Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

inhalator

28 tra 2009, 22:59

neznam kud da stavim
pošto mi e. ima već 3 mjeseca konstantno upalu uha i pedijatrica kaže da je to zato jer neće ispuhati nos
mislim da bi trebala kupiti inhalator

dajte mi neki savjet, na što paziti, kojeg kupiti

Re: inhalator

29 tra 2009, 08:43

Mi imamo Bremedov 5002 kompresorski i meni je super ,evo radi već skoro 6 g.Mislim da se naradio :p

Ali gle, on joj neće ispuhati nos,nos kad je pun treba isprazniti ;kapati Operil da se smanji otok sluznice i dobro ispuhivati.
Ona ima 7 g i može dobro ispuhati ,moja M sa 2.5 već puše ko velika i stvarno mogu reći da su nam upale uha sad prošlost.

No u krajnjoj liniji možeš kupiti Ariana aspirator , priključi se na usisavač i fino izvuče. :mrgreen:

29 tra 2009, 08:56

e tu imam problem, to ispuhivanje nosa, to su suze , plač, ona nemože ona neće
i stvarno ona nikako da ispuše taj nos
a nije ni on pun više kao neka voda

nama su se te upale uha pojavile tek nakon vađenja mandula , nikad prije je nije imala

29 tra 2009, 09:09

Onda riskiraj i kupi aspirator ,dodji do mene na kavu jedan dan i pokažem ti, nisam ti daleko. ;)
Znaš di radim?

29 tra 2009, 09:10

neznam di radiš al sam te vidjela s curama kad sam išla od pedijatrice
i bila bi ti se javila, časna riječ al mi zvonio mob

29 tra 2009, 09:35

Kaj opet si me vidla? :shock: Di, kad?
Imaš PP

29 tra 2009, 11:01

nama su se te upale uha pojavile tek nakon vađenja mandula , nikad prije je nije imala

Ciara, pa koje su vam indikacije bile za vađenje - obično to budu baš te upale uha i raznorazne komplikacije?
ozdravite brzo :mah

29 tra 2009, 11:06

teško disanje i gušenje u snu

hvala :mah

29 tra 2009, 11:09

hej i ja sam imala problema i pedijatrica mi je savjetovala da ga kupim.Ja imam od Medikoel ME110, i super sam zadovoljna sa njim kupila sam ga u ljekarni 400kuna.

29 tra 2009, 13:33

Čuj, ja imam inhalator već godinama i isti problem, kao što znaš.Iskreno, nijšta nije
pomogao. Dobar je kad kašlju, onda prije kašalj sazrije.
To puhanje nosa možda ju i boli, ako ima problem sa ušima. Moju R. boli i ja
ništa iz njenog nosa nisam vidla ništa već sigurno tri godine.
Nije lijepo, ali je korisnije od puhanja (kojim se u biti sekret samo
još bolje utisne u uši!!!) ono šmrkanje iliti uvlačenje. Za nas nepristojno, ali
od kad nam je otorinac to PREPORUČIO kao puno prirodnije, efikasnije i bolje od
puhanja, ja se suzdržavam od komentara.
Vjerojatno ona tako pročisti nosić.
Ajme, doktorirat ću na ušima :roll: :place

29 tra 2009, 13:36

hvala iina , ja sam ti jako zahvalna :kiss

ajde mi još molim te odgovori kaako daješ onu terapiju što si napisala Bisolex...
koliko puta na dan i po koliko

:klanja

29 tra 2009, 13:43

Ovako.
Fiziološke kapi - 3Xdnevno, po tri kapi
Bisolex sirup - 2X po jednu žlicu (veliku), a možeš umjesto toga Fluimukan
vrečice, isto dva puta.
Maxitrol kapi u nos 3Xpo tri kapi (ovo samo 10 dana)
Znači sve skupa tri tjedna, samo ove antibiotske kapi kroz prvih 10 dana.

Još ti je dobro grijati uši (lampom, ugrijanim ručnikom,..) nekih desetak min. a onda
joj začepiš nos i nek jako puhne. Ovo bi je isto moglo zabolit, al tako se upuhuje zrak u
eustahijeve tube, a samim time istiskuje sekret iz njih. Ovo ne radit dok je pod upalom, nego
kad završite sa Klavocinom.
I nek žvače žvake. Čim više.

29 tra 2009, 13:46

što ne radit pod klavocinom puhat ili komplet ovo sve?

29 tra 2009, 13:48

Samo ne puhati.

29 tra 2009, 13:51

hvala ti :hug

nadam se da ćemo se nas dvije konačno maknuti sa ovvih topića

29 tra 2009, 14:27

Eh...valjda budemo.

04 ruj 2009, 11:50

evo podižem malo topic: kupili bi inhalator pa bi trebali savjet - koji preporučate za korištenje za manju djecu? postoji li neki na baterije? sa čime se koristi, fiziološkom ili? cca kakve su cijene i gdje nabaviti, isključivio u ljekarnama ili?
Naime, mi ga nikada nismo koristili ni imali a ovo bi kupili na poklon jednoj dvoipolgodišnjakinju, dakle nešto što ona sama može hendlati (koliko sam shvatila, ona ili netko bi joj trebao držati na nos tu maskicu ili što već...).

04 ruj 2009, 17:52

ja imam bremed...kupljen je u ljekarni i koštao e oko 400 kn....i nama je super, jedino što ima manu malo je glasniji...i djeca su ga mogla sama držati na nosu ali sve uz moju prisusnost i naravno tekućinu sam ja stavljala... :mah

06 kol 2010, 14:30

Mi bi kupili inhalator, pa me zanima na što trebamo paziti? Vidim tu se spominje neki kompresorski :conf i znam da ima još neki al neznam sad kak se kaže :oops: ... Koja je razlika među njima?
Jeli preporučljivo kupiti rabljeni inhalator?
A ima česte laringitise, upale grla, bronhitise i sl. pa mislim da bi ga trebali nabaviti tako da budemo spremni za novu sezonu.

07 kol 2010, 19:50

ma svejedno jel novi ili rabljeni . iz mog iskustva koja sam imala oba, puuuno je kvalitetniji a jeftiniji kompresorski. puno puno bolji a i doktori ga preporucaju. mi imamo omronov kompresorski.

07 kol 2010, 21:46

hvala ti ;) znači kompresorski su bolji.
Jel moram na još što paziti kod kupovine?

08 kol 2010, 09:44

ma ne nista drugo nije ti bitno, u kompresorski mozes i etericna stavljat bez obzira sto pise da ne, jer se nema sto zastopat.

08 kol 2010, 09:50

što se tiče kompresorskog-neznam tko vam je rekao da je bolji a stvar je u tome da on raspršuje veće kapljice ljeka pa često ljek i ne ode do pluća nego se zadržava u predjelu uho/grlo/nos + što je glasniji pa s emanja dijeca boje dok ovaj drugi ultrazvučni -preporučio nam je pulmolog sa srebrnjaka koji je objasnio da ovaj ima raspršivanje u manjim česticama/kapljicama pa ljek djeluje do pluća osim toga tih je/gotovo nečujan
mi smo kupili pingvina k je bila oduševljena jer se je malo mogla i poigrati s njim

08 kol 2010, 18:25

Ultrazvučni je puno bolji, ali mi imamo loše iskustvo s inhalatorom Pingvin Kvantum grupe. Izabrali smo ga zbog lijepog oblika (izgleda kao igracka) i tihog zvuka, ali je vrlo brzo počeo curiti i nije moguće inhalirati u svim položajima.
Tako smo sada na kompresorskom koji radi kao traktor. :roll Nazalost, D mi opet ima opstrukcije (lagane doduše, ali ljeto je... :( ).
Tako da sada kupujem, moj bi izbor definitivno bio ultrazvučni, ali bih pazila na ove neke detalje koje nismo znali kod prve kupovine.
Inače, inhalator je izvrsna stvar, makar dijete i nema čestih problema s respiratornim sustavom.

08 kol 2010, 19:32

što se tiče kompresorskog-neznam tko vam je rekao da je bolji a stvar je u tome da on raspršuje veće kapljice ljeka pa često ljek i ne ode do pluća nego se zadržava u predjelu uho/grlo/nos +
ovo nikako nije tocno !
svi noviji inhalatori rasprsuju cestice kakve trebaju da odu u pluca a to su 0.8-10 necega( moj omron ima velicinu 3 um-a , ovaj u je onaj u s crticom dolje) , u uzv inhalator ne smiju svi lijekovi, uostalom u svim ordinacijama pa i na srebrnjaku imaju kompresorske/i u talasoterapiji /.
sam rihter preporuca kompresorske a nikako uzv. meni je to dovoljno.
imala sam i uzv no u njega ne smiju ni etericna ni lijek koji nam je trebao za laringitise, i bronhitise, (na lijeku je upozorenje )a i rihter je rekao nikako. uzv nam se pokvario taman nakon isteka garancije .
http://www.cybermed.hr/forum/specijaliz ... inhalator2
omronov je prilicno tih. ne kao uzv ali tisi od ostalih.

evo jos nekih razlika ; RAZLIKE IZMEĐU KOMPRESORSKIH I ULTRAZVUČNIH INHALATORA :

Ultrazvučni inhalator ima sledeće karakteristike :
- razbija čestice leka ultrazvukom
- besuman rad
- manje dimenzije
- odabir stepena inhalacije prema prirodi oboljenja.

Kompresorski inhalator:
- kompresijom razbija čestice leka
- posebno pogodan u terapiji beba do 2 god, kod nedovoljno razvijene trahejalne cevi, u terapiji bronhijalnih i laringealnih spazama
- velika čašica za lek (13,5 cm3) što znači da se lek moze razblažiti, a inhalacija produžiti što pacijentu omogućava postepeniju izloženost leku.

dakle, ne kazem da mi je uzv bio los, no iz iskustva bih rekla da je kompresorski kvalitetniji jer mogu i pulmicort /za laringitis i astmu/ i etericna ulja, tj sve vrste lijekova, a u uzv ne mogu .
Ultrazvucni je kompaktiniji a razlika je to sto se sa ultrazvucnim ne smeju rasprsivati svi tipovi aerosola, svi tipovi lekova jer dolazi do stetnog razlaganja.

meni je bitnije da sam bez brige sto u njega smije jer u njega smije sve. i ventolin i svi potrebni lijekovi, i morska voda nego sto je tih i mozemo se inhalirat dok spava.

ovaj inhalator festta jako hvale svi;
a evo jos o razlikama i cesticama i opcenito o inhaliranju bas dobro objasnjeno ;
http://www.festta.hr/index.php?faq=5

kibo

12.08.2010. 22:20

....vezano za inhaliranje...kod kuće imamo uzv inhalator. Je li takav inhalator dobar za kvalitetno inhaliranje lijeka? To pitam jer imam informaciju da je bolja učinkovitost kompresorskog inhalatora, a i na službenim stranicama lijeka- Pulmicort repsule- preporučuju se inhaliranje sa kompresorskim inhalatorom.

Srdačan pozdrav

Darko Richter, dr. med.

13.08.2010. 22:35

Što se tiče inhalatora, jedino koristanjest kompresorski, a ultrazvučni prave lijepu malgicu, ali su beskorisni.
Zadnja izmjena: Dobri andjeo; 15 kol 2010, 09:44; ukupno mijenjano 1 put/a.

08 kol 2010, 20:48

što se tiče ljekova mi smo stavljali sve,eterična ulja ja nebi ni stavljala malom djetetu u inhalator :dunno
mana pingvina je da nemože su ležećem položaju ali kom-on pa ni neinhaliram dijete dok leži

08 kol 2010, 22:32

Hvala na opširnom objašnjenju anđele :buket
Ja bi svakako ovaj u koji mogu stavljat sve
imala sam i uzv no u njega ne smiju ni etericna ni lijek koji nam je trebao za laringitise, i bronhitise,
meni bi baš trebao inhalator zbog lijeka za bronhitise i laringitise budući da je tome sklon :/

09 kol 2010, 12:56

Mi imamo kompresorski i odlican je. Adrijanu zbog hipotonije cesto pluca zaribaju. Jedan dan inhalacija i mnogo lakse dise. Mada, jeste malo bucniji.

09 kol 2010, 12:58

Dijete se itekako može inhalirati i ležeći, npr. dok spava.

Nas sutra čeka transport kompresorskog tenka i boce fiziološke (s ostalim priborom) na dvosatno putovanje brodom.
Kod jedne sam gospodje nedavno vidjela uzv inhalatorić veličine dlana, radi i na baterije i nečujan je. I u njega mogu svi lijekovi, ne samo Ventolin (jer ta žena koristi nešto drugo, V ne smije).

Inače, jel u vašim gradovima vladaju opstrukcije? Danas bila s D-om na kontroli, djece kod doktorice kao u priči! I svi se žale na isto.

11 kol 2010, 19:35

kod nas vlada virusna upala pluca :ne
e a kakav je taj uzv taj mali, jel ide isto fizioloska nutra pa lijek ili kako ?vidla sam te ali velim odustala od uzv bas zato sto ne smiju lijekovi za bronhitis , laringitis astmu.
Odgovori