mljevena, to da. U ribi ga isto bas nema. Dodavala bih jaje, ne sjecam se od koliko ide zumanjak, pa provjeri tj. uzmi s rezervom. Inace, najbogatiji izvor zeljeza je jetrica.
No imas dijapazon povrca u kojemu ima zeljeza. Grah, leca, brokula, sjemenke razne, suhe sljive, integralne ziotarice, orasi, bademi, grasak, tamno zeleno lisnato povrce. Uz obrok obavezno i izvor vit C jer poboljsava iskoristivost zeljeza, ali bas kao sto hajdi kaze obrok mora biti u razmaku od kalcija tj. izvora kalcija (mlijeko, mlijecni rpoizvodi, ali i sezam, tofu itd.) jer to umanjuje apsorbciju.

14 lip 2013, 22:02

swenova mama je napisao/la:102 nije toliko nizak hemoglobin kod 10 mjesecnog djeteta (ref. vrijednost za tu dob je od 109-138) i osobno ne bih posegnula za sirupom odmah.
Ali bih pojacala zeljezo u prehrani. Ne u piletini jer ga tamo bas i nema, odnosno, ima ga ako je organski uzgojeno pile u sto cisto sumnjam. Ali teletina, mljevena, to da. U ribi ga isto bas nema. Dodavala bih jaje, ne sjecam se od koliko ide zumanjak, pa provjeri tj. uzmi s rezervom. Inace, najbogatiji izvor zeljeza je jetrica.
No imas dijapazon povrca u kojemu ima zeljeza. Grah, leca, brokula, sjemenke razne, suhe sljive, integralne ziotarice, orasi, bademi, grasak, tamno zeleno lisnato povrce. Uz obrok obavezno i izvor vit C jer poboljsava iskoristivost zeljeza, ali bas kao sto hajdi kaze obrok mora biti u razmaku od kalcija tj. izvora kalcija (mlijeko, mlijecni rpoizvodi, ali i sezam, tofu itd.) jer to umanjuje apsorbciju.

a mi smo baš jeli ribu skoro svaki dan, i blitvu...mislim da sam i ja falila u prehrani, a i on voli cicu pa stalno doji :ajme
Imam sad baš dvije domaće koke, zato sam mu to danas i dala...pojeo je u par navrata
papao je danas i bananu, trešnje, marelicu i skuhala mu za večeru malo cikle, mrkve i tikvice, pojeo je samo malo

al sad je pod temperaturom pa neće baš da jede
ne znam što ću sa tim vitaminom c, da mu dajem one tablete pa da budem sigurna da je unio dosta tog vitamina?

danas sam naručila te kapi INTRAFER, stižu mi sutra iz zagreba
Odgovori