Sada je: 28 kol 2026, 18:47.

distonija

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

distonija

PostPostao/la Rogue » 16 tra 2009, 17:28

dakle, mom malenom (3 mj) je na pregledu kod gastroenterologa pala sumnja na distoniju jer nije refleksno htio iz vise navrata dignuti glavu na onaj podrazaj sa rukama. do sad je na pregledima to uredno radio. sad cekam pregled kod pedijatrice i fizijatra.
inace ljepo napreduje, jako je znatizeljan i ja sam bas mislila da super dize glavicu .
savjeti, iskustva?
slika17.01.2009.
Rogue
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: distonija

PostPostao/la ivag » 21 tra 2009, 19:18

Nemam baš neki savjet (pametni).
Iskustvo - mom sinu s 3-4 mjeseca isto tako postavili (iz istog razloga kao i tebi) dijagnozu - distonija. Nije bio neurorizičan i nisam imala pojma što je to (a nisam imala niti net), naručil se na Rebro na pregled (UZ glave), sve OK ali smo morali i kod neuropedijata na pregled. Ispostavilo se da mu trebaju poticajne vježbe za razvoj motorike. Naručili se na Goljak, vježbali s predivnom tekom Karolinom, prohodao sa 11,5 mjeseci i na pregledu sa godinu i pol nam rekli da zaboravimo da oni postoje jer je on super motorički spretan.
Od 5-te godine trenira nogomet, spretan je, a grafomotorika mu je super.
Komentari (doma) su bili podijeljeni - ja sam inzistirala na vježbicama iako su nam govorili da će to sve s vremenom i bez vježbanja biti OK.
Nije mi žao vježbanja i mislim da sam dobro napravila.
:mah
Jan 23.4.2002.
Dora 12.4.2007.
ivag
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Rogue » 22 tra 2009, 13:24

mi smo jucer bili kod pedijatrice i ona je otklonila svaku sumnju na distoniju, i cak je iznenadila takva dijagnoza. maleni je sve sto treba kod nje u vise navrata dobro odradio. rekla nam je da je moguce da je bio pospan ili sl. pa da mu se taj dan nije dalo, ali prema svemu ostalom nije trebalo dizati paniku.
sva sreca.
slika17.01.2009.
Rogue
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mimi321 » 22 tra 2009, 14:00

Ja bi svejedno otisla na pregled kod neuropedijatra i napravila UZV glave da se otkloni svaka sumnja.
C. skorpion 2007.
D. vaga 2002
mimi321
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Rogue » 22 tra 2009, 14:02

na uzv glave idemo za tjedan dana radi neceg drugog tako da cemo sve tad provjeriti. ako sve bude ok mislim da nece biti potreban neuropedijatar.
slika17.01.2009.
Rogue
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la majaW » 24 tra 2009, 12:37

Bilo bi dobro ipak otici i na pregled neuropedijatra, mozda treba malo vježbati, to danas ima puno djece.
majaW
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Rogue » 24 tra 2009, 20:09

ma nece mi pedijatrica sigurno pisati uputnicu za neuropedijatra jer je po njoj sve ok, a i ja se slazem pa ne forsiram jer maleni cuda izvodi. ali ja s njim vjezbam motoriku od uvijek jer mi je to pedica i savjetovala.
mirna sam jer igrom slucaja idemo na uzv mozka pa cemo tamo vidjeti jeli sve ok.
slika17.01.2009.
Rogue
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Snjeskaa » 24 tra 2009, 23:30

annci je napisao/la:ma nece mi pedijatrica sigurno pisati uputnicu za neuropedijatra jer je po njoj sve ok, a i ja se slazem pa ne forsiram jer maleni cuda izvodi. ali ja s njim vjezbam motoriku od uvijek jer mi je to pedica i savjetovala.
mirna sam jer igrom slucaja idemo na uzv mozka pa cemo tamo vidjeti jeli sve ok.

Gle, draga, ne zelim te plašiti ali...

da pedica misli da je sve OK ne bi vas slala na UZW mozga

kako vježbate motoriku? tko vam je pokazao vjezbe, pedica? ona nije educirana za to.

Ja sam fizioterapeut i mama male bivše vježbačice i moram te upozoriti da nepravilno izvedena vjezba nosi vise stete nego koristi.

Iskreno se nadam da je kod tvog djeteta sve zaista ok, ali ako nije bitno je započeti sa pravilnim vjezbama sto prije.
slika
Snjeskaa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Rogue » 25 tra 2009, 11:24

ne salje ona nas na uzv mozga radi toga. mi idemo na kontrolni uzv mozga, naruceni jos prije 2 mj nakon prvog koji je raden radi hospitalizacije.
vjezbe mi je pokazala pedica i rekla da se tako vjezba motorika.
slika17.01.2009.
Rogue
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Bubidea » 25 tra 2009, 19:27

:zivili
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la meri » 19 sij 2010, 01:54

Nas maleni ima 8 mjeseci, pedijatrica nas je s 4 mjeseca poslala fizijatru. Bili smo 3 puta u Poliklinici Doko, zadnji put je status bio: "spontana motorika nesto oskudnije prezentirana, misicni tonus oscilira, tetivni refleksi prisutni, u pronacijskom stavu oslanja se na ekstendirane podlaktice, okrene se bočno, u sjedecem stavu izrazena kifoza torakolumbalno, polozajni testovi insuficijentni, reakcija oslonca se nesto slabije izaziva". Pokazali su nam vjezbe: bocno okretanje, bocno posjedanje, oslanjanje na rukice, preporucili da bude dosta na ravnom, da se sam okrece. Narucili smo se za kontrolni uzv mozga (uzv u rodilistu Sv. Duh i s mjesec dana - zbog vakuum ekstrakcije su bili uredni), opseg glavice mu prati krivulju. Preporucili su nam neuropedijatra u Poliklinici Helena. Inace je zdrav, veseo, doji, pomalo sjedi..., nadam se da ce sve biti ok :)
meri
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.