Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Tema je zaključana

kašalj

09 stu 2010, 03:59

Bok! :mah

Nova sam ovdje i trebala bih pomoć!
Naime, moj mali ima godinu i pol dana, krenuo je u jaslice i nakon tri dana jaslica eto prehlade.
Znam, to je sve normalno. :dada
Ali mi tu prehladu vučemo već mjesec dana, nosić je puuno bolje, ali kašalj je još uvijek tu.
Trebalo je biti cijepljen, ali je odgođeno zbog toga, rekli su mi da mu nosič ispirem sa fiziološkom otopinom i što više tekućine da pije zbog kašlja.
Čini mi se da kašalj ide na bolje, ali nikako da prođe do kraja i više sam luda od svega.
Čak mu radim onaj stari sirup sa šećerom i lukom...

Da li je to sve normalno? Ima li netko sličnih iskustava?

Unaprijed hvala!!

Re: kašalj

09 stu 2010, 10:56

normalno, takvo stanje ti može potrajati cijelu zimu, normalno je da se zakašlje ako mu se slina slijeva niz grlo, samo treba paziti da se nebi razvilo u nešto više
:hug

09 stu 2010, 12:29

što sa šećerom i lukom?

09 stu 2010, 13:27

nama se stanje znatno popravilo od kad smo nabavili inhalator, možete pitati vašu pedicu u vezi toga
nama ga je preporučila i pedica i liječnik na Srebrnjaku :mah

09 stu 2010, 13:36

To je na zalost sve normalno. Moze potrajati i par mjeseci.
Ja sam negdje cula da je veoma dobro da se u sok od mrkve koji je malo zagrijan doda kasika meda.
Probala sam i zaista pomaze. (Moja princeza ne zeli ni prici caju od luka)
Samo ne znam da li je tvoj sin vec probao med.

09 stu 2010, 13:39

Da obilježim temu, i kod nas je dugotrajan kašalj, čak je bio i bronhitis, pa da vidim kakvih savjeta će biti ovdje... Mi smo probali inhaliranje, usisavanje nosa, prospan, bisolex, antibiotike, fiziološku itd.

09 stu 2010, 13:50

mrcinela je napisao/la: čak je bio i bronhitis

i nama se bio zaredao bronhitis pa bi se vukli po inhalacijama na srebrnjaku
zadnji put, međutim, nabavili smo inhalator i u samom startu prehlade puno inhalirali (tako nam je preporučio doc.), tako da se nije spustilo niže
e, sad - da li bi tako bilo i bez inhalatora taj put ili je on stvarno pomogao, ne znam :dunno

10 stu 2010, 15:53

bili danas kod pedice i OPET bronhitis!!! :(

Terapija: singulair i flixotide. :( :( :(

11 stu 2010, 03:54

Hvala vam svima puno!! :kiss

Recept od šećera i luka: istopiti par žlica šećera dok se ne pretvori u karamelu, zatim dodati pola litre hladne vode i luk narezan na cetvrtine.
Kuhati pola sata.
Na kraju, kad se malo ohladi, po želji dodati malo limuna i meda.
Nema okus po luku, jer karamela sve to upije.
Davati par puta dnevno.

Efikasno! Vjerujte mi!

Malome se kašalj smanjio od toga, ali nikako da prođe do kraja. Više sam luda od brige i svega ostalog!!

11 stu 2010, 04:00

mala princeza je napisao/la:To je na zalost sve normalno. Moze potrajati i par mjeseci.
Ja sam negdje cula da je veoma dobro da se u sok od mrkve koji je malo zagrijan doda kasika meda.
Probala sam i zaista pomaze. (Moja princeza ne zeli ni prici caju od luka)
Samo ne znam da li je tvoj sin vec probao med.

Da, da, je, moj mali obožava med. Kad mu dam ovako na žličicu, ne buni se, dapače, paše mu. :D
A reci mi, taj sok od mrkve... može li biti onaj od Hipp-a?
I to riješi kašalj? Nakon koliko vremena?
Jaooo, kako bombardiram pitanjima... sorryyyyyyyyyy!! :oops:

11 stu 2010, 10:45

grofica je napisao/la:Hvala vam svima puno!! :kiss

Recept od šećera i luka: istopiti par žlica šećera dok se ne pretvori u karamelu, zatim dodati pola litre hladne vode i luk narezan na cetvrtine.
Kuhati pola sata.
Na kraju, kad se malo ohladi, po želji dodati malo limuna i meda.
Nema okus po luku, jer karamela sve to upije.
Davati par puta dnevno.

Efikasno! Vjerujte mi!

Malome se kašalj smanjio od toga, ali nikako da prođe do kraja. Više sam luda od brige i svega ostalog!!

A jel smije to beba od 6 mj???

11 stu 2010, 10:55

grofica, moze i Hipp sokic od mrkve.
Jednom sam koristila onaj sok od mrkve iz DM a svaki sljedeci sam koristila sokovnik.
Treba se piti par dana.
Ja sam mama koja sve pokusa sto misli da ne moze odmoci. Tako da, kad strasno kaslje, prerezem luk na pola ili cetvrt i poredam oko njenog kreveta. (To sam procitala na forumu)
MM se ljuti i kaze da nista ne pomaze i da nam samo cijeli stan smrdi. ;)

11 stu 2010, 11:11

mrcinela je napisao/la:bili danas kod pedice i OPET bronhitis!!! :(

Terapija: singulair i flixotide. :( :( :(

ajoj, drž te se, znam kako vam je i sigurno vam je muka oept od tih lijekova :(
mi obično dobijemo ventolinsku inhalaciju + flixotide

11 stu 2010, 11:19

grofice vidi koliko ima tema o kašlju. kad otvaraš nešto novo prvo provjeri u pretražniku da li to već postoji radi preglednosti foruma :mah

search.php?keywords=ka%C5%A1alj&terms=all&author=&sc=1&sf=titleonly&sr=topics&sk=t&sd=d&st=0&ch=300&t=0&submit=Pretra%C5%BEnik

12 stu 2010, 00:04

rusulica je napisao/la:grofice vidi koliko ima tema o kašlju. kad otvaraš nešto novo prvo provjeri u pretražniku da li to već postoji radi preglednosti foruma :mah

search.php?keywords=ka%C5%A1alj&terms=all&author=&sc=1&sf=titleonly&sr=topics&sk=t&sd=d&st=0&ch=300&t=0&submit=Pretra%C5%BEnik

Moja isprika, ali jednostavno sam već tražila i tražila, valjda od umora i očaja nisam mogla naći, pa sam posegnula za novom temom. -.-
ako nekome smeta, neka zatvori ovu temu, a drugima hvala na utjehama i savjetima!!

mislim da se može dati bebi od 6 mjeseci, samo bez meda, jer se ne preporuča do godine dana davati med. tako sam čula. ako nešto nađem ili čujem, odmah javim! :kiss

12 stu 2010, 00:09

zakljucavam
Tema je zaključana