Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
05 vel 2009, 11:39
da, baš tako. kad se odsutno zagleda, lijevo oko tj. zjenica mu pobjegne u kut oka i vrati se.
djeluje prilično zastrašujuće, ali znam da nije neka tragedija tj da se može ispraviti. idem sad po uputnicu kod naše pedice.
zanima me jel imao tko taj slučaj i kako se rješavalo? naočalama? vježbicama? koji je uzrok?
05 vel 2009, 11:49
Odite na Rebro u centar za strabizam. Oni su najkompetentniji za pokrete oka.
05 vel 2009, 18:41
Ja preporucujem dr. Striber u Klaicevoj.
06 vel 2009, 15:51
Mi smo isto kod dr. Henč i bjezi nam oko iako nemamo strabizam (rekla nam je da bi nas na Rebru lijecili od strabizma)
09 vel 2009, 10:55
hvala cure, vidjet ću kome ćemo otići.
javim vam
05 ožu 2009, 15:37
danas smo tek uspjeli doći do naše doktorice (oftalmologinje) u sisku i dobio je atropinske kapi koje treba kapati 5 dana 3x dnevno da bi se utvrdilo da li je u pitanju dioptrija. u svakom slučaju bježe mu oba oka i sigurno je strabizam.
zanima me da li je itko kapao svojoj djeci oči i da li su jako loše vidjeli tih dana? preporučeno nam je da ne ide u vrtić.
malo sam zbunjena.
05 ožu 2009, 15:54
mmar, pa i neće ići u vrtić, nema šanse.
moramo kapati 5 dana, a onda odmah k njoj na još neke pretrage. rekli su mi evo sad da će mu biti sve mutno.
sad mu još moram objasniti i pripremiti ga...
05 ožu 2009, 16:02
Mi smo trebali kapali i rečeno nam je da može slobodno u vrtić.
Nisam je mislila slati, ali zbilja nije to neko smanjenje vida značajno.
Inače, puno ljudi ne upozore na važnu stvar.
Pazi kad mu kapaš, promatraj ga, ukoliko se pojavi crvenilo u licu, svrbež očiju, odmah prekinite kapanje
i obrišite oko mlakom vodom, te javite liječniku da ne možete kapati.
Naime puno djece je alergično na atropin.
U tom slučaju ide se na klasično kapanje u ambulantu, tri puta svakih 20 minuta.
05 ožu 2009, 20:57
Odatropina se zamuti vid, treba ga pratiti da nije alergičan.
Mom I smo dva puta s tim kapali. Ikad smo mu nakon godinu dana ponovo kapali najednom se sav zacrvenio. Zvali smo očnu i rekli su da mu damo popiti mlijeko i crvenilo je prošlo.
Pazili smo da rukama ne dira oči, ali je ipak nekak došlo u organizam. Ipak na kraju dobro završilo. Treba paziti s tim atropinom.
06 ožu 2009, 14:30
upozorili su i nas da je to ortov koji ne smije progutati i na moguću alergiju i da mu dajemo pojačano tekućinu, a posebno mlijeko.
počinjemo sa kapanjem 12.-og pa na pregled 17.-og.
06 ožu 2009, 22:39
atropin se jos uvijek koristi?
09 ožu 2009, 11:12
pa da bubidea, jel ti znaš za nešto drugo?
09 ožu 2009, 16:45
meni se cini da sam bas na ovom forumu procitala da se atropin vise ne koristi
ajd idem probati naci, pa tistavim link, ak nadjem
09 ožu 2009, 16:48
ajme, da procitala, ja napisala
stvarno zaboravljam
evo
viewtopic.php?f=49&t=42182&p=1384465&hilit=atropin#p1384465i dalje ne znam da li se koristi, ali MENI

su na rebru rekli da se to vise ne koristi
13 ožu 2009, 11:52
bubidea,
koristi se koristi, barem tu kod nas, evo mi kapamo već drugi dan i moje dijete vidi sve.
istina, zjenice su mu ko mladi mjeseci, ali veli da vidi.
13 ožu 2009, 11:55
i nema nikakvih nus pojava, barem ne za sada, nije crven, ništa ga ne peče, nema temp....iščitala sam topic koji si stavila pa vidim da je hrpa djece bila alergična, ali nas su upozorili na to
13 ožu 2009, 14:03
Ma naravno da vidi.
Glavno da vam ide bez problema.
Sad da vam i na pregledu kažu da je sve 5
13 ožu 2009, 15:50
IINA, posvadušo, uvijek si tu kad te trebam
18 ožu 2009, 15:13
evo, konačno znamo nešto konkretno.
nema dioptriju. za 2 tjedna opet na pregled sa normalnim zjenicama i onda najvjerojatnije će dobiti vježbe za oči. neće dobiti naočale.
18 ožu 2009, 15:15
A onda, kakva vam je dijagnoza?
Očni mišić, živac,??
18 ožu 2009, 15:33
strabizam, ali blagi oblik, pa ne treba naočale. sve detaljno ćemo znati nakon idućeg pregleda sa normalnim zjenicama
18 ožu 2009, 15:38
A, odlično onda.
To se fino da sredit.
Super za vas
24 ruj 2009, 14:03
dižem topic iz naftalina!
dakle, jakovu se stanje uopće nije poboljšalo nakon svih vježbica i moramo dalje.
naručila sam nas kod dr. Bubaš u poliklinici "Monokl". Ona ordinira kod njih privatno, a inače na Rebru gdje me mogu naručiti tek za iduću godinu.
Iskustva s njom?
24 ruj 2009, 14:48
Ja ti mogu reci u ponedjeljak, naime tada je Crvic narucen. Ja sam dobila dvije preporuke (izvan foruma) za nju od osoba kojima vjerujem.
24 ruj 2009, 18:22
prst gore za bubas
24 ruj 2009, 19:39
Rima, a jel ti ideš na Rebro ili u Monokl? I mi idemo u ponedjeljak, vidiš, vidiš, možda se sretnemo, mi idemo u Monokl.
Bubidea, super, hvala
29 ruj 2009, 09:05
dakle, zaista prst gore za bubaš!
žena je divna, od pristupa do pregleda i prema djeci i prema roditeljima, sve super!
u svakom slučaju, dobili smo naočale sa prizmama, vježbe + vježbe na očnom odjelu tu kod nas 10 dana zaredom, svaka 3 mjeseca.
vid mu je savršen, nema dioptrije, idemo opet za 10 dana po naočale i k njoj opet u 2.mjesecu. rekla je da ako se skroz ne ispravi (a trebalo bi se ispraviti), da se to rješava i operativno, kad bude velik, ako će mu smetati
rima, vi?
29 ruj 2009, 09:20
I mi smo bili u Monoklu.
Super je teta Bubaš
I kod njega savrsen vid ali mu desno oko mrvicu bjezi prema nosu.

Blagi konvergentni strabizam. To uopce nismo skuzili
Za sad nam je rekla da vjezbamo misic (pribizavanje olovke prema nosicu, desetak puta, tri puta dnevno). I obavezno se javiti kad krene u školu ako se pocne zaliti na umor ili glavobolju. Tada ce dobiti naocale bez dioptrije sa okluzijom (prekrivenom jednom stranom stakla), dok cita, piše ili gleda tv.
29 ruj 2009, 13:07
i mi moramo vježbati ovo s olovkom, 10 puta, 2 puta dnevno