Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

Zabrinjavajuce ili ne?

21 ožu 2011, 23:16

...ne znam kako da drugacije nazovem temu :) . Dakle...
Lorena (13 mj.) je 14.02. dobila svoju prvu laganu upalu usiju. Nakon nje je bila tri dana zdrava, ponovo re razbolila i do danas nije ozdravila. Prvo je bila prehlada, pa onda opet upala usiju, pa bronhitis. A prije ove "serije" je takodjer bila cesto prehladjena.(u redovnom kontaktu je sa otprilike 5 djece)
Da li su te serije bolestina normalne? Da li je normalno da joj mjesecima neprestano curi nos ili bi mogla biti alergija (ako nije aktualno prehladjena, onda su smrklji prozirni)?
Pri svakoj bolestini joj izbiju suhe, hrapave crvene flekice po licu i pukne usna resica (za to sam vec pitala na forumu, al ped. kaze da nije dermatitis).

Pored toga, ima faze kad je prilicno blijeda, dobije jace podocnjake i ponasa se izmuceno, kao da joj je nesto. Ta faza se ne poklapa sa prehladom ili slicnim. Netko mi je rekao da su to mozda zubi, ali nedavno su joj izbila skoro istovremeno dva kutnjaka, bez bljedila i podocnjaka.
Zadnjih mjesec dana jede mozda petinu onoga sto bi inace trebala jesti, i tu nema niti sada kad je skoro zdrava nikakvih pomaka na bolje.

Ped. ne reagira na sve to, sve je to normalno i nije za zabrinjavanje. Ne znam...sto vi mislite?

Re: Zabrinjavajuce ili ne?

22 ožu 2011, 09:48

Ide u vrtić?

22 ožu 2011, 10:18

vadili ste krv, željezo?

22 ožu 2011, 10:23

ovo je otprilike kao da opisuješ moju lauru samo bez bronhitisa ali sa većim problemima s ušima. Nama to traje od početka jeseni otkad je krenula u vrtić. To sve je uzrokovalo pad imuniteta pa se onda sve vrti ukrug, tako ja to objašnjavam i nastojim se ne zabrinjavati previše jer to je valjda normalna faza u vrtiću.
Ona sveukupno nije bila mjesec dana mislim u vrtiću koliko je često bolesna, i sad razvlači šmrklje. Čini mi se ipak da situacija lagano ide na bolje kako se približavaju ljepša vremena, tako će vjerovatno i tvojoj biti.

22 ožu 2011, 10:25

e da i iako je moja L prirodno malo blijeđe puti na mene ove zime smo pili željezo koje je palo nakon svih tih boleština a indikator za vađenje su mi bili upravo podočnjaci i bljedilo

22 ožu 2011, 11:11

kad usnica tako puca to je znak nedostatka željeza

22 ožu 2011, 19:34

Nejde u vrtic, nego kod tete cuvalice koja jos ima nekoliko djece na cuvanju, pa odtuda kontakt sa klincima.
Krv nismo vadili, ped. skrtari na tome. Bar sa zeljezom ne bi trebao biti problem, skoro svaki dan joj u rucak umjesam amaranth ili quinou, a koliko se sjecam oni sadrze zeljezo.

Ne puca usnica, nego usna resica na mjestu gdje se spaja sa licem.

Danas imamo novu da-ne-velim-kaj. Stvaraju joj se cijeli dan jako veliki zuti krmelji u ocima, ali nisu natecene,samo nekako tmurnije, pa se pitam kaj je. Ped. je na godisnjem, pa cu probat sutra dobit termin kod zamjene da joj izvadi krv.

Teta cuvalica mi je danas rekla da je dijete od neke njene poznanice isto tako imalo seriju bolestina, a uzrok je bio svinjska gripa nakon koje je dijete sljedecih 5 tjedana jako podlozno bolestima. Super scenario!

23 ožu 2011, 10:53

Pronađi neku privatnu pedijatrijsku ordinaciju i odvedi dijete na pregled, nevjerovatna je razlika

23 ožu 2011, 11:52

U principu je dovoljno da joj se izvadi krv kako bi se vidjelo da li nesto nije u redu, ili je potrebno jos nesto?

23 ožu 2011, 13:40

ne znam u kojem si gradu al kod nas kad je neka frka ja idem u jednu pokliniku i izvadim i krv i urin i štogod treba privatno i još mi pedijatrica obavi detaljan pregled (kakav naša pedica priko hzzo-a nikad nije obavila). nalazi budu gotovi u roku par minuta

23 ožu 2011, 13:54

ja bih na tvom mjestu obavezno otišla provjeriti djetetu željezo ....
Mislim ako je djete bezvoljno, blijedo s podočnjacima , odjednom jako slabo jede i pedijatar neće da ga pošalje vaditi nalaze :conf To za mene nije normalan pedijatar i ja bi odmah našla novog pedijatra :basnecu
Moja mlađa je imala takve simptome i još neke i ped. nas je odmah poslao vadit nalaze i željezo joj je bilo 2... prošlo je od toga 5 mjeseci i još uvijek mora piti željezo.
A ako je željezo nisko naravno da lakše kupi sve te bolesti :dunno
Isto tako nosić je uvijek slinav, nekad gušće a nekad samo prozirno, al kod nje se radi o alergijskom bronhitisu i dobili smo lijek za to.
Eto, moj ti je savjet nađi drugog pedijatra i biti ćeš mirna :dunno

23 ožu 2011, 22:23

ciccobella, mislim da cu morati traziti drugog pedijatra. A pronaci dobrog zaista nije lako...
I za nju je normalno da nosic curi cijelu zimu. A nije me pitala koliko smo vani. A i da je malo razmislila, zakljucila bi da sigurno nismo cesto jer je svako malo bolesna.
Zadnji puta kad sam bila kod ove moje, pita ona mene da li Lorena jede. Ja kazem jedva nesto. Ona joj da keks u ruku, mala ga stavi u usta i ona kaze "Vidite da jede". :shock
Daklem...sutra sam smislila trazit da testiraju urin, krv, uputnicu za alergotest i za dermatologa. Steta kaj idem kod zamjene, ali mozda me teta ugodno iznenadi.

24 ožu 2011, 10:13

ivanak2602 je napisao/la:ciccobella, mislim da cu morati traziti drugog pedijatra. A pronaci dobrog zaista nije lako...
I za nju je normalno da nosic curi cijelu zimu. A nije me pitala koliko smo vani. A i da je malo razmislila, zakljucila bi da sigurno nismo cesto jer je svako malo bolesna.
Zadnji puta kad sam bila kod ove moje, pita ona mene da li Lorena jede. Ja kazem jedva nesto. Ona joj da keks u ruku, mala ga stavi u usta i ona kaze "Vidite da jede". :shock
Daklem...sutra sam smislila trazit da testiraju urin, krv, uputnicu za alergotest i za dermatologa. Steta kaj idem kod zamjene, ali mozda me teta ugodno iznenadi.

ta nije stvarno normalna :ne
Obavezno traži nalaze da vadi, a možda ti na kraju ispadne i bolje što idete kod zamjene :D

24 ožu 2011, 11:46

Mijenjaj pedijatricu pod hitno.

Eh, da je mojem djetetu dala tako keks nasred ordinacije, s prljavim rukama, .... :angry ....

Inace, osim toga me zasmetalo da skrtari s uputnicama za vadjenje krvi. Nas ped vrlo vrlo cesto salje u laboratorij, to je najsigurnija dijagnostika, pogotovo danas kad su virusi podivljali.

Inace, to sto je kod tete cuvalice s jos petero djece dovoljan je razlog da joj je stalno nesto. To ti dodje kao mini vrtic.

24 ožu 2011, 19:29

Eto, bijah kod zamjene. Poste se ne smatra nadleznom za tudje pacijente, mislila me otpraviti samo sa kapima za oci. Trazila sam da izvadi krv, a ona ce (nakon sto sam joj izreferirala cijelu listu sto je Lorenu snaslo u zadnje vrijeme): "ne vjerujem da cemo naci nesto, al ajde".
Na kraju smo dobile antibiotike i antibiotske kapi za oci. Trazila sam jos kopiju nalaza, al onda mi je odvukla paznju sa time kako vidi da sam psihicki vec nagrizena i da mi treba privatna babysitterica, kako bi uspjela gurati paralelno fax i posao i ostati psihicki fit, pa sam ga od soka zaboravila uzeti. Nista, morat cu sutra opet tamo. Za moj psihicki fitness je vec ucinjeno puno ako imam zdravo dijete i koliko-toliko sna! Pametnjakovicka! :angry

Znam da je teta cuvalica vrtic u malom, al mi se ne cini normalnim da u vise od mjesec dana nije imala niti jednog zdravog dana. Ili?

24 ožu 2011, 20:39

Bilo bi zabrinjavajuce da nije veljaca/ozujak. Ovaj period godine je i inace problematican. Nas je na poslu petero s malim klincima koji neposredno radimo zajedno, i stalno je neko dijete bolesno. :roll

Hm, cini se da i ta zamjena nije nesto.

24 ožu 2011, 23:31

mi smo imali bronhitis par puta za redom ili možda čak bez prestanka od 8. - 11. mj... slali nas na alergološka testiranja i KAO dijagnosticirali astmu i dali hrpu lijekova koje sad polako izbacujemo...poslije toga se samo prehladio koji put na 2-3 dana... meni je izgledalo ko da nikad neće proć i samo odjednom preokret!!!! možda je i kod vas tako ali iskoristite prililku i obavite sve pretrage koje se nude! a ako ne nude tražite!

26 ožu 2011, 00:10

da, planiram traziti alergo-test sljedeci tjedan kad se gdja "nasa" doktorica vrati s godisnjeg. I opet uzeti antibiotik, jer ga je mlada dama, u pokusaju bijega, puknula nogom i prolila pola.
A sad idem otvorit novu temu, jer joj se pojavila neka mala kvrzica na bjeloocnici. :(

27 ožu 2011, 22:35

ciccobella je napisao/la:Isto tako nosić je uvijek slinav, nekad gušće a nekad samo prozirno, al kod nje se radi o alergijskom bronhitisu i dobili smo lijek za to.

da li to znaci da kod krvne slike leukociti nisu poviseni, posto nije uzrokovan bakterijom?
Koje simptome je imala? Kihanje, osip?

28 ožu 2011, 11:19

ivanak2602 je napisao/la:
ciccobella je napisao/la:Isto tako nosić je uvijek slinav, nekad gušće a nekad samo prozirno, al kod nje se radi o alergijskom bronhitisu i dobili smo lijek za to.

da li to znaci da kod krvne slike leukociti nisu poviseni, posto nije uzrokovan bakterijom?
Koje simptome je imala? Kihanje, osip?

Imala je stalno slinav nosić, kašalj, opstruirano disanje. Nije imala osip. Kašalj je bio jače izražen noću (po cjelu noć bi se gušila).
Sada samo po potrebi pije navečer flonidan kako bi se kašalj smirio, a ako su napadaji kašlja jaki da ni flonidan ne pomaže onda ide na inhaliranje. Sreća pa nam inhaliranje nije odavno trbalo :klanja
Odgovori