Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
28 tra 2011, 11:00
Mame, upomoc

Kako skinuti temperaturu bebi od osam mjeseci
28 tra 2011, 11:20
Lupocet cepicima ako je temp mjerena u guzi iznad 38,5.
28 tra 2011, 11:43
Tako smo i mi, lupocet čepići ako je temp. iznad 38,5, a ako je bila blizu 40, onda smo ju i kupali....to u kombinaciji s čepićem je uvijek upalilo.
28 tra 2011, 11:54
Eferalgan čepići su po mom iskustvu puno bolji od Lupoceta, čak nam je to potvrdila i teta u ljekarni, brže skidaju temp. i dulje ostane niska. Panadol baby sirup je isto ok... dobro su cure rekle ne skidati ako temp. u guzi nije bar 38,5 ° C
28 tra 2011, 11:56
potpisujem za efelargan

meni je lupocet kao sveta vodica..nikada mi nije djelovao
28 tra 2011, 11:59
ne kuzim zasto bi Efferalgan bio bolji od Lupoceta, i jedno i drugo je paracetamol. jedino sto su doze drukcije, Lupocet je 120mg, a Efferalgan ima od 80, 150 i 300mg, ovisno o tezini djeteta.
28 tra 2011, 12:14
isto kao što su i klavocin i klavax ista stvar , ali ipak nekome ne djeluju jednako ..kod nas klavocin počne djelovati već nakon 2 doze , a klavax tek nakon 5-6
28 tra 2011, 12:40
ok, naravno da ljudi razlicito reagiraju na lijekove. ali ne moze teta iz apoteke tvrditi da je Efferalgan bolji od Lupoceta, moze samo preporuciti drugi lijek ako prvi ne djeluje.
28 tra 2011, 13:13
možda sudi prema vlastitom iskustvu

i ja da radim u apoteci bi prije preporučila eferalgan nego lupocet

baš zbog osobnog iskustva...iako bi ja možda prije svega toga preporučila influcid

al to sam samo ja
30 tra 2011, 11:59
Moja curka nikad nije mogla popiti Lupocet sirup. U 2-3 navrata, čim ga proguta, odmah sve izleti iz nje. Zlo joj bude od njega. Tvrdila je da joj smeta nešto u mirisu/okusu. Čepiće Lupocet smo normalno koristili dok se moglo. U ljekarni su mi (a i pedica) preporučili Panadol ili Eferalgan ( iako su sve paracetamoli) jer ih, naprosto, neka djeca bolje podnose na želudac, za razliku od Lupoceta. Dozira se kako je propisano mg/kg.
01 svi 2011, 15:47
ne moze teta iz apoteke tvrditi da je Efferalgan bolji od Lupoceta, moze samo preporuciti drugi lijek ako prvi ne djeluje
zasto ne bi mogla? Ako iz njez8inog iskustva Lupocet ne djeluje toliko dobro kao efferelgan, zasto to ne bi rekla?
Inace, to da je lupocet losiji, meni je ped rekao.
Mi smo koristili cepice iz austrije i bili su super. Prvi put kad sam dala Lupocet kao da sam mu dala zlicu vode, otprilike je tako djelovalo.
01 svi 2011, 16:10
Više se ne sječam od koje dobi se smije koristiti Dalsy sirup!? On je ibuprofen! I mi smo ga koristili kad je temp. išla preko 39....uvijek je pomagao!!
01 svi 2011, 19:31
dalsy je i meni mrak , ali on je od 1 god.
02 svi 2011, 15:25
Meni je teta iz ljekarne dala i objašnjenje zašto je Eferalgan bolji... firma koja proizvodi Eferalgan je prva u svijetu napravila čepiće za temp. ostali to samo kopiraju, da isti je sastav, ali su oni očito u to stavili još neki mehanizam koji ne ovisi o sastavu koji bolje djeluje na temp. nemojte me sad pitat kaj, kak, nisam farmaceut.. ali sam isprobala i Lupocet koji mi je bio koma, uopće temp. nije išla dolje, a Eferalgan super skida... to vam je kao Aspirin i Andol i hrpa još takvih ljekova...
02 svi 2011, 15:29
Ja sam pitala pedicu da li je bolje skidati s paracetamolom ili ibuprofenom i ona mi je objasnila da je paracetamol puno manje štetan, on je za normalno skidanje temp. a ako baš ne ide s njim onda ibuprofen jer je gori za jetru i tako.. on se i smije davat samo ograničeno vrijeme, a paracetamol duže... to ja sad ovako laički objašnjavam... ugl. rekla je, ne ibuprofen pod normalno...
04 svi 2011, 13:21
Cure, hvala puno...Mi smo pokusavali sirupom, ali je povracala cim joj primaknem kasikicu, izgleda joj nesto nije odgovaralo nikako

I onda smo sto puta zaglavile u hitnu , na kraju sam pokusala sa cepicima i upalilo je dosta brzo.
04 svi 2011, 21:50
sorry cure kaj krivo pisala Eferalgan a ne Efferalgan... nisam niti skužila...
04 svi 2011, 22:39
i nama je eferalgan bio uspješniji od lupoceta. koristili smo samo ćepiće (ali do godine nismo imali temp nego par puta).
04 svi 2011, 22:47
fancy je napisao/la:Cure, hvala puno...Mi smo pokusavali sirupom, ali je povracala cim joj primaknem kasikicu, izgleda joj nesto nije odgovaralo nikako

I onda smo sto puta zaglavile u hitnu , na kraju sam pokusala sa cepicima i upalilo je dosta brzo.
Drugi puta pokušaj s Panadolom ili Efferalganom, iako su sve paracetamoli, mnogim klincima nešto u Lupocet sirupu ne paše pa ih povrate.
Čepići su nam dugo bili zakon (moja klinka je i sitnija, a sve ide po kilaži) tako da nam je bilo lakše u noći dati čepić, nego ju razbuđivati da popije sirup.
01 lis 2012, 17:40
Imam jedno pitanje.
Danas nam je treci dan temperature (nadam se i zadnji) nismo isli kod doktora nema drugih simptoma, vesela je normalno pije pa cak i jede.
dajem joj ibuprofen jer se temp penje preko 39 a u tim slucajevima nam ne pomaze paracetamol.
Sirup nam drzi nekih 6 sati i ona se u to vrijeme glupira, igra kao da joj nije nista.
Da li bi ju smjela izvest van nakratko s kolicima li bolje da smo u kuci?
01 lis 2012, 18:52
dok ima temp nema van, jer temp može skočit dok ste vani i ne skužiš i može bit problema.
ja ne bih išla van
01 lis 2012, 19:06
Ok, hvala
Ja sam mislila ono do pola sata oko zgrade jer stalno trci po kuci kao da joj nije nista, pa da se smiri u kolicim.
Ali necemo onda nigdje.
07 lip 2013, 09:28
evo dijete od 3 godine mi ima prvi put temperaturu koju moram skidati lijekovima. izmjerila sad u guzi 39,2 i dala mu efferalgan od 150mg. ima 15kg. hoće li mu biti dosta 4 puta na dan po 1 čepić? jel da mu još dodatno skidam tuširanjem ili će čepić biti dovoljan? nakon koliko vremena efferalgan skida temperaturu?
lagano sam uspaničarena.
inače je super, igra se, jede, pije.
07 lip 2013, 10:35
Lorena imaš cijeli tekst o tome na vrhu ovog pdf-a, pa pročitaj
07 lip 2013, 16:30
IINA je napisao/la:Lorena imaš cijeli tekst o tome na vrhu ovog pdf-a, pa pročitaj

išla zvat prijateljicu farmaceuta, a mogla sam i samo malo bolje gledat na forumu.
08 lip 2013, 17:59
Ma sve ok...
Kad je panika ne stigneš čeprkati po forumu.
Sad znaš di su ti uputstva za upotrebu
Nadam se da će vam brzo biti skroz ok.
13 lip 2013, 13:32
Ako beba ima dva mjeseca ili je mlađa, a ima povišenu temperaturu treba kontaktirati doktora.
Treba promatrati ponašanje djeteta i ako odskače od normalnog, tada ići doktoru (ako normalno jede, igra se, spava...nema potrebe).
Temperaturu ne treba smanjivati (do 38) ako vidite da djetetu previše ne smeta.
Davati tekučinu kako ne bi došlo do dehidracije.
Kako skidati temperaturu:
- tuširati dijete mlakom vodom 5 do 10 minuta (sredstvo za snižavanje temp. belladona)
- kupati dijete u mlakoj vodi oko 15 minuta
- dijete zamotati u dobro iscijeđen ručnik (namočen u mlakoj vodi), preko kojeg se zamota suhi ručnik i drži se 10 do 20 minuta (ako treba ponovite postupak)
- obloge stavljati na prepone, unutrašnju stranu lakta, pazuh i vrat
- lagano obuči dijete
- provjetriti toplu prostoriju da uđe svjež zrak
- dijete ne mora biti u krevetu, ali ne dati da skače ili trči
Što ne raditi kod skidanja temperature
- nikako ne koristiti alkohol, rakiju i ocat jer ulaze kroz kožu u organizam i može doći do trovanja
- na čelo i trup ne stavljati oblog, jer se temperatura iz svih žarišta "privlaći" na mjesto s oblogom
- ne koristiti živine toplomjere
13 lip 2013, 14:49
Samo mala digresija. Belladona nije sredstvo nego homeopatski pripravak koji tijelo stimulira na samostalno snižavanje temperature.
Preporučam da se kod temperature držite pravila koja su ispisana na ovom topicu:
http://www.mameibebe.biz.hr/phpBB2/view ... 41&t=74039O alternativnim i prirodnim načinima liječenja možemo pisati na podforumu "Bakina kućna apoteka".
05 stu 2013, 19:42
jel smije paracetamol 3h nakon ibuprofena?
počeli smo temp skidat sa ibuprofenom a ne paracetamolom jer je 38,9 i ima jake bolove (upala srednjeg uha).
jel ima uopće smisla davat lupocet ili čekam 6h da opet dam ibuprofen?
mrzim temperaturu i postajem totalni paničar ako je iznad 38
u kojem periodu večeri/noći temp najviše raste?
05 stu 2013, 19:54
38,9 je mjereno gdje?