Sada je: 28 kol 2026, 18:45.

čepići za prve zubiće

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

čepići za prve zubiće

PostPostao/la maca6280 » 01 pro 2009, 01:15

Moja curica ima 20 mj. i još ju pate zubići, po noći se više puta budi i baš bolno plače. Mojoj prijateljici je pedica rekla da slobodno svako veče može staviti djetetu čepić lupoceta od 120mg. Ja sam probala i stvarno sam primjetila da ju čepić umiri i da puno bolje spava, ali ipak mislim da nije baš dobro toliko često ih upotrebljavati. Vjerujem da vas ima puno sa istim problemom pa me zanima da li netko ima nekakvo bolje riješenje. One kremice kao callgel ( ne znam da li sam dobro napisala ) i dentinox nisu loše ali nisu toliko dobre kao čepić.
maca6280
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: čepići za prve zubiće

PostPostao/la boysmama » 01 pro 2009, 02:42

po mom iskustvu s Lukom dentinox je samo trenutno rješavao situaciju npr. dok jede, ali ne po noći, uostalom nije to dobro za ostale već izrasle zubiće da preko noći ima u ustima te slatke kapi

Luku trenutno muče petice kutnjaci i to dosta više od ostalih zubi, a to je valjda normalno jer su i površinom i korijenom najveće, ali ne mogu reći da mu to smeta za noćni san, danas je recimo samo malo manje jeo, ali je zato jako snilio i ruku trpao u usta da sam ja mislila da će povratiti.

ne znam, kod nas ta bol sa zubićima nikad nije trajala toliko dugo da bi mu uoptreba čepića naškodila, to je uvijek bilo par dana u komadu, pa se opet smiri, a ja bi mu uredno stavila čepić kad bi vidila da ga baš jako smeta, meni je to bilo više zbog toga što tad neće ništa jesti pa bi ga tako preko dana uspjela nahraniti.
A... bebica...... 06.10.'16.
M... hrabrica... 02.07.'11.
R... mazica...... 06.10.'09.
L... mrcina ..... 21.04.'08.

"Sve mogu u Onome koji me jača" (Fil 4,13)
boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la Duga » 01 pro 2009, 09:43

po noći se više puta budi i baš bolno plače.

Jesi sigurna da nije nešta drugo (npr. uho)?!
Iako je i moja curka imala muke sa zubićima, nismo imali takve situacije da bi pribjegavali lijekovima. Nije joj tako remetilo noć.
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la snowwhite » 01 pro 2009, 10:01

moram priznati da mi se ideja o korištenju čepića prevencije radi uopće ne sviđa.
nikad nisam zbog rasta zuba koristila čepiće iako smo se sada s trojkama prilično namučili.
koristimo dentinox koji ublažava ali ne uklanja u potpunosti bol.
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la olja » 01 pro 2009, 10:29

snowwhite je napisao/la:moram priznati da mi se ideja o korištenju čepića prevencije radi uopće ne sviđa.
nikad nisam zbog rasta zuba koristila čepiće iako smo se sada s trojkama prilično namučili.
koristimo dentinox koji ublažava ali ne uklanja u potpunosti bol.

isto ovako.
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la Stefanova_mama » 01 pro 2009, 11:39

Mi smo koristili homeopatske kuglice osanit.

Cepice svaki dan, mmm, ne bih. Moji su obojica imali bolno izrastanje zuba. Jantarna ogrlica nije pomogla. Ali ove kuglice na bazi kamilice su bile od pomoci u kriznim momentima i sika (ako jos sikite).
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la maca6280 » 05 pro 2009, 03:42

nisam sigurna da nije uho jer takvih problema još nismo imali pa i ne znam kako to izgleda ali pretpostavljam da bi to bilo puno bolnije i da uopće ne bi spavala. sad joj baš idu kutnjaci i zato je valjda tako bolno, i mi smo prije rješavali sa callgelom i koliko toliko je pomoglo. a valjda će i to proći uskoro a do tada ću staviti još koji čepić jer stvarno pomažu preko noći.
maca6280
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la hana1 » 07 pro 2009, 12:48

Kad buba uheko-beba ne može ajati i jako vrišti-plače cijelu noć, a okeka se sklapaju. meni je nakon navršene godine pedijatar rekao da se da kad beba plaka po noći čepić-radje da se da nek da boluje.
hana1
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.