Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
26 svi 2009, 14:00
naruceni smo 23.06. u Vinogradskoj.
savjete, iskustva pliiiiiiz............
nemam pojma sto ocekivati. oni nisu spominjali sredstva za smirenje, samo da cu im ja trebati da ga smirim.
Zadnja izmjena:
danijela81; 08 srp 2009, 13:18; ukupno mijenjano 1 put/a.
27 svi 2009, 07:24
Ne znam za vinogradsku, ali bebe obicno uspavaju prije MR. Nemoj brinuti, traje oko 45 minuta, maleno spava, ti budes pored njega.
27 svi 2009, 09:24
tnx TTata!
a brinem se i oko toga je li stetno, jer zbilja ne znam je li to njemu toliko potrebno napravit
ma joj, valjda doktori znajuto bolje procijenit
27 svi 2009, 09:31
ne znam zašto sam mislila da sam već odgovorila ovdje?
T. su vodili na MR dok je još bio na neonatologiji na Rebru i znam da su ga uspavali (ja nisam mogla s njim, čekala sam u bolnici). Vratili su mi ga nakon par sata, budnog i skroz OK raspoloženog.
A ako su ga preporučili, vjerojatno postoje razlozi zašto... Ne brini, uspavan je i ne vjerujem da će mu biti tolika trauma koliko koristi može donijeti
27 svi 2009, 09:36
mi nismo bili na MR ali dok smo bili u bolnici curicu iz sobe su vodili, s njom je isla mama, isto su je uspavali jer ne mozes bebi objasniti da sad mora biti mirna u divovskom magnetu pola sata. rekla je njena mama da se vec pred kraj probudila ali da nije bilo nikakvih problema. poslije je ona bila vesela i raspolozena, nikakvih posljedica uspavljivanja
ma bude sve ok, nemoj brinuti
27 svi 2009, 18:04
I nema posljedica. Nema nista radioaktivno, nije kao stari dobri rendgen, ne brini.
27 svi 2009, 20:49
mogu odahnuti, uspjeli ste me umiriti.
kak volim ovaj fourum!
27 svi 2009, 20:57
I ja često velim da je sreća da postoji forum
08 srp 2009, 13:17
stigao nam nalaz postom, kod dokice smo tek u petak, a ja nestrpljiva, kopka me sto znaci.
pise:
dg: zone povisenog signala periventikularno u bijeloj tvari mozga uz prosirene likvorske prostore bazalno, bifrontalno i intershemiferno. sifra: R93.0
zna li netko sto je to?
08 srp 2009, 13:50
Ja ne znam kakvo je ovo tumačenje, ali po šifri
R93 znači da nalaz nije normalan
08 srp 2009, 14:30
da, nalaz odstupa od normale, od prosjeka, za tu dob.
ako pise “prosireno“ onda to ocito znaci da je sirje nego sto je to uobicajeno.
ali vidi, ovaj nalaz ti ne znaci apsolutno nista.
ok, nije “normalan“, ocekivan, ali ako nema klinickih odstupanja u psihomotorici djeteta, onda ovaj nalaz ne znaci bas nista.
u petak ce vam dokica sve objasniti.
strpi se.
ovdje samo mozes dobiti informacije koje ce te baciti u jos vecu paniku.
08 srp 2009, 14:42
mis motoricki kasni nekih 2 mjeseca, na Goljaku smo na vjezbicama, ali fizijatar je rekao da ce dostici vrsnjake, samo ce taj razvoj ici malo sporije.
valjda je to to, potvrda dijagnoze fizijatra (distoni - hipotonija)
rekao je da je to sve zbog nekih promjena na mozgu koje su se dogodile tijekom trudnoce ili kod poroda
a nista, vidjet cemo u petak.
tnx
10 srp 2009, 08:58
Danijela, mislim na vas
Bit će sve dobro
Javi nam se nakon doc-a
10 srp 2009, 15:29
bili smo na razgovoru, kaze dokica da nije nista za zabrinut se, da se takav nalaz moze naci kod trecine beba, ali da ne rade svima jer nemaju svi probleme.
kaze da ce se s vremenom mozda vidjeti jel ima kakvih posljedica, ali da ona misli da ih nece ni biti, koliko sad vidi. rekla je nek i dalje intenzivno vjezbamo na goljaku i da ovaj nalaz zanemarimo.
dobro je sto nije isao bez veze na taj MR, snimili mu usput i oci, a ocni doc je rekao da im je to dosta korisno, puno detaljnije i bolje od ultrazvuka. eto, bar me tjesi da se nismo mucili i bili budni noc prije za dzabe.
10 srp 2009, 21:01
Danijela drago mi je da je bilo neke koristi od MR i da nalaz nije strasan kako ti se isprva cinio.
danijela81 je napisao/la:da se takav nalaz moze naci kod trecine beba, ali da ne rade svima jer nemaju svi probleme
i ja tako mislim, bas radi nekih stvari koje smo mi susreli po bolnicama.
Drzite se i biti ce sve ok!
10 srp 2009, 22:02
Da ti se i ja javim mene su tu na forumu mnogi utjesili moja princeza ide u ponedjeljak na color dopler i isto ce trebati spavati, takoder hodamo na goljak na vjezbice,ustvari nama su pokazali pa doma radimo. I ona ima distroni sindrom i neurorizicno djete
13 srp 2009, 11:46
danijela, super vijest
ljubi mrvu
13 srp 2009, 11:50
danijela baš mi je drago za v.-lijepa vijest
13 srp 2009, 13:55
dobre vijesti