Sada je: 28 kol 2026, 20:49.

Iznenadno mucanje?!

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Re: Iznenadno mucanje?!

PostPostao/la pomikaki » 26 srp 2011, 09:46

Update od mene.
Mucanje se ponovo javilo :| I dalje to ide u fazama, većinom govori sasvim normalno, ima izrazito širok vokabular, ali povremeno počne zapinjati, razvlačiti riječi, ubacivati aaa i eee između riječi a povremeno dođe do onog pravog mucanja kad se na određenim slovima javlja grč, kao gušenje, i ne može nastaviti. Ona je toga svjesna od početka, mi možemo ignorirati koliko hoćemo ali očito je da je to muči.
To se javlja često kad je uzbuđena zbog nečeg, a primjetili smo da loše utječe kad doma govorimo svi u jedan glas i prekidamo jedan drugoga, pogotovo ako ona pri tom nešto pokušava govoriti pa se iznervira.
Kad se javilo prvi put u ozbiljnijem obliku pa prošlo nismo otišli kod logopeda, ali izgleda da sad više ne smijemo odgađati. Sad ima 4g.
pomikaki
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Iznenadno mucanje?!

PostPostao/la mamino sunce » 06 ruj 2011, 16:55

Podigla bi temu malo...
Imam sina 2god i 2mjeseca i krenuo je u vrtić. 10 dana prije vrtića je poćeo lagano zapinjati u govoru ali sad je to stvarno jako mucanje i svaki dan je sve gore i gore.. on je svjesan mucanja jer kad krene ponavljati prvi slog pokuša 2-3 puta i onda tužno uzdahne i odustane..inaće je rano progovorio cca1god i jako je brbljav..a zadnja 2-3 dana skoro da i ne govori. danas je počeo šaptati par rijeći kao da se srami svog govora... :place
U komi sam neznam što bi ... :place
Jel mislite da je to šok od vrtića i da će proći kad se privikne iako je počelo nekoliko dana prije vrtića? što da radim?
naša mrvica 18.7.2009.
mamino sunce
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Prethodna

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.