Sada je: 28 kol 2026, 18:46.

krema za ruke za djecu

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

krema za ruke za djecu

PostPostao/la Buhtlica » 22 pro 2009, 08:58

Z ima užaaasno osjetljivu kožu i sad po zimi koliko god je ja mackala i trackala cijele joj se šake i dio ruku sasuši, zacrveni, užas jedan. mažem i bepanthenom i niveom... preko noći se to recimo malo popravi, ali kad se vrati iz škole, bože sačuvaj. ne znam smiju li djeca koristiti recimo neutrogenu za ruke, ona se mm-u pokazala najbolja (a on se isto zimi cijeli sasuši ko bakalar) ili imate možda neki prijedlog, neku kremu koja se vama pokazala dobra. da probam možda melem?
:mah
Z. 2002.
J. 2003.

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead."
Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana

Re: krema za ruke za djecu

PostPostao/la Hajdi » 22 pro 2009, 09:00

Eucerin krema za ruke. Moje neće da mažu ali inače nam je sva njihova kozmetika ok, mi smo dermatitičari :D
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Buhtlica » 22 pro 2009, 09:03

postoji eucerin baš za djecu ili je svejedno koji kupim?
hvala!!!
Z. 2002.
J. 2003.

Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Hajdi » 22 pro 2009, 09:24

Imaš neku kolekciju s ureom, to ne koristimo ali mi rekla sestrična da je genijalna, njena cura (13 godina) koristi jer ima jako suhe ruke i stvarno joj pomaže. A imaš i običnu bez uree. Nema posebne kolekcije za djecu. Neki kažu da na npr. njemačkim testiranjima Eucerin nije baš najbolji ali nama je ok pa ga se držimo.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la JiA » 22 pro 2009, 09:28

i moj A. ima problema sa kozom na rukama preko zime. bas mu se posteno zacrveni oko zglobova i na dlanovima. plus, peruta se.
uvijek mazemo samo a derma exomega mlijekom ( s njim mazemo sve ).
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la ANA CASH » 22 pro 2009, 10:13

meni je najdraži melem i bademovo ulje.

ja to koristim i za sebe i malenog :)
ANA CASH
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Buhtlica » 22 pro 2009, 10:18

hvala cure, idem odmah pokupovati kaj nađem. :mah morat ću joj jednu kremu staviti u torbu, pa nek si i u školi maže jer je ovo prestrašno .
Z. 2002.
J. 2003.

Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Bubidea » 22 pro 2009, 10:35

nama samo melem pomaze
a isto su mu katastrofa ruke preko cijele zime...nekada i koja kapljica krvi potece, ako ga dovoljno cesto ne podsjecam da maze ruke
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la IINA » 22 pro 2009, 10:35

Ako je samo za ruke, potpisujem JiA s time da
kupiš Exomega kremu, a ne mlijeko. Isti je sastav, al je
gušća i bolja ako su u pitanju samo ruke i lice.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la marsovka » 22 pro 2009, 10:43

Joj bas sam i ja htjela ovo pitati jer su i jednom i drugom ruke katastrofa - crvene, oljustene, suhe... Do sad sam imala Mustelu cold sad bi uzela nesto novo. S tim da kod L trenutno nisu samo ruke u pitanju nego cijelo tijelo - sav je sasusen, toliko se cese da si je sve kraste napravio... Jel to Exomega mlijeko i za tijelo? I jel to slicno onom Linola Fet mlijeku.
marsovka
celebrity

PostPostao/la Kris2 » 22 pro 2009, 10:47

Ja koristim avene ili uriage cold kremu i to im po noći kad zaspu (sinko neda po danu :mrgreen: ) još natrackam da se po noći oporavi.
Od kad su u školi je puno bolje nego u vrtiću (tamo su očito više išli van i više prali ruke)
Kris2
Danadadila

PostPostao/la JiA » 22 pro 2009, 10:48

marsovka, ne znam je l to sta slicno ( ovaj tvoj proizvod mi je nepoznat ).
exomega je adermina linija za atopicnu kozu. mi mlijeko koristimo za cijelo tijelo. a ulje za kupanje. po preporuci dermatologa ( j. ima psorijazu koja sad kuc-kuc miruje ).
prezadovoljna sam.
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la marsovka » 22 pro 2009, 11:01

Aaaaaha, onda i mi imamo to mlijeko od Aderme za atopicnu kozu. Nekako sam zaboravila da se zove Exomega. Ja sam Luki prije par godina davala ulje ChildLife esencijalne masne kiseline i to mu je dosta pomoglo. Inace oboje imaju uzasno suhu, atopicnu kozu i stalno se borimo s tim cesanjem :/ Luki je zadnjih dve godine bilo super - sad ga je opet copilo :ne
marsovka
celebrity

PostPostao/la LiKmama » 22 pro 2009, 11:17

Moji zasad jos nisu imali problema, ali im prije izlaska preventivno trackam ruke onom obicnom masnom Niveom.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la Buhtlica » 22 pro 2009, 12:10

mažem joj ruke ali stalno. i vani nosi rukavice, ali džaba sve to.u školi pere ruke običnim sapunom (koji joj još dodatno sasušuje kožu), obriše onak ovlaš (iako stalno tupim da se ruke moraju obrisati da budu suhe), katastrofa kako to izgleda, crveno, oljušteno, suho... :shock: pogotovo oko zglobova
Z. 2002.
J. 2003.

Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la LiKmama » 22 pro 2009, 12:25

Uf, pa znas da je to i meni oduvijek tako. :/
Ne bi li bilo bolje da ne pere ruke nego da joj kupis paketic vlaznih maramica pa da njima brise, ipak one sadrzavaju i neku kremu (jedino joj ih ne daj dok joj se koza ne oporavi jer peku ko lude na unistenu kozu). S druge strane, onda si moze prebrisati dlanove i koncentrirati na prste, a zglobove i najgore dijelove nadlanice preskociti, ionako njima nista ne dira.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la Trini » 22 pro 2009, 12:29

Moji zasad jos nisu imali problema, ali im prije izlaska preventivno trackam ruke onom obicnom masnom Niveom.

Mi (moj mladji sin i ja) imamo taj tzv. zimski dermatitis i na preporuku lijecnice mazemo se redovno samo i iskljucivo Niveom, i preventivno a kako mali bas i nije redovit i terapijski, i nakon isprobanih xx raznih krema ova je definitvno najbolja (i to ona plava vulgaris).
Trini
sv. Monika

PostPostao/la † Sanika » 22 pro 2009, 12:31

Joj Buhtlica točno znam o čemu pričaš. Kod nas je katastrofa, tim više što u školi ruke peru hladnom vodom. Imaju tekući sapun, onaj iz DM-a uglavnom, al ruke su joj nešto prestrašno :| .
I mi tražimo riješenje. Becutan nam ne pomaže puno, Bepanthen malo više al nije za po danu jer je premastan, i kupila sam Neutrogena onu neku laganiju, pa joj stavim i tu.
A dok spava, krema i čarape na ruke, da se krema ne skida po noći...
Sad jedva čekamo praznike i zbog toga da se ruke srede ...
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Kris2 » 22 pro 2009, 12:58

Trini - i meni je odlična Nivea ta obična, ali djecu se ne usudim s njom jer mi mali flekavi od svega.
Kris2
Danadadila

PostPostao/la Trini » 22 pro 2009, 13:04

Kris - probaj na malom dijelu kuze, s unutarnje strane nadlaktice, da vidis kako ce reagirati. Mislim da je Nivea dosta blaga, tj neagresivnog sastava, a opet dovoljno masna da zastiti i oporavi, jer ono sto netko gore veli da ne moze staviti kremu na ostecenu kozu - kad se namaze s Niveom bez obzira koliko koza bila ostecena (a ja sam znala imati ruke u ranama zbog sapuna na poslu) nikad nista ne pece!
Trini
sv. Monika

PostPostao/la Natasa36 » 22 pro 2009, 13:31

Ah, i mi smo u tom klubu, ali nama je melem zakon...
Everything will be fine at the end.
If it is not fine, it is not the end :)
Natasa36
Anka Partizanka

PostPostao/la marsovka » 22 pro 2009, 13:46

Sad sam se sjetila da je meni teta u apoteci, dok je E bila mala beba, dala obican vazelin da je mazem po licu. Mozda bi to bilo i za ruke dobro?
marsovka
celebrity

PostPostao/la Trini » 22 pro 2009, 13:49

Ja s obicnim vazelinom mazem pete i fakat je super jer ih omeksa. Mislim da za kozu ruku nije dosta mastan.

To sam vec cula da se male bebe mazu s vazelinom, ali meni se nije pokazao kao dobro rjesenje za ispucalu kozu ruku, trenutno pomogne ali se taj efekt vrlo brzo izgubi, vec kod prvog pranja ruku, a s s kozom na rukama imam problema jos otkako sam bila curica i isprobala sam sve i svasta.
Trini
sv. Monika

PostPostao/la Buhtlica » 22 pro 2009, 19:27

LiKmama je napisao/la:Uf, pa znas da je to i meni oduvijek tako. :/
Ne bi li bilo bolje da ne pere ruke nego da joj kupis paketic vlaznih maramica pa da njima brise, ipak one sadrzavaju i neku kremu (jedino joj ih ne daj dok joj se koza ne oporavi jer peku ko lude na unistenu kozu). S druge strane, onda si moze prebrisati dlanove i koncentrirati na prste, a zglobove i najgore dijelove nadlanice preskociti, ionako njima nista ne dira.

neće ona maramice, tvrdi da se tak ne mogu dobro očistiti ruke, da ih ona mora oprati, a pere ih brate mili kao kirurg prije operacije, trlja, riba, kao da je ne znam kaj dirala...
nadam se da će se sad preko praznika to malo dovesti u red, a onda ću joj za školu dati neku kremu, pa da si i tamo barem tu i tamo namaže ruke.
Z. 2002.
J. 2003.

Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la sj » 23 pro 2009, 10:13

Dosta masna je Excipial krema
http://www.ljekarne-joukhadar.hr/index. ... ca&art=218
Moji oboje dovedu ruke u stanje crvene ispucalosti (skoro do krvi)
Kad je kritično čak stavim i Elocom ali je to kort. krema pa je zaista rijetko koristim.
sj
Parkovi i nasadi

PostPostao/la 5ra » 14 sij 2010, 15:16

I F. ima taj problem , samo što on kad pere ruke ne ispere dobro sapun koji još dodatno isuši kožu. Mazala sam mu bar 2 puta na dan sa Mustela Cold kremom i pomoglo mu je.
F. ( 2005 ) i P. ( 2008 ) moja sunca dva
5ra
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.