Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

Re: Gripa

29 ožu 2012, 12:29

da, probali smo i te šprice, al ne ide, ona sad kad je veća lijepo to zadrži nekako u ustima i ispljune vani

a kad je bila manja onda je funkcioniralno to sa špricama
sad će dr raditi popodne pa ću je zovniti i pitati što dalje i dal da dođemo

ne znam, ja bi joj rađe izvadila i mokraću i krv ponovo pa onda vidila što dalje, al vidit ćemo šta ona kaže
a te antibiotike nikako ne volim, jer bude zrava mjesec dana pa je ponovo nešto uhvati, al bude li sad trebalo neću oklijevati

29 ožu 2012, 12:59

Sve kužim, strku i frku, no dobro je pokušati ne dati se panici jer nikome ne koristi.

Voljeti-ne voljeti antbiotike nije isto kao voljeti-ne voljeti čokoladu. Ako se pokaže bakterijska infekcija, nju će antbiotik (pogotovo ovi širokog spektra) izliječiti, a liječnik koji ga propisuje zna da li i zašto ga propisuje. To što se dijete mjesec poslije opet razboli ima veze s najčešće razvijanjem imunosnog sustava (pa prestane taj nezgodni ritam koju godinu poslije) i izloženosti virusa/bakterija...

29 ožu 2012, 13:02

je, volvo istina...ako je potreban antibiotik naravno da ću joj ga dati

samo nisam pametna, dal da joj vadim ponovo krv i mokraću (u utorak nisam vadila mokraću) ili da je samo odvedem pedici da je posluša?

29 ožu 2012, 13:04

znam da ćete reći da to prepustim pedici, al znam ja našu pedicu, ne daje ona tako lako antibiotike, al opet kad ju dovedem drugi put onda mi ga da automatski
tako da sam mislila da joj predložim možda da ponovo radimo krv i mokraću a kad to napravimo da je dovedemo da je posluša da vidi kakva su pluća

29 ožu 2012, 13:44

Lucy ajde se malo smiri :hug .
Moja Paula je imala 3 dana preko 38,5, pa dva dana izmedju 36-37...znaci dva dana je bila bez povisene temperature, pa joj se ponovo (6. dan) vratila na 38.5 na jedno popodne, prespavala je tu noc, i drugo jutro..dan itd. bez temperature.

Za ovu gripu koja hara karakteristicna su ta dva dana poboljsanja. To je vec napisala IINA a i niz drugih cura.
Edit: nije nuzno da se bas nesto zakompliciralo ako se temperatura vrati. Barem u ovoj vrsti gripe.

No, da budes mirna mozes napraviti dvije stvari:
1. otici privatno vaditi krv pa ti je nalaz za sat vremena gotov i s CRP-om je cca 100 kuna
2. otici doc da je poslusa, pregleda usi, grlo...

Biti ce to sve ockej. :kiss :mah

29 ožu 2012, 13:46

Pitaš da li da joj vadiš krv. Mislim, to bi pedica trebala reći, a moguće je i da se na virozu nakalemila bakterija poslije pa nalaz i nije isti kao pred par dana. To je za pedicu odluka (ne za roditelje ipak) - nama je pedijatar kad god je sumnjao na bakterijsku upalu, šaljući nas na vađenje krvi onda, uvijek bio u pravu (dođe to s godinama, iskustvom, podacima o tome što se "šeće" po kojem vrtiću i svašta nešto) - što god mi tu rekli, liječnik koji gleda dijete je taj koji treba odlučiti, naravno da ćeš je ti promatrati usput i primjećivati promjene pa reagirati (snižavanjem povišene temp. smirivanjem na mirnije igre, davanjem puno tekućine, kuhanjem juhe, tješenjem i zabavljanjem - psiha dobro dođe pri oporavku ;) )

29 ožu 2012, 13:54

Slažem se sa Sanikom od prvog do zadnjeg slova. :dada

29 ožu 2012, 13:56

sanika, i ja nekako mislim da je to to, ta dva dana poboljšanja
jer tako je bilo i mm-u, i njemu je temp trajala 6 dana
joj nadam se samo da se neće sve skomplicirati
jel tvoja kašlje??

evo zvala sam pedicu, kaže ona da je to sve ok, da se može događati da se temp vrati u dva navrata, i da ako ne padne do sutra da je zovnem pa da ćemo ponoviti pretrage krvi i urina i da ćemo onda viditi
ja joj kažem da se brinem zbog ovog crp-a koji je bio 29 a ona kaže da se ne brinem da to nije veliki crp, s obzirom da su joj leukociti bili ok

sad znači čekam....molim se samo da prođe ta temp

29 ožu 2012, 13:58

Nazovi i pitaj šta da radiš (djetetu se danas vratila temp. nakon jednog dana bez, živahna je...već će te ona pitati šta joj je bitno), bez ikakvih sufliranja šta bi ti...tako bih ja :) . Ako kaže dovedite dijete, dovela bih ju, ako propiše atb, dala bih ga (ponovno vađenje krvi i urin me ne bi više zanimao, jer sutra možeš doći do zaključka da ste možda prerano danas vadile, samo se mučiš iz silne želje da pomogneš.

da, i potpisujem volvo

dodajem:
eto, vidiš, nazoveš i pitaš :)
bit će to sve ok

29 ožu 2012, 14:18

evo sad jede meso, skuhala sam joj juhicu al neće juhicu nego meso...dobro je, bilo šta :)

sad ću joj izmjeriti pa ću viditi kakvo je stanje

valjda će biti tako kako vi kažete
ma koji su to glupi virusi majko moja, baš gadno...

a druga je stvar šta mi baka ode dolazi stalno i tetka i govore da mi pedica nije normalna (već odavno ne vole moju pedicu), da joj treba nešto dati, da užasno kašlje itd...
još sad kad dođe mm onda će i on...i on bi za sve davao antibiotike i tako rješavao

29 ožu 2012, 14:33

Za smirivanje dobronamjernih savjeta koji su uglavnom mene umarali koristila sam liječničinu rečenicu nakon što je napisala potvrdu da je dijete zdravo i može u školu: "Kašalj će proći za 2 do 3 tjedna" (nakon što smo već odradili tjedan mirovanja, par dana povišene temerature, sirupa protiv kašlja, pregleda kod iste dr. jer sam i bolovanje sebi morala otvoriti i tako to, dakle, nije se radilo o zanemarivanju djeteta ;) ) :mah i kašalj je prošao za neka 2 tjedna :dada

29 ožu 2012, 14:46

tako kašalj i traje, neka 2-3 tjedna...evo baš sam upalila inhalator i ona se inhalira...to nam je dosta puta pomoglo kad je nosić curio i kod sličnih stvari, pa se nadam da će i sad
mene jedino brine šta dosta njih piše da ova gripa nosi komplikacije poput upale pluća i sl...

ps. evo mjerila sada, sada je 37.3, kao što cure kažu, nadam se da će i nama biti tako, izgleda da dobro drži ovaj čepić, iako ga nije trebala ni dobiti

29 ožu 2012, 14:54

mi smo svi završili na kraju na antibiotiku, imala sam osjećaj da bi mi se pluća raspala da nisam popila atb :dunno

29 ožu 2012, 15:16

Ne nosi ova gripa komplikacije, nego svaka gripa.
Komplikacije obično nastupaju osmi dan od početka bolest.
Kažem obično, nije pravilo, može i ranije, a bome i par dana kasnije.

29 ožu 2012, 15:23

ok, znači sada negdje....taman je danas počela kašljati

nego, pojela mi je super za ručak, tanjur juhice i mesa, i pola jabukice, ja prezadovoljna...dobro se drži
a i kaže da je malo boli grlo, hm :roll

29 ožu 2012, 15:27

Iina ti sve živo znaš :zivili

29 ožu 2012, 15:34

Pa i nije sad negdje. Ako dobro brojim vama je tek četvrti dan, a
ukoliko se radi o gripi pet dana temperature svakako treba računati kao normalno.
Moju je četvrti i peti dan boljelo grlo. Na grlu nije ničega bilo (bili kod doktora).
Dobro je da jede.. Djeca sa gripom večinom nemaju nikakav apetit i
ne žele jesti čak niti omiljena jela. :dunno

29 ožu 2012, 15:38

nama je danas 5 dan, najgore je meni šta nas hvata vikend
dr nam radi sutra ujutro, pa se nadam da će nam se stanje do tada popraviti jer na hitnu ne želim ići, jedino ako je baš hitno, a bit će hitno bude li imala visoku visoku temp preko vikenda
zamisli, zadnji put nam je na hitnoj jedan mladi dr rekao da ima upaljeno jedno i drugo uho, mi ujutro otišli kod specijaliste i on kaže da nema nikakvog znaka od upale da je sve ok....a taj mladi dr nam na hitnoj dao zinnat, naravno nismo ga pili

za sada je dobro...

evo baš je pitam, i kaže da je boli grlo, a vidit ćemo još

ps. nije ni ona jela ovih dana, al evo danas je pojela, nije puno al super s obzirom koliko je dosad jela

29 ožu 2012, 18:09

vi kojima su djeca preboljela ovu temp, jesu oni kašljali? Iina, jel tvoja kašljala il je samo boljelo grlo?

29 ožu 2012, 18:41

sad mi je i mama dobila :(
pa šta je ovo??? :ajme :place

majke mi pucaju me neki hormoni, valjda trudnoće, dođe mi da plačem, stvarno sam na rubu višeee
ona mi je opet zaspala, sva je ukomirana, ima sada 38.3 :place

29 ožu 2012, 18:50

lucy, to je samo viroza

29 ožu 2012, 18:58

nadam se da je viroza, oprostite cure sve što ovoliko pišem...sama sam s njom po cijele dane, pa mi jedino ovaj forum preostaje
da se tu pojadam i s vama popričam :(

evo nas na 38.5 i spavaaaa

30 ožu 2012, 08:13

Je kašljala je suho. I spavala po cijele dane. I tako punih sedam dana...

30 ožu 2012, 09:54

Lucy, obzirom da dolazi vikend, odi da je doc posluša/pregleda.
Pa budeš mirnija :mah

30 ožu 2012, 14:16

Evo nas, noćas je imala cijelu noć do 38.5, nisam joj ništa davala samo sam je pratila, nisam oka sklopila :)
U 5 sati se preznojila, mijenjala sam je 3 puta i tada joj je krenila padat temperatura

Cijelo jutro je imala 36.2
Evo sad isto nema, nisam ni mjerila, al sva je ledena....

Da, bili smo mi jutros kod pedice, poslušala ju je dobro, pogledala grlo i kaže da je sve dobro
Dala nam je uputnice za krv i mokraću i za antibiotik u slučaju da dobije temp ovaj vikend
Iako, ja se nadam da neće doći više do temperature
Jedino još šta kašlje, ja je inhaliram pa ćemo viditi

Hvala vam svima na riječima podrške, puno ste mi pomogle :luv

30 ožu 2012, 14:19

Eto, sve je ok.
A kašljat ti može još tjedan-dva. Inhaliraj ju,
neka dosta pije i to je to. ;)

30 ožu 2012, 14:33

da, dobro je...
Inhaliram ju stvarno često, i pije dosta...što se tiče toga sve je pod kontrolom, nadam se da će brzo prestati
Znam i da kašalj može trajati i dva tjedna, bilo je i toga

Hvala Iina i tebi :zivili

01 tra 2012, 18:23

Sad je i E. skupila gripu ili što već.

Počelo glavoboljom, pa tempertura koja nije ispod 38.8 (kad je spustimo).
Danas joj je 4 dan i neznam kako ćeo izdržati :(
Od jutra kombiniramo lupocet, nurofen, pa lupocet čepić (jer se žalila na trbuh i da joj se povraća), i stalno je na 39.2. :ajme
Jedva govori, glasa nema i kaže da je užasno grlo boli. Jedva čaj guta.
Luka je imao iste simptome (malo blaže) sa grlom ali mu je bris čisti.
Užasno ju je sve iscrpilo, samo spava ili leži, muka mi ju je gledati.
Imam i voltaren čepić spreman, iako ga nisam dosad davala.
I nezna da li da je vodim doktoru ili ne, zbog grla :dunno

02 tra 2012, 08:33

Pa odvedi ju ako ju tako jako boli.
Pazite da ne pripišete gripi nešto što nije gripa.
Glavobolja, mučnina ili povraćanje, visoka temperatura,
grlobolja mogu biti i šarlah, a u proljeće znaju izbiti epidemije šarlaha.
Osip može biti tako sitan da ga roditeljniti ne primjeti.
Je l ima još kaj? Nos curi? Kašlje? I koliko dugo ju boli grlo od ta četiri dana?

02 tra 2012, 09:17

Mi ipak nemamo gripu, hara i ta neka viroza sa sličnim simptomima, samo
je temp. do 38,5 nije previsoka. Isto suhi kašalj. Isto je ležala u komi
3 dana iako inače ne leži sa tom povišenom temp. Ali evo nama je danas
5 dan, već jučer je bila ok, samo ujutro je imala 38 temp. poslije 36.9.
Ali taj kašalj nas sad ubija. I još su joj jako oči crvene, kaže dokt. konjuktivitis.

Svim bubinima :kiss
Odgovori