Sada je: 30 kol 2026, 03:15.

Sluh ili pomanjkanje istog

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Sluh ili pomanjkanje istog

PostPostao/la Dalibor » 27 ruj 2010, 13:49

Drage sve,

zanima me iskustvo. Naime, moj Leptiric je imao dugo problem sa streptokokom u nosu. Pedijatrica nas je izvozala na tri terapije (antibiotik + kapi) i konacno je tokom ljeta nalaz bio negativan. Pricam o ovome zato jer prije tjedan dana mi se Leptiric pozalio da je boli uho. Imala je mrvicu sukrvice u uhu izvana. Ujutro je bilo ok. Pretpostavio sam da se je sa nokticem ozljedila. Nije bilo problema do ovog vikenda kada smo primjetili da se ne odaziva na nase pozive a bili smo odmaknuti ni 2 metra. Probali smo da prvo dobiti ocni kontakt i ponovili joj. Nista. Zna imati totalno bjelavo lice. Ne moze ponoviti sto smo je trazili i brzo se dekoncentrira. To nikako nije njeno normalno ponasanje s obzirom da je jedno od najposlusnijih djeteta valjda na svijetu (tako kaze i teta u vrticu). Stvarno ne bi ona namjerno ignorirala nas da bi to bio problem.
Na internetu sam procitao da streptokok moze utjecati na sluh, no ona nema prehladu sto je obicno bio slucaj kad se aktivirao. Na ljeto je bila u Klaicevom na pregledu i sluh joj je bio ok. Imate li ideju sto bi moglo biti? Imate li kakvih iskustava?
Idem danas s njom do pedijatrice, no mogu samo ocekivati specijalisticki pregled. Bojim se...
Zadnja izmjena: Dalibor; 27 ruj 2010, 13:56; ukupno mijenjano 1 put/a.
Dalibor
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Sluh ili pomanjkanje istog

PostPostao/la IINA » 27 ruj 2010, 13:56

Moje su znale tjednima nakon viroze slabije čuti.
Ali one su imale sekretorne otitise, kod kojih se u
srednjem uhu zadrži tekućina koja onda utječe na sluh.
Možeš jedino čekati, ko što si napisao, nalaz
otorinca i svakako, ukoliko te odmah pedica ne pošalje,
inzistiraj na audiološkoj obradi.
Zadnja izmjena: IINA; 28 ruj 2010, 08:10; ukupno mijenjano 1 put/a.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la sandram » 27 ruj 2010, 21:42

Selim na Bubini sam i jako cvrsto drzim fige da s Leptiricem bude sve ok :srca
Djeca nisu bojanke. Ne mozemo ih ispunjavati svojim omiljenim bojama.
sandram
pahuljica

PostPostao/la Trini » 28 ruj 2010, 10:43

ne znam koliko ti je curica stara, no moja ima 2 godine i 11 mjeseci i sad je u fazi da se tako koncentrira na nesto da nas vrlo cesto uopce ne cuje. mislim, isto je poslusno dijete i nikad nije imala upalu uha. tako da je mozda to samo faza :dunno
Trini
sv. Monika

PostPostao/la Dalibor » 04 lis 2010, 08:33

Kod pedijatrice smo dobili dvoje kapi. Jedne se stavljaju svaki dan a druge jednom tjedno. Navodno normaliziraju izlucivanje usnog voska. Zasad nisam primjetio nista, makar je napomenula da ce to tek dugorocno pomoci. Drago mi je da nije nesto ozbiljno. Jos najdraze mi bi bilo da je to samo faza.
Dalibor
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la corazon » 04 lis 2010, 08:37

jeli ti se čini da bolje čuje?
a da napravite timpanogram (pregled sluha)?
corazon
ledena kraljica

PostPostao/la supermama » 04 lis 2010, 13:03

treba napraviti timpanogram, kod takvih malih on moze da djete slabije cuje...nama je bilo tako, pa se pokazalo da ima jako povecan treci krajnik ( jer on je rasadnik za bakterije) koji nije dopustao da tekucina izadje iz kanalica te je timpanogram isto...pili smo fluimikan, isli na propuhivanje i nista nakon toga svega smo izvadili treci krajnik i sada je kuc-kuc sve ok

inace i nas je pedijatrica zavlacila sa usnim voskom i spricali smo ono vaxol ( nesto s maslinovim uljem) ali to je samo gubljenje vremena, pitanje je sto se zadrzalo u usnim kanalicima....dali sekret ili zrak...moj savjet odite na prehgled na orl...i napravite timpanogram..

sto se tice naseg objektivnog vidjenja dominika primjetili smo da jako poglasnjava tv, da svaki put kad mu nesto kazes pita molim, drzao je otvorena usta( disao je na usta) hrkao je po noci
drzim vam palceve da je sve ok, ali nikako nemojte izignorirati jel se sluh moze jako lako izgubiti, naravcno ne u potpunosti ali moze slabije cuti

a koliko je stara?
supermama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Dalibor » 05 lis 2010, 10:29

Probat cu se istrpiti jos dva-tri dana, pa ako nece biti poboljsanja, trazit cu timpanogram.

Leptirica je stara gotovo 4 godine.
Dalibor
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.