Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
08 tra 2011, 12:17
da li cijepiti ili ne ????
našla sam malenom na uhu , i po noći jedna meni došao na nogu.Meni oteklo mjesto uboda, i limfni čvorovi su mi otekli ( možda se poklopilo ) i sada sam na sumamedu.
Dr.opće prakse kaže da bi i malac trebao popiti turu antb.preventivno, njegova pedijatrica kaže da ne treba, da ga promatram.
Preporuča cijepljenje.
Kaj vi kažete, da li da mu dam da popije sumamed.
Da li ste cijepili kikače, mišljenje o cjepivu ??
08 tra 2011, 12:35
cijepila i uvijek bi to napravila ako živite u prirodi ili blizu šuma.
08 tra 2011, 23:12
da, logično je da treba cijepiti samo ako se živi u prirodi ili puno vremena provodi u prorodi.
Autrijanci se masovno cijepe, oni su stalno u prirodi
09 tra 2011, 00:00
Lena je napisao/la:cijepila i uvijek bi to napravila ako živite u prirodi ili blizu šuma.
x
11 tra 2011, 11:29
S tim da treba stalno docepljivati, bas sam prije tjedan dana bila na jednom predavanju o tome.
Isto bih cijepila da postoji veca sansa od minimalne da klinci dodju u doticaj.
Inace, nije mi jasno, kako mu je po noci dosao na nogu?
11 tra 2011, 11:33
Ja ne znam kako bi ih uopće uočila?
11 tra 2011, 11:36
bi mirbi, lijepo se oni vide
moja kćer ga je lani "čuvala" u kosi, na mjestu koje nije vidljivo...narasao je ogroman

ona je od straha šutila
dakle mi bi morali cijepiti definitivno. obiteljski liječnik? kupim cjepivo?
11 tra 2011, 11:38
Nikad ga nisam vidila, zato kažem. Evo, mi smo par vikenda zaredom proveli u prirodi i baš sam se mislila šta ako ih pokupimo...
11 tra 2011, 11:41
skinula sam preksinoc sinu s ledja jednog.
11 tra 2011, 11:56
A moja bi trebala u srijedu na školski izlet na Sljeme
Mislim da bu ostala doma.
Moj tata je imao encefalitis od krpelja, kao odrastao čovjek, jedva se izvukao.
Mi ne živimo blizu šume i sl. ali u ovo proljetno doba izbjegavamo mjesta gdje su dokazano opasni (npr. Sljeme)...
11 tra 2011, 11:59
maksimir ih je prepun trenutno. moj ga je tamo i pokupio. sa pasa smo ih skidali s dlake, jos se nisu primili, hrpetina jedna.
11 tra 2011, 14:04
krpelja sam pokupila u svibnju jedne godine, dok sam sjedila u klupici na Tuskancu. pao mi je s drveta na prsa
Kad moji idu u prirodu, Maksimir, Jarun, gdjevec, obavezno se namazu repelentom po rukama, nogama i sl, a kad dodju doma odmah slijedi pregledavanje. i kose, i iza uha, svuda, svuda.
11 tra 2011, 14:47
mrzim krpelje, mrzim. ja sam obolila od lajmske, pas je imao tri babezije u tri godine. da imam "pet minuta" sigurno bi ih istrijebila.
corazon je napisao/la:dakle mi bi morali cijepiti definitivno. obiteljski liječnik? kupim cjepivo?
cjepivo se kupi u ljekarni i sestra vam ga da ili ga naručite ko doktora (vjerujem da nema na zalihama pa se najavite ranije jer cjepivo ima relativno kratak rok trajanja). morate primiti 3 doze u godinu dana.
15 tra 2011, 08:15
mrzim krpelje
xx
trini meni je po noći došao na nogu, očito s njega.
Čitam da cjepivo ne štiti ako si već uboden i da mora proći mjesec dana od uboda da se može cijepiti.
Inače kod nas doktorica osigura cjepivo , jedna doza 300 kn