Sada je: 28 kol 2026, 01:51.

Boginje, varicele, pljuskavice

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Boginje, varicele, pljuskavice

PostPostao/la rejjan » 26 srp 2009, 19:30

Juce sam kod R. otkrila boginje :) Ja ih nikada nisam bolovala.
Dr. rekla da 7 dana izlaze, 7 dana traju i 7 dana se sushe i nestaju. Nema kupanja i izlazaka, osim na kontrolu ljekaru. Danas je treci dan i nema ih previse, mazemo tecni puder. Najmanje ih je po rukama i nogama, najvise su zahvacena ledja, nekoliko na licu i tu i tamo jos po neka. Temperatura malo povisena, pijemo paracetamol prije spavanja jer se bojim noci i temperature, dnevne aktivnosti kao da je sve ok.
Ima li iskustava?
Rejjan, 05/07/06
rejjan
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Boginje, varicele, pljuskavice

PostPostao/la Kosta`s mummy » 26 srp 2009, 20:13

Moj K ih je imao s nepunih 6 mjeseci, tad sam ga dojila, a ja sam ih preboljela tako da je on imao dosta blag oblik. Treba pripazit posle boginja ako djete ide u vrtic jer je imunitet u padu, mozda dati nesto za jacanje imuniteta ili ga duze zadrzat kod kuce. Za tebe bi moglo bit nezgodno ako ih dobijes, kod odraslih su simptomi malo tezi, narocito temperatura.
Kosta 05.08.2007.
Kosta`s mummy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Boginje, varicele, pljuskavice

PostPostao/la Hajdi » 27 srp 2009, 05:32

Mi smo upravo preboljeli vodene kozice. Po novijim preporukama ne mažu se ničime, tako se prije osuše. Kupali i tuširali smo se normalno i to mu je bilo veliko olakšanje i baš mu je pomoglo. Neki u kupku stave hipermangan (mi nismo). Dr. nam je dala Claritine protiv svrbeža. Visoku temperaturu smo snižavali paracetamolom. Nekima pomaže hlađenje fenom (hladnim zrakom, naravno). Nakon dva tjedna još nisu baš sve krastice otpale ali je puno puno bolje. Na sunce nismo išli, a kasno popodne i navečer smo bili vani na dvorištu.
Hajdi
Sveta krava

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.