Sada je: 28 kol 2026, 20:49.

HEMANGIOM

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

HEMANGIOM

PostPostao/la Jo Ann » 11 sij 2010, 18:48

Moja Lora ima 4 mjeseca i tjedan dana nakon rođenja nastao joj je hemangiom na desnoj stidnoj usni.Prekriva cijelu usnu i cak dio sluznice je zahvacen. Prije nekih 3 tjedna malo se jos prosiril,sad je opet sve stalo i miruje.Danas smo bili u Klaićevoj kod dr.Cigita koji je odmah preporučio da se to makne te da bi trebala bar 7 zahvata da se to rijesi kak spada.Ja znam da se hemangiomi najcesce povlace sami i ja bi najradije jos pričekala da vidimo razvoj situacije,a opet s druge strane me strah da se to jos dalje ne proširi,jer ipak je na dosta osjetljivom mjestu,a i doktor nije to ''čekanje''uopće stavio u obzir.
Ono kaj mene najvise brine je opća anestezija,jer se zahvat laserom obavlja na nacin da se dijete uspava.Svi nas uvjeravaju da su to male doze i da nije opasno,al ja bi najradije vrištala.I kakav je oporavak?Dal posle bebicu to buba?
Molim vas ako imate iskustva s tim da mi se javite!!!Stvarno ne znam šta nam je za činiti!!
L., 12.09.2009.

slika
Jo Ann
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: HEMANGIOM

PostPostao/la tigger » 11 sij 2010, 21:35

Draga moja, pošto se ne možemo nikako čut ovako ti želim reći da mi je baš žao što se mučite s tim hemangiomom i nadam se da bu sve dobro. Držim fige za Loru da bu sve 5 :hug . Ja po ovom pitanju pojma nemam al nadam se da buš skoro dobila neki odgovor. Pusa! I stvarno ako kaj trebaš zovi kad god!
tigger
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Kristina4 » 12 sij 2010, 10:51

Zao mi je sto tako mala bebica ima problem. :hug

Evo moga iskustva. Imala hemangiom koji se pojavio u 14 godini (ispod vrata). Odmah operirana, ostao samo mali oziljak-nikakvih problema. Problem kod hemangioma je sto oni lako prokrvare (mani se jednom dogodilo prije operacije i tesko je bilo zaustaviti krvarenje). Nezgodno je kod tvoje curice sto je na takvom mjestu.

Sve najbolje vam zelim. :hug
Kristina4
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Zira » 12 sij 2010, 12:32

moje iskustvo je sljedeće; moja d. je rođena s hengiomom na sredini leđa veličine cca 3 cm što je za nju malenu bilo ogromno. bio je jako crven i izbočen.
u petrovoj mi je savjetovano da je to najbolje prije navršene godine skinuti laerom no pedijatrica me odgovorila uvjeravajući me da će se povući najkasnije u pubertetu, ali vrlo vjerovatno puno prije.
sada sa skoro 4 godine ima u razini kože blago rozu flekicu upola manju nego prije i drago mi je da je nisam operirala.
Možete im dati svoju ljubav, ali ne i svoje misli...
H.Dž.
Zira
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Trini » 12 sij 2010, 12:46

Moja Nika je rodjena s ogromnim hemangiomom isa straznje strane koljena, koji je zahvacao cak i dio potoljenice. Te sa malim na trbuhu i peti.

Isto je netko od medicinara spominjao operaciju skidanja, ali onako usput.

Evo je, sada ima dvije godine, hemangiomi se SKROZ povukli, vidi se jos jako jako malo.

Moje kumce je imala na licu, dosta izrazeno kad se rodila. Sad je skolarka, a h. je kao maleni madezic.

Ne znam, ako nije neka medicinska indikacija, ja bih osobno pricekala, a u svakom slucaju trazila jos koje (ako ne i vise) misljenja.
Trini
sv. Monika

PostPostao/la † Sanika » 12 sij 2010, 14:32

Maksim ima iznad obrve kao neku kvrgicu kao nakupinu žilica, ispod kože, izgleda kao da ima šljivu, pedijatrica je rekla da je to isto hemangiom, a meni je moram priznati čudno :conf
Ima li tko takvo iskustvo?
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la † Sanika » 12 sij 2010, 14:39

Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Jo Ann » 12 sij 2010, 15:05

Cure,puno vam hvala kaj ste se javile!Stvarno ste imale srece kaj ste izbjegle operaciju.Kod nas je problem kaj se hem prosiril i na sluznicu,dakle nije samo na koži.Al eto,mozda i nama nece biz potreban zahvat.U pon.imamo pregled u Vinogradskoj,sredila nam poznanina koja je dermatolog i zna neku super doktoricu tamo.Navodno imaju neku drugu metodu rjesavanja hemangioma.Ne znam detalje,popodne ce nas jos nazvati.Juhuhuuuu!Da bar to uspije!!
javim!! :kiss svima
L., 12.09.2009.

slika
Jo Ann
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Nana1971 » 12 sij 2010, 15:12

zvoncica je imala takvu kvrzicu od krv.zila iznad noznog prsta. Operali su joj to, ali u relativno kratkom roku je opet naraslo, malo manje pa drugi put nismo operirali. i tako vec godinama - niti raste niti je nestala. Bitno je da ju sad ne zulja, ona prva je zuljala u cipeli.
Zemlja je smrtnim sjemenom posijana Ali smrt nije kraj Jer smrti zapravo i nema
I nema kraja Smrću je samo obasjana Staza uspona od gnijezda do zvijezda. Mak Dizdar
Nana1971
blissful reduša

PostPostao/la ivana7997 » 12 sij 2010, 15:19

sanika, imao je jakov iznad obrve nesto sto se zove piogeni granulom. trebao na operaciju, ali nas je izlijecio sv. ante :dada

naime, moj je f na vijest da malac mora na operaciju rekao da nema sanse, i da cemo se mi moliti svetom anti da ne ide. mi smo mu se sazalno nasmijesili jer su nas svi uvjerili da nema teorije da to prodje samo, ali smo se ipak s njim molili.

i proslo je. samo. doktor nije mogao vjerovati, i mislim da jos uvijek malko sumnja da smo zapravo bili negdje dugdje na operaciji :lol

hemangiom je na stidnoj usni imala moja sestricna kao beba, proslo je do prvog rodjendana. ali bio je malen, mozda 1 cm.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la ivana7997 » 12 sij 2010, 15:21

Jo Ann je napisao/la:Ono kaj mene najvise brine je opća anestezija,jer se zahvat laserom obavlja na nacin da se dijete uspava.Svi nas uvjeravaju da su to male doze i da nije opasno,al ja bi najradije vrištala.I kakav je oporavak?

i ja sam se toga bojala. no nekoliko mjeseci poslije jakov je ozlijedio ruku i morao na operaciju, pa nismo imali izbora, i to je izlijecilo moj strah od anestezije jer ju je dobro podnio i sve je proslo dobro
ivana7997
Abundija

PostPostao/la † Sanika » 12 sij 2010, 17:38

ivana7997 je napisao/la:sanika, imao je jakov iznad obrve nesto sto se zove piogeni granulom.

Jel to Jakovu bilo vidljivo ili pod kožom?

Budemo i mi Sv. Antu prizvali u pomoć :lol
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ivana7997 » 12 sij 2010, 17:40

crvena tockica. naprije, onda je raslo i raslo, naraslo na velicinu graska.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la † Sanika » 12 sij 2010, 17:55

Nije to onda to. Maksimu je pod kožom, koža je normalne boje a naziru se te žilice :dunno
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la kalea » 12 sij 2010, 19:45

Sanika je napisao/la:Maksim ima iznad obrve kao neku kvrgicu kao nakupinu žilica, ispod kože, izgleda kao da ima šljivu, pedijatrica je rekla da je to isto hemangiom, a meni je moram priznati čudno :conf
Ima li tko takvo iskustvo?

Moja K (4mj) ima na obrvi blago izbočenu crvenu točkicu, isto je to splet krvnih žilica i ped je isto rekao da se radi o hemangiomu i da će se najvjerojatnije sam povući, pa ne treba ništa dirati, osim u slučaju da počne bujati. Pojavio se kad je imala oko mjesec dana, u jeku milija.

Jo Ann, držim fige da riješite hem. bez operacije!
kalea
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Profimama » 12 sij 2010, 22:59

Ja sam imala hemangiom uz usnicu(na licu) kao mala beba, pred 37 godina.
Mama je pričala da je bila jako nesretna zbog toga.
Na sreću, sam se povukao, ne znam u kojoj dobi, morala bi pitat mamu.
E sad poznavajući svog pokojnog tatu vjerujem da je koristio svu moć molitve i u mom slučaju :D
Nadam se da će tvoja curica bit iste sreće kao i ja.
U svakom slučaju potraži više mišljenja
FABJAN 30.05.2005
FRANE 06.03.2009

Srce ponizno stvori mi Gospodine i duh postojan da moli u meni
Profimama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Jo Ann » 12 sij 2010, 23:15

U pon.idemo u Vinogradsku,vidjet cemo sto ce tamo reci.
L., 12.09.2009.

slika
Jo Ann
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.