A drugo pitanje je: smiju li se ti nazovimo ih preparati koristiti konstantno za vrijeme zimskih mjeseci, dakle bez prestanka - neovisno o tome je li dijete bolesno ili ne, jel mu curi nosic ili ne i sl.?
Hvala

Sada je: 01 svi 2026, 10:18.

Problem je nastao kad su počeli pakirati morsku vodu u sprejeve za nos. Na njima piše izotonična ili fiziološka otopina, ali ljudi obično ne pročitaju da je ta morska voda sterilizirana i razrijeđena destiliranom vodom.
Morska voda ili hipertonična otopina je dobra isključivo za kratkotrajno ispiranje sluznice jer je može prilično isušiti. No iz istog razloga bolje "izvlači" sekret i brže uspostavlja prohodnost kod začepljenog nosa.
Nakon korištenja hipertonične otopine preporuča se isprati sluznicu fiziološkom da se sluznica navlaži.
Fiziološka otopina se može koristiti svakodnevno i dugotrajno.

Auuuuuuuuuuuuuuu, nisam znala, baš ti hvala.

Sterimar® sadrži izotoniziranu otopinu prirodne morske vode u mikroraspršivaču. Otopina je sterilizirana postupkom filtracije. Morska voda predstavlja medij bogat mineralima (natrij, magnezij, kalcij, klor, sulfati i bikarbonati), a sadrži i minerale u tragovima (cink, bakar, mangan, selen...) koji su neophodni ljudskom organizmu. Otopina sadrži morsku vodu razrijeđenu u omjeru NaCl 9 : 1000.

Vratila se Sterimaru, jer je on jedini u spreju, dakle pod tlakom zbog kojeg se raspršuje duboko u nos. Aqua i Nisita
nisu pod tlakom, nego na pumpicu, što je neusporedivo manjeg "dometa".
Inače isto mislim da je sve to isti šmarn
mamashnita od noje je napisao/la:dale ste mi misliti.
ja sam jedna od onih koja svom djetetu sprocam sterimar (uglavnom) i aquamaris (ponekad) maltene otkad se rodio. svaku vecer. jer je to, kao, higijena nosa.
eli je napisao/la:s jedne strane mame djeci vlaže nosić pripravcima iz apoteke, sa druge strahuju od normalnog curenja nosa.

. Češće ne, čisto zbog prirode našeg zaštopavanja - tamo negdje "iza nosa".Koristim Sterimar samo kad je nos zaštekan zbog prehlade.

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.