Sada je: 26 kol 2026, 14:45.

POMOĆ-krv iz uha

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

POMOĆ-krv iz uha

PostPostao/la kiki i lara » 14 sij 2012, 21:29

Molim vas pomoć,danas sam sinu čistila uši i sasvim slučajno utrala sam štapić više a njega je zaboljelo...nakon par sekundi kaže mama curi mi neka voda .ja pogledala kad ono kapljica krvi....kasnije je stalo.sad tu tražim po internetu i bojim se da sam mu oštetila bubnjić ili zvukovod ili samo zagrebala kako kožicu....al ja se brinem još više jer smo se prije spavanja škakljali on se je jako smijao kad ono opet krv isto malo...ali baš mi nije to drago :conf :conf :/ ...ima li tko sličnih iskustava??
kiki i lara
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: POMOĆ-krv iz uha

PostPostao/la titirlica » 14 sij 2012, 22:09

nemam ti ništa pametno za reći ,osim da se uši NE čiste štapićima :/ ...nadam se da će ipak biti sve uredu, ali ja bi ipak otošla na pregled
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mirnela » 14 sij 2012, 22:22

najvjerojatnije ti ne bude od pomoći naše iskustvo, ali eto...
našoj P je iz čista mira iz uha iscurila krv i kad sam to ugledala, smrzla sam se :ajme
tim više što smo bili na moru i doktora odnosno otorinolaringologa nigdje u blizini...
uglavnom, nakon poludnevnog traganja uspjeli smo doći do jedne privatne specijalističke ordinacije...
srećom, doktor je konstatirao da je sve u redu i da je to najvjerojatnije bila zaostala krastica od neposredno preboljelih vodenih kozica...

što se tiče čišćenja ušiju, i nama je od nekoliko specijalista rečeno da se uši ne čiste štapićem, već samo vanjski dio uške ručnikom...
no, naši klinci (oboje) imaju specifičan, jaki (tamno smeđi) cerumen i to do te mjere da im se preko noći zna samo od sebe "izlijati" iz uha - tada vanjsku ušku počistimo ručnikom, no jedan dio ipak moramo sa štapićem... jer nemoguće je ne primjetiti tu "prljavost" koja ostane zaljepljena na stjenke uha...
ali, nikada nismo gurali štapić duboko u uho...

kao što sam rekla, najvjerojatnije nikakve pomoći od ovog posta,
no, želimo da ipak bude sve u redu sa vašim "uhekom" :hug
(p.s.: i ja bih svakako savjetovala da odete do doktorice)
Zadnja izmjena: mirnela; 14 sij 2012, 22:31; ukupno mijenjano 2 put/a.
mi žene ponekad i šutimo... no, to nikako ne znači da i onda nemamo kaj za reći... slika
mirnela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la bubsek » 14 sij 2012, 22:28

:strah svaki put kada trebam uheka ocistiti takav mi se scenarij vrti u glavi...tako da vecinom samo usku ocistim u mozda pocetak rupice ...dalje me strah...
nadam se da je sve u redu i da ce biti ok...no pametan savjet nemam osim odlazak doktoru jer sa uhom se nije za igrati... :hug
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Diami » 14 sij 2012, 22:51

I ja bi otišla doktoru da pogleda, za svaki slučaj.

Mi čistimo ručnikom i uzmem one dm-ove štapiće od vate koji su kao "debeli", s time počistim samo izlaz zvukovoda, a debljina vrha me štiti da i u slučaju nekog pokreta štapić ne može preduboko ući. A taman se pokupi taj cerumen s izlaza koji se kao "vidi".
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la kiki i lara » 15 sij 2012, 01:53

odmah nakon što sam napisala post zvala sam hitnu za savjet.doktor mi je rekao da ga dovedem.pa sam ga odmah odvela.doktor na hitnoj nije mogao vidjet bubnjić od sekreta-krvi pa me je poslao za split na odjel uho-grlo -nos....na svu sreću nije mu probušen bubnjić....stavio mu je neku trakicu sa bivacin masti u uho i u utorak idemo na kontrolu....eto koliko sam puta čistilaa uši nije mi se nikad ovako nešto dogodilo a iskreno mi je grozno vidjeti smolu u uhu...samo što nikad više neću čistiti dublje nego samo ono što se vidi...sad mogu mirnije spavati.... :dada
kiki i lara
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Diami » 15 sij 2012, 11:15

Ta "smola" u uhu je u biti naćin kako se uho štiti i čisti, koliko god nama bilo to ružno vidjeti, čak je i zdravo. Najlakše ti je kupiti te "debele" štapiće, imaju maleni vrh s kojim uđeš cca. 4, 5mm u uho a onda odmah zadebljanje da ne može štapić predaleko uć. Kod tih malih nemirnih meni je to najsigurnije.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la milkyway » 15 sij 2012, 12:45

Ma nikakvi stapici pelenom i to je to ili sa zarolanom vaticom. Bebama se nesmiju stapici gurati ni u nos ni u usi.
slika
slika
milkyway
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kiki i lara » 15 sij 2012, 14:51

ma definitivno sam naučila lekciju.....i mom je momčiću već 7 ipo godina......nije mali za štapiće za uši ali nažalost nesreće se događaju-..... :ajme
kiki i lara
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la rusulica » 15 sij 2012, 15:06

Kiki i lara meni se dogodila identična situacija kad sam bila istih godina kao tvoj sin. Čistila sam sama sebi i isto grunula dublje. Zaboljelo na kratko, krenula krv i roditelji sa mnom k doktoru odmah. Bila sam zagrebala samo zvukovod. Ne sjećam se nikakva posebnog tretmana osim što to ljeto nisam smjela roniti.

Ja sam se šokirala nekidan kad sam malu vodila na bris uha. Toliko joj je utirala štapić unutra da se pamučni dio uopće nije vidio :strah i to nekako ofrlje ne pridržavajući je za glavu uopće. vidjela sam da je Lauru zabolilo no na pregledu kasnije doktorica nije vidjkela nikakvo oštenje
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la kiki i lara » 15 sij 2012, 15:49

ufff vađenje briseva u bolnici ....rade kao mesari ...i ponekad sam primjetila da se znaju iskaljivati na djeci kao da guštaju kad plaču tako da se oni mogu izvikati.....
kiki i lara
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la rusulica » 15 sij 2012, 22:31

al mi smo išli u privatni labaratorij pa se isto osjetila "mesarska ruka"... ili je to normalno :conf
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.