Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

Dječji ortoped - spuštena stopala

08 tra 2011, 11:19

Na sportskom pregledu nas je upozorio doktor da dečko (8 god.) ima spuštena stopala. I sama sam primjetila da mu predstavlja problem trčanje a puno trči jer igra nogomet.
Otišli smo kod pedice i ona mu je dala uputnicu za dječju ortpediju
ali... naručili bi nas tek u 10. mjesecu ove godine u Klaićevoj
sad nisam pametna, da li čekati tako dugo ili ići privatno i gdje?
nije mi problem platiti uloške ako bi trebalo, ali bi voljela da ga pregleda ortoped
jel imate iskustva sa tim privatnim pregledima i naručivanjima tih uloška, pretpostavljam da će mu trebati
molim preporuke za Zagreb
hvala
:mah

Re: Dječji ortoped - spuštena stopala

08 tra 2011, 11:23

Dr. Tiefenbach. Mi bili radi iste stvari prije kojih mjesec dana kod njega. Zaista za svaku preporuku. Brzo dođeš na red, pregled 200 kn i ne gura uloške silom makar ne bili potrebni samo da uzme pare.

08 tra 2011, 11:30

Da, Dr. Tiefenbach je zaista za svaku preporuku, doduše mi smo išli kod njega na uzv kukića :mrgreen pa nemam iskustva s ulošcima i stopalima.

08 tra 2011, 11:48

- medo - tak je bilo i s nama, ima nekoliko topica, ja sam izdvojila ovaj:
http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=44&t=60700&p=2345265&hilit=+ortoped#p2345265
- i mi smo bili u Božidarevićevoj, naruče te dosta brzo, doc je o.k. i odmah u blizini ti je Klovićeva za potvrdit doznake za uloške i preko puta Klovićeve ti rade uloške preko soc. :mah

08 tra 2011, 12:02

i mi smo bili u Božidarevićevoj, dosta brzo te naruče, dobili uloške,
isto nam je primječeno spušteno stopalo kod sportkog pregleda :D

08 tra 2011, 12:16

- e pa ja sam kod svog sina primijetila još dok je imao 3 godine, al me doktor u Klaićevoj uvjerio da nema i da je sve o.k. :stup , pa me isto na sportskom pregledu doc upozorio na to, a već mi sin ide u školu...

08 tra 2011, 12:24

hvala curke :srca
evo poslala sam mailom da se naručim u Božidarevićevu, čekam odgovor, ako nas naruče u neko prihvatljivo vrijeme idemo tamo, ako ne onda kod dr.Tiefenbacha privatno
zgodno je ovo sa naručivanjem mailom, svaka čast da su to pokrenuli, ovo sad prvi put radim :proljece

a jel im sad lakše trčati sa tim ulošcima, jel to djeluje?

08 tra 2011, 12:42

I mi smo išli kod dr.Tiefenbacha :1

Dobio je i vježbice, npr. bosih nogu prstima odiže olovku s poda i prenosi je na drugo mjesto, hod na prstima, hod na petama, iz sjedećeg položaja kotrljanje boce i sl.

08 tra 2011, 13:07

- te vježbe smo i mi dobili na sportskom pregledu :5
- a kaj se tiče trčanja, ja nisam primijetila i inače da ima problema s trčanjem, nego samo da su mu spuštena stopala... :dunno

08 tra 2011, 13:29

koju ste visinu uloška dobili, mi smo za curicu dobili jedan centimetar, zanima me jer mi se to čini puno???

03 svi 2011, 09:28

Dobio je i vježbice, npr. bosih nogu prstima odiže olovku s poda i prenosi je na drugo mjesto, hod na prstima, hod na petama, iz sjedećeg položaja kotrljanje boce i sl.
i moj malac ima spuštena

03 svi 2011, 09:46

Ono što nama izgleda kao spuštena stopala uopće ne moraju biti spuštena stopala ili mogu biti fiziološka spuštena stopala. Ja bi prije pregleda ruku u vatru dala da su mom klincu spuštena i to prestrašno, ali kad mi je dr sve to pregledao i pokazao kako mu se formira luk i da treba samo vježbati, onda sam vidjela da ipak nije tako. Za taj oblik je rekao da kod nas masovno dijele uloške (pare, pare), ali da je vani čak i zabranjeno, jer uložak u biti samo pasivno podržava stopalo.

03 svi 2011, 12:55

- aaa ko bi ih više znao, nama je i rekao doc na sportskom pregledu da bi mu se nakon godinu dana vježbanja trebalo popravit, još kad bi on i vježbao :roll
- inače, trenira 2 sporta 3 godine i ima spuštena stopala, znam da to nisu baš te vježbe, al kaj to ni malo ne pomaže...
Odgovori