Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
12 vel 2014, 04:24
E drage mamice da vam se predstavim. Ja sam Jasmina i imam dva sina Mirza koji ima 8 i Adi koji ima 5 godina. Samohrana sam majka. Slucajno sam nasla ovaj vas forum pa sam se registrovala da se druzim sa vama. Ovdje gdje ja zivim svi obrezuju svoju musku djecu, a ja to necu da uradim svojim sinovima. Ovdje je to jako cudno i koga god pitam za neki savjet odma me napadnu sto ih nisam obrezala. Pa sam dosla ovdje kod vas jer znam da se to kod vas ne radi pa me necete zato osudjivati.
Mojima se obojici kozice ne mogu prevuci. Starijem ide jedva do pola a kod mladjeg skoro nikako. Obadvojica imaju fimoze. Stariji cesto ima erekcije i tad mu se kozica na vrhu jako zategne i zacrveni ali ne moze da predje preko glavica. Sta mi vi savjetujete i ima li neka mama slicno iskustvo sa vecim dijetom?? Ja zaista ne bih volila da ih moram osunetiti jer sam cula da to nije zdravo.
12 vel 2014, 08:28
Dobro došla Jaska.
Već smo više puta pisale na tu temu pa evo pročitaj
http://www.mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=41&t=70330&hilit=fimoza možda ti pomogne.
12 vel 2014, 10:19
Jaska, odmah se obratite urologu koji će pogledati što se da napraviti. Nama je jako pomoglo prevlačenje dok se kupaju, i nakon toga smo mazali običnom dječjom kremom (najobičnijom bez svih dodataka) tako da smo povukli dokle ide i namazali. Postepeno se dosta odlijepilo samo. Laički rečeno kožica može biti zalijepljena za glavić pa zato ne ide ili može biti preuska. Obrezivanje koliko znam nema nekih zdravstvenih posljedica, u SAD na primjer je obrezivanje skoro pa društvena norma bez obzira na vjersko uvjerenje.