Sada je: 28 kol 2026, 20:50.

Pad djeteta i udarac glavom...Što da radim?

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Re: Pad djeteta i udarac glavom...Što da radim?

PostPostao/la gabica-žabica » 18 lip 2011, 01:28

Hvala ti Lucy :kiss :kiss :kiss
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la LucyInTheSky » 21 lip 2011, 09:04

nema na cemu ;)
slika
LucyInTheSky
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la she » 23 lip 2011, 13:21

Uh, dobro ste prošli :ajme

M je pre 2 godine pao sa kreveta (višljeg nego obični jer ima fioku za posteljinu ispod i najdeblji madrac koji smo našli) direkt na teme. Plakao i zaspao da bih ga ja nakon pola sata uspela probuditi. Žalio se na jaku glavobolju i pravo smo otišli na hitnu. Usput je počeo da povraća i da nas pita zašto se ''sve ljulja'', na užasnu glavobolju se žalio bez prestanka. Inače je sve vreme pokušavao da ostane u budnom stanju, tačnije ja sam pokušavala da ga održim budnim na jedvite jade, bukvalno je tonuo u san na svaki sekund. Snimili mu lobanju, neurolog ga je pregledala i pratila skoro sat vremena a onda smo prenoćili na pedijatriji za svaki slučaj gde sam ga morala buditi na svakih sat vremena i zapitkivati razne gluposti: ko sam ja, kako se zove, koliko ima godina, zna li gde se nalazi i zbog čega, gde mu je brat, ko je stariji od njih dvojice... Dijagnoza: blagi potres mozga. Ne dao Bog da ikad vidim kako izgleda jači potres mozga - ovo mi je bilo i više nego za umiranje od straha.

EDIT: Kad dete padne na glavu može na trenutak izgubiti svest. Ono što ti kao roditelj moraš raditi jeste pratiti njegovo ponašanje, reakcije na svetlost i buku, ima li mučnine i povraća li..I nikako ne smeš detetu dati da spava narednih nekoliko sati a i onda kad zaspi buditi ga na sat-dva kao što opisah gore.
Mother of twins. Running on caffeine & a prayer
B & M, 7.12.2004.
she
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la gabica-žabica » 29 lip 2011, 00:20

:kiss Ajme She, sva sam se naježila kada sam pročitala tvoj post.Mogu misliti kako ti je bilo.To je prestrašno, ne ponovilo se nikome.Kako kažeš ako je to blagi potres mozga onda mogu zamisliti kakva je strahota teži slučaj.U meni je još uvijek onaj strah i kada čujem da je nešto palo skačem i tražim ju na podu.Traume su to za njih a pogotovo za nas roditelje.U tom trenutku sam zablokirala i nisam se mogla sjetiti što trebam učiniti.Isti tren sam se sabrala i sreća je da je bilo bez potresa mozga.Znam da bih napravila sve što trebam i odmah odjurila na hitnu da sam primjetila te simptome o kojima si pisala.Zato sam i zamolila da netko napiše nešto konkretno jer se to može desiti svakome.Dobro je da imamo ovaj forum.
Hvala ti što si se javila. :srca
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Prethodna

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.