Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

E.coli i kap krvi (?) na peleni

26 srp 2009, 14:45

Mom dvomjesečnom nećaku se počela pojavljivati roza flekica na peleni na mjestu gdje stoji pišo. Napravili urinokulturu i pretragu urina i našli e.coli i dosta leukocita, nije imao temperaturu nikako. Danas završava s atb (Cefalexin - 10 dana) a flekica se zna i dalje pojavljivat 1 - 2 puta dnevno. Urin je u petak imao manje leukocita ali nešto svježih i odumrlih eritrocita. Čekamo UZV bubrega. Bubu u uho mi je dala jedna dr. koja kaže da fleka na peleni ne mora biti krv nego da može biti i ureat, s obzirom da zna biti i boje opeke a ne samo roza/crveno.
Guglajući o ureatima našla sam koma dijagnoze :strah
E sad molim iskusne mame dječaka/curica koje su se borile s e. coli da mi kažu jesu li i one imale ovakva iskustva?

Re: E.coli i kap krvi (?) na peleni

26 srp 2009, 16:15

nemoj guglati jer ces svasta naci. eserihija je zilava bakterija i moguce da je se niste rijesili od prve. sve ce vam se reci kada stignu nalazi nakon terapije. :hug

27 srp 2009, 10:01

SJ :hug

vidi ovo:

"Nerijetko se događa da zbog manje ozljede dođe do krvarenja, no ponekad se ono javi bez jasnog povoda. Ovisno na kojem dijelu tijela odnosno organu dođe do krvarenja moguće je procijeniti uzrok i pomoći djetetu, a ako je potrebno i posavjetovati se s liječnikom. Primjerice, roditelji se često iznenade kad na pelenama novorođenčeta nađu crvenkaste tragove – no ne radi se o krvi nego solima koje se nalaze u mokraći."

Imali mi, za Mi se više ne sjećam :oops: ali kod Ma se sjećam.

On je i inače jako osjetljiv na količinu tekućine u organizmu, ako ne pije dovoljno, za čas mu je temp. na 37,sitno. Kad ga napojimo, za pola sata je na 36,5...

27 srp 2009, 10:14

sj, s obzirom da je riječ o dvomjesečnoj bebi i to dječaku preporuka obavezno, obavezno provjeriti ima li reflux.

27 srp 2009, 11:57

Hvala cure. Idemo u četvrtak na UZV, kod dr Sarage. To je najbrže što smo mogli dobit, jer je dr na godišnjem. Danas smo opet napravili kontrolu urina i krvi, čekamo nalaze...

27 srp 2009, 12:06

Uredan nalaz UZV ne isključuje reflux

http://www.poliklinika-helena.hr/hrv/ak ... reflux.asp

Ne želim plašiti, ali kod nas je bila ista stvar. Reflux se unutar 1. godine riješio sam od sebe.
Važno je znati ima li ga ili ne da bi se u slučaju da postoji, profilaksom zaštitili bubrezi.

27 srp 2009, 15:08

To nam je samo prvi korak. Očekujemo da će nas dr. Saraga uputit šta treba dalje. Hvala.

28 srp 2009, 12:39

Današnji nalaz nakon 10 dana atb je isti kao i prije 10 dana: e. coli 10 na 5. Prije 10 dana nije bilo albumena a sada lagano opalescira. Njihova pedijatrica kaže da su prebrzo dali urin na analizu i da je to ok :conf Vjerojatno čeka ovaj nalaz prekosutra pa ne žuri s novim atb :dunno

28 srp 2009, 13:53

Antibiotik je dan prema antibiogramu?

28 srp 2009, 14:26

Da, cefalexin.

28 srp 2009, 21:09

neka mi netko objasni kako je moguce raditi antibiogram odmah nakon terapije? mora se cekati bar tjedan dana da bi se dobio vjeran nalaz!?

dobro je sto lijecnica ceka sa atb, bolje je malo pricekati i biti siguran nego davati pogresnu terapiju.

30 srp 2009, 18:40

Uzv ok, urin kontrolirati svako x dana, puno više piti :znoj
hvala cure :mase

30 srp 2009, 18:54

super :mah

31 srp 2009, 08:49

Yesss, pusa malcu :kiss
Odgovori