Sada je: 01 svi 2026, 08:56.

Grč u nogama?!

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Grč u nogama?!

PostPostao/la Munjek » 04 sij 2009, 01:45

Ima li tko kakvo iskustvo? nisam još išla k ped. al mislim da ćemo ići u pon.
U zadnja dva do tri tjedna moj dječak se zna probuditi u noći s bolovima. To se sad već dogodilo jedno 5 puta. Nekad se žali na jednu, nekad na obje nogice. Inače je tvrđi spavač i teško da ga može smesti neki zvuk i sl tako da zaključujem da ga stvarno bol probudi - i to traje 15-20 min., izgleda mi kao da u valovima ide pušta i prima, i to pokazuje donju stranu stopala ili cijelo stopalo. Želi da mu ih primimo, ali ako masiram, ne pomaže - dapače. Može stati na njih dok boli, a i hodati. Izvana se ništa ne vidi na nogama. Ne znam što je, prvo sam govorila možda je to ono "boli te jer rasteš" ali sad kako se ponavlja, sve sam zabrinutija. Sinoć je malo dulje trajalo - i samo se kao i uvijek smirilo. I taman da će nakon pol sata zaspat pa je opet počelo! Dala mu Lupocet. Po danu nikad ne veli da ga boli.
Uf!
David -------> 29.07.2004. --- Zg
Munjek
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Grč u nogama?!

PostPostao/la mama z » 04 sij 2009, 23:14

Moja N se jedno vrijeme isto jako žalila na bol u nozi i to jedno vrijeme svaki dan,pa je jako plakala. :cry: Znala se buditi u noći i plakati,ali ju je znalo primiti i preko dana.Sad se već par mjeseci nije žalila na bol pa mislim da je to bilo zbog rasta. :dunno
N 2005 školarka
D 2008 predškolac
L 2014 princeza
mama z
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Nada » 05 sij 2009, 00:58

Na isto se Lora žalila prije nekoliko mjeseci. Nismo išli pedici, nije bilo tako strašno, pratili smo, pripisivali rastu, netragom nestalo.

Ja sam u trudnoći pak imala strašne grčeve u nogama, k tome još u Gani se preporuča dodatno uzimanje Mg, da li ga nedostaje zbog tamošnje prehrane, što li :dunno u svakom slučaju ja sam ga uzimala i bilo je bolje.

Čuj, ako se brineš najbolje odi do pedijatra a javiti će se još cura s više iskustva i ovdje.
Nada
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la swenova mama » 06 sij 2009, 18:19

grcevi u misicima pokazatelj su, obicno, nedostatka magnezija. Njega ima u bananama.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la bambolina » 09 sij 2009, 15:03

Munjek ste bili kod dr.?
Kako je maleni?
Sta kaze dr.?
bambolina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Qwerty030 » 09 sij 2009, 18:08

Koliko znam nedostatak magnezija i kalija..probajte regulisati hranom ili uz savjet doktora suplementima.
Qwerty030
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Munjek » 12 sij 2009, 10:21

Hvala na odgovorima! A i pitanjima :D
Nismo još išli, nekako je sezona gripe pa mi se ne da tako ga dosta zdravog furati. Plus, idućih noći nije bilo bolova pa sam odlučila probati prehranom. S obzirom da stvarno D nije ljubitelj raznoraznih jela, sad sam se bacila u istraživanje i eksperimentiranje tako da ćemo pokušati a onda u idućem odlasku pedijatrici i to spomenuti. Ako ne postane učestalije.
Eto ga.
Mahmah svima!
David -------> 29.07.2004. --- Zg
Munjek
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.