Sada je: 27 kol 2026, 19:42.

Broncho-vaxom, Pneumo23...pliz, pojasnite mi!

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Broncho-vaxom, Pneumo23...pliz, pojasnite mi!

PostPostao/la Duga » 23 ožu 2011, 14:54

Dakle, znam da je ovaj Broncho...nešto što se pije u nekim ciklusima i to su "crknute" bakterije pa polako stičete imunitet, a Pneumo23 cjepivo koje vam šiknu negdje...
Djeluju li obje stvarčice na iste bakterije tj. na koje točno djeluju?
Ako djeluju na iste zašto se netko odlučio kupovati Broncho, a netko odlučio cijepiti dijete?
Sigurno ću imati još pitanja :plavusa

...a sve ovo pitam jer je curka trebala vaditi treći krajnik ( a druga dva ako se bude smatralo potrebnim - to bi odlučili na operaciji). Sad je to odgođeno zbog više sile.

Kod nje je scenario otprilike ovakav:
čim je na vidiku netko iole šmrkav, njoj se najprije začepi nos, krene hrkanje koje nekad zvuči koma koliko je snažno, ima čvoriće na vratu, nos ne curi nešto posebno ( u zadnje vrijeme je znao biti žut sekret, uglavnom proziran), uglavnom sve se to slijeva "negdje iza" i onda krene kašalj, a kao veliko finale temperatura, antibiotik...bronhitis, upala pluća.
Ovakav scenario je od kada je u kolektivu. Inače se znala kod kuće izvući samo s običnom virozom - bez komplikacija.
Na ORL pregledu, čim je zinula rekao je da treba vaditi treći, a druga dva su ogromna, ali ako nema gnoja oni ostaju ( imala je do sada jednu strept. anginu). Može li se treći tako vidjeti - nekom špatulom s ogledalcem :conf ili je sve u ogromnom iskustvu doktora koje je neupitno?
Zbog odgađanja operacije, pitala pedicu ima li smisla cijepiti ju s Pneumo23, a ona je rekla da nema jer je s 5,5 god. ona već prokužena i da ono što se možebit koti na trećem krajniku nije nešto od tih bakterija koje pokriva Pneumo23.
thnx
Duga
podobna za kumu

Re: Broncho-vaxom, Pneumo23...pliz pojasnite mi!

PostPostao/la IINA » 23 ožu 2011, 15:12

Nije isto niti slično.
Pneumo je cjepivo protiv raznih sojeva pneumokoka.
I sa njim pričekaj dok ne vidiš stanje nakon operacije.
Brnhowaxom ili Bronhomunal su, da ,krepane bakterije ali mislim i virusi, uglavnom najčešći uzročnici resp. infekata.
To bi ja na tvom mjestu odmah ubacila u pogon.
Treći krajnik se može iskusnim okom vidjeti i kroz nos.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

Re: Broncho-vaxom, Pneumo23...pliz, pojasnite mi!

PostPostao/la swenova mama » 23 ožu 2011, 21:27

broncho je zbirka oslabljenih bakterija /Haemophilus influenzae, Diplococcus pneumoniae, Klebsiella pneumoniae i ozaenae, Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes i viridans, Neisseria catarrhalis/ najcescih vrtickih (nema virusa) i djeluje slicno kao cjepivo- izaziva imunoloski odgovor. Riječ je o mješavini bakterijskih antigena, za koje se smatra da stvaraju dodatnu imunost na razne bakterije, no to nije sasvim dokazano, iako ima kliničkih pokusa da u neke djece može biti od koristi. Kod sw je streptokok ponovno napao nakon dvije doze (uzimaju se tri) i nije nam bio od neke koristi.
Pneumo je cjepivo koje nece sprijeciti zarazu pneumokokom (dakle, samo jednom bakterijom) vec ce sprijeciti (tako je zamisljen, premda u praksi to i nije uvijek tako) pneumokoknu upalu pluca i pneumokokni meningitis.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la titirlica » 23 ožu 2011, 22:09

Bronhowascom smo mi koristili upravo zbog čestih upala, uglavnom žali bože para :/
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Duga » 24 ožu 2011, 08:28

Hvala vam, cure, na odgovorima! :proljece
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la IINA » 24 ožu 2011, 09:20

Da dodam, nama je Bronhomunal odličan.
Puno nam je pomogao i doveo nas do viroza bez
komlikacija, a to mu je i namjena.
Dakle neće spriječiti razboljevanje, ali će smanjiti
naknadne komplikacije tipa upala uha, ždrijela, sinusa...a ujedno i
uzimanje antibiotika, što je meni bilo i najvažnije. :dada
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la titirlica » 24 ožu 2011, 10:31

neznam jel netko od vas čuo za Ribomunil to je isto nekakav prašak za imunitet , nešto tipa bronhovascom i sl. i isto ga nema nigdje za kupiti , naručuje se u apoteci na dolcu.
Moja frendica je davala svojoj djeci i kune se u njegovo savršeno djelovanje :dunno s tim da je puno skuplji , košta oko 900 kn :shock
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dobri andjeo » 24 ožu 2011, 21:52

meni je bio ucinkovit jedino irs 19, no ima ga samo u poljskoj. sve ostalo nista.
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la Duga » 25 ožu 2011, 12:46

Čačkam nešto i naiđem i na ovaj svoj prastari topic :roll
viewtopic.php?f=41&t=35735

Kako je od prošlog tjedna krenula u vrtić, već dobrano hrče (malo stanje ublažila Garasone kapima :dunno ), ali od sinoć opet - začepljen nos, hrkanje.
Iskočila bih iz kože najradije, ma iščupala bi treći golim rukama :/. U stvari me frka trena kad dobije temp. , pa kako ću (opet) na bolovanje...i onda sam :angry što smo morali operaciju odgoditi.
u nadi je spas :loce
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la RebekaW » 01 tra 2011, 00:02

Cure, gdje se kupuju ovi preparati?
RebekaW
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 01 tra 2011, 08:06

Koji?
Bronho naručiš recimo na Dolcu u apoteci.
Pneumo 23 kupiš u običnoj ljekarni.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la teutonija » 01 tra 2011, 11:34

Ispravak Bronchomunal se može ,na privatan recept, naručiti u bilo kojoj ljekarni. ;)
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la IINA » 01 tra 2011, 14:13

Ma da? Odlično.
Doduše ja nisam imala nikakav recept, pa mi to i
nije opcija bila, al svakako puno pojednostavljuje stvar. :dada
IINA
Sveta krava

PostPostao/la ivanaiv » 03 tra 2011, 18:31

Duga kao da sam sama pisala ovaj tvoj prvi post.
Kod mojih decki evo vec treci tjedan stanje isto.
Stariji je izvadio sva 3 krajnika(isto je trebao operirati samo 3.),
bili smo mirni jedno 6 mjeseci i otad sve po starom,bronhitisi,laringitisi i ostalo u nedogled.
Iako su obojica bili cijepljeni protiv pneumokoka jos u Njemackoj manji je u 1,5 god. imao 2 puta
upalu pluca.
Stariji kad god ide spavati,nakon pola sata probudi ga kasalj i dok ne povrati (tona slajma),ne moze zaspati.
2006
2008
ivanaiv
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Duga » 04 tra 2011, 07:58

Ivanaiv, šta vam doktor kaže na to? Završavate li na antibioticima stalno ili imate neku još terapiju?
Idu ki dečki u vrtić?
Ovo sa starijim mi vuče na nešto alergijskog porijekla. Jeste li se po tom pitanju provjerili?
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la ivanaiv » 04 tra 2011, 11:11

Doktorica kaze da iako je on operirao te krajnike,znate gospođo,to nece sprijeciti ponavljanje bronhitisa,nego smanjiti broj upala,sto je
kod nas bilo istina u prvih 6 mjeseci,poslije po starom.Stariji je isao u vrtic do kraja 3 mj. i sad sam ga ispisala,ne vrijedi meni placat 1000kn
za njega a on kod kuce svako malo,mlađi nije nikad ni isao.
Sto se tiče alergoloske obrade,radili su testove prije 1,5 godinu i testovi su bili pozitivni na kucnu prasinu i grinje,sad su radili ove godine i sve negativno.Slali smo serum i u Osijek na detljnu obradu i opet sve negativno.Bas sad imaju termin u alergoloskoj 8.4. pa cemo vidjeti.
Od terapije stalno su na Flixotidu od 10mj. prosle godine,antibiotik su zadnji popili u 2 mj.,
2006
2008
ivanaiv
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.