Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

zelena stolica i zelene balice u nosu

27 lip 2011, 13:20

Drage mame imam pitanje za vas, naime moja beba je stara 28 dana i jučer je imala zelenu stolicu što dosada nije, osim toga prducka i ima zelene balice u nosu koje nisu česte. Isključivo je dojena beba inaće je živahna i napreduje poprilično dobro, da li bi se trebala brinuti zbog svega gore navedenog? Molim vas help! :/ :dunno

Re: zelena stolica i zelene balice u nosu

27 lip 2011, 14:46

Da te malo umirim, evo ti link, mame kažu da može biti i kad je beba prehlađena (tvoja očito je čim ima i zelene balice). No, na tvom mjestu bih kontaktirala pedijatra i posavjetovala se jer se ipak radi o novorođenčetu.
viewtopic.php?f=38&t=44825

Bilo bi zgodno da moderatorice ovo prebace na odgovarajući podforum pa će se više mama možda javiti.

27 lip 2011, 20:16

Zelena stolica nije neuobičajena u bebica koje doje :dada . Nemoj se toliko brinuti. Postoje dvije mogućnosti, meni poznate, a to su: zbog oksidacije stolice moguće je da promijeni boju u zelenu :mrgreen . A drugo, ono čega se sve mame uvijek zgražaju :ajme , da dijete nije pojelo dovoljno hrane i da je gladno. Najčešće bude ono prvo. A to u nosiću., beba ne može ispuhati nosić i puno toga se nakupi u nosnicama. Sve što sam ode napisala to je iz osobnog iskustva, sve to pomalo varira. Posavjetuj se s ostalima pa izvaži ;) , pozdrav mami i bebici :buket

27 lip 2011, 22:01

drage Sigureca i Duga hvala vam sad mi je lakše :kiss

29 lip 2011, 23:27

Trebaš se konzultirati sa doc i vidjeti kako beba napreduje (ili patronažna nek je izvaže ako još dolazi). Moji svo troje nikada nisu imali školski zlatne stolie. Bile su to obično varijacije a temu zelene boje. nekad više, nekad manje zelena.... Ako beba normalno piški, kaki i dobija na težini, nema razloga za brigu :) kod dojenih beba je sve "normalno".
Odgovori