Višnja mislim da se ne može vidjeti mada se smatra da ako ima u nosu da će se spustiti i u grlo.Kod mog malenog je prije par mjeseci bila u nosu pneumokoka(dobio terapiju eritromicin kapi).Nakon terapije sve ok i ukratko poslije toga streptokoka haemolitica beta u manjem
ojuali u grlu,ponovo terapija (ospen).Novi
is ok.Ponovni
is nakon mjesec dana i opet streptokoka (sumamed).Sad prima penciline i svi ukućani čak i bliži krug rodbine je išao na
is,jer ljekar misli da mu to konstantno neko prenosi.Imam starijeg sina od 10 god.i svaki put kad mali ima u
isu bakteriju radim
is i starijem jer kontam možda prenese iz škole.Međutim nije tako svi
isovi uredni kod svih nas .Čula sam mišljenje da ta pneumokoka može uzrokovati pojavu streptokoke Od kako prima penciline ,a dobio je sa današnjim danom 3 povukle su mu se grudvice na vratu koje se zovu paketi.O
ati pažnju na područje ispod uha jer to otekne i na vratu se stvore sitne grudvice.Ljekar kaže da smo trebali uključiti odmah penciline jer u kratkom roku toliko antibiotika slabi krvnu sliku a on je inače anemičan .Stvarno mi nije jasno odakle mu to jer niko nema streptokoku,a
is su radili i oni koji su sa njim povremeno u kontaktu.Nakon inekcija moramo obnoviti
is i uraditi reuma test.kako li će to podnijeti jer mora dati krv iz vene.Jadnik nakon toliko boca koje mora primiti(10)još i krv da vadi
http://i23.photobucket.com/albums/b390/ ... cf0203.jpg<i>Edited by: tutijeva mama at: 1/3/06 15:29<
></i>
Čovjek mora biti dovoljno velik da prizna svoje greške,dovoljno pametan da od njih ima koristi i dovoljno jak da ih ispravi...