Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

Re: vodene kozice-nekoliko pitanja

09 tra 2010, 15:30

vidim da nas ima još opsjednutih kozama :lol
mi jučer bili sa starijim na kontroli kod pedice, sutra će biti dva tjedna od izbijanja, sve je OK, htjela nam je pisat ispričnicu za vrtić već od ponedjeljka, al neću ga još dati, barem desetak dana ću ga ostavit doma (kad mogu, jer sam na porodiljnom), da ga malo dovedem u red, blijed je sav, slabo jede, ožiljci se još dosta vide... e,da- rekla mi je da ako beba dobije, da je ista procedura kao i kod starijeg (isti gel u Uriagea, samo ne rinolan sirup), da obično dobiju blaži oblik ako je već preko mlijeka dobila antitijela i to je to
sad još čekamo :mah

09 tra 2010, 16:04

F. se lijepo povlače kozice , na licu se skoro više i ne vide , na leđima i trbuhu još ima krastica. Srećom , dobro jede i pije , te mu još dajem multivitaminski sirup.
P. ima skoro 2 godine tako mislim da će moći piti Rinolan , uostalom već je koristila Fenistil kapi , pa ću njih dati , ako Rinolan neće smjeti.
Ništa , do daljnjeg smo na stand by , u očekivanju kozica :mah

10 tra 2010, 09:02

mama njonji, ja sam ti imala slučaj da su oboje dječice dobili jedan za drugim, a mlađi dečko je tad bio jaako mali (4 mjeseca)... ako ti se stariji zarazio u vrtiću, ne mogu ti dobiti istovremeno, nego sa odgodom inkubacije... jedino ako su skupa bili na mjestu zaraze u startu... kod nas je ta razlika između dvoje djece bila točno by the book tj. 21 dan...

kod malenih bebica postoji vjerojatnost da ti uopće neće dobiti jer mogu imati nasljeđeni imunitet od mame (ako si ih ti prebolila), obično u teoriji ispod 6 mjeseci ne dobiju... kod nas je R ipak dobio, ali je to bio tako blagi oblik, bez temperature, bez nervoze i sa svega 10ak sitnih prištića po tijelu, koji se nisu uopće razvili u krastice nego su se samo posušili i nestali... da L nije imao kozice, vjerajatno bi to pripisala nečemu što sam ja pojela (jer dojim)... ne bi ih uopće okarakterizirala kao kozice... a ovako je i pedica potvrdila da je to ipak to, samo što se onda mogu vratiti ponovno, ako nije bio gadan oblik :/

nadajmo se da se kod tvoje bebice neće pojaviti :dada

10 tra 2010, 12:51

pojavile se danas ipak :/
ona točkica od prije dva dana je ipak bila koza, a sinoć je dobila još 4 nove, uglavnom jutros smo bili kod pedice i potvrdila je kozice al kaže da pošto dojim, a ja sam ih prebolila, da bi mogla to imati u laganom obliku, ovako kao sad, bez temp., sa tih par točkica
za sad nije nervozna, nema temp., vidjeti ćemo kako će biti dalje (nadam se kao kod vas boymama :) )
eto, to je to, kod nas, 12. dan su nas sustigle nakon starijeg sina :mah

10 tra 2010, 14:11

mama njonji , ipak su vas stigle kozice. :( Šaljem vam puno vibrica da što brže prođu. :srca :srca
Kod nas još nema ništa , ja i dalje čekam :mrgreen

11 tra 2010, 15:23

Evo i nas :/

Juce predvece smo videli prve kod S, danas ih ima bas mnogo... Kod N jos nista...

A juce u parkicu, bila je jedna devojcica sa milion tackica po licu, ocito ih je tek prebolela, a mm nije mogao da se odupre, nego stalno gledao da skloni S podalje :lol A ko zna koliko je dece upravo S zarazio :lol

13 tra 2010, 23:33

I mlađa curka je dobila kozice , prošlo je točno 14 dana kako ih je braco dobio. Njemu je sada dobro , lijepo su se posušile.
Sada opet sve ispočetka , brrrrrrrr :jadnimi

13 tra 2010, 23:37

5ra :hug tako to obično ide, teško da će djeca toliko vremena doma provoditi skupa, a da ne pokupe jedno od drugog... gledaj to ovako, barem si se rješila jednom za svagda ;)

14 tra 2010, 06:20

Da, riješilaza svagda plus bonus-prije škole. Koma je kad toliko puno izostanu s nastave, vjerujte na riječ. ;)

14 tra 2010, 09:30

5ra, :jadnimi
u istoj smo gabuli...taman dva tjedna "odgulio" stariji, i sad iznova...
(s time da nam malenoj nije ostalo na onih par točkica, nahrupile su joj po glavi, najviše ispod kose, tako da je prva tri dana samo jadnica čupala kosu i plakala, ipak nismo dobili onu blažu varijantu :/ )

14 tra 2010, 10:40

Da, mjesec dana bolovanja. Tako je i kod mene bilo :jadnimi
Ima neka priča da svaki idući oboljeli u obitelji ima težu sliku.
Ne znam je l to istina, kod nas je tako bilo.
Starija je bila koma, ali mala :(
Njoj su se na leđima doslovno spojile i prekrile cijela leđa :ne

14 tra 2010, 10:43

iina isto tako i kod nas :place
cijela su mu se leđa bila upalila, i još područje gdje dođe pelena,
to je bilo prestrašno :ne
dobili smo bili one obloge, ne znam sad točno kako se kaže,
mislim Acidi Borid :roll
i to je malo ublažilo upaljenu kožu :dada

14 tra 2010, 10:57

da, to sam i ja pročitala i tako je i bilo. :roll

14 tra 2010, 11:05

to je onda kontra gripe, koja ide sve slabije, prvom je najgore

14 tra 2010, 11:45

folne je napisao/la:

da, to sam i ja pročitala i tako je i bilo. :roll

nikad to nisam cula, ali jest, tako je bilo i kod nas. Mislila sam da je L. strasno, ali kad je K. dobio :ne, to se ne da rijecima opisati. :(

14 tra 2010, 12:02

Bilo je za očekivati da će ih dobiti , nisam ih ni pokaušavala držati odvojeno jedno od drugog. Ipak sam se potajno nadala da će je zaobići.
Za sada ih podnosi dobro , ide do ogledala i divi im se :lol :lol kako su lijepe.
A izraz lica od šefice mogu samo zamisliti kad sam javila da produžavam bolovanje , :mrgreen

Prijatelj od F, ih je isto imao , kaže njegova mama da nema mjesta gdje ih nije bilo , doslovno po cijelom tijelu. :shock

14 tra 2010, 12:17

Stavljam, pa skidam.

skinula. :mah
Zadnja izmjena: LiKmama; 17 tra 2010, 21:32; ukupno mijenjano 1 put/a.

14 tra 2010, 13:30

LiKmama , :( :( :( micek mali , kako se negdje namučio sa tim kozetinama.

14 tra 2010, 13:32

joj likmama užas :place
ali i moj mlađi je bio takav, ako ne još i gori :ne
a stariji ih je imao i manje nego tvoj isto stariji :mrgreen

14 tra 2010, 14:13

5ra je napisao/la:LiKmama , :( :( :( micek mali , kako se negdje namučio sa tim kozetinama.

sta je najbolje - nije. Da ga nisi vidjela, po njemu uopce ne bi mogla skuziti da je bio bolestan. :dunno

14 tra 2010, 14:20

LiKmama je napisao/la:
5ra je napisao/la:LiKmama , :( :( :( micek mali , kako se negdje namučio sa tim kozetinama.

sta je najbolje - nije. Da ga nisi vidjela, po njemu uopce ne bi mogla skuziti da je bio bolestan. :dunno

Drago mi je pročitati da nije bilo teško kao što izgleda , :)

17 tra 2010, 14:55

Evo i moja starija ih je dobila prije 2 dana. Za sad ih još nema previše, a najgore su joj oko genitalija.

Nego sad me jako strah za mlađu koja ima tek 2 i po mjeseca! Držim ih uglavnom u različitim prostorijama, ali ponekad borave zajedno u dnevnom boravku, s tim da se starija ne primiče i ne dira. Znam da je ne mogu totalno zaštititi, ali činim koliko mogu :dunno

PITANJE: može li virus, i ako može - koliko dugo, preživjeti na predmetima koje dira zaražena osoba ili neko ko je prethodno bio u kontaktu s njom (naprimjer igračke, jastuk, majica itd.). Recimo, ako sam grlila oboljelo dijete i ona mi se naslanjala na majicu, je li onda opasno da bebu držim pri sebi pri toj istoj majici?

18 tra 2010, 10:20

Izgleda da su i k nama stigle...
Prije 2 tjedna se pojavili slučajevi u vrtiću, a E. je ovu noć počeo kuriti i kašljati ( iako je do jučer bil ok, ni nos nije curil, ni kašalj ni niš-tak da mislim da su u pitanju koze)...ujutro nije imal niš po tijelu, na ličeku jedan prištić, ali je možda običan prištić :/ sad spava, pa kad se probudi opet inspekcija za bubuljicama...ali baš je jadan, onak izmučen i vidiš na njemu da nije svoj, da ga nekaj muči...nikad si tak ne leži i nikad nije zaspal sat vremena nakon kaj se probudil...ja se nadam da jesu koze, pa da i to riješimo, jer ova opcija da je nekaj drugo me više plaši od kozica...

18 tra 2010, 14:41

kerry , P. je tjedan dana prije izbijanja kozica bila šmrcava , sva neka nikakva.
Dobila je onda jednu crvenu točkicu , koja se bila par dana i nestala. Taman kad sam se ponadala da će je zaobići kozice , počele su izbijati.
Danas je 5. dan kako ih je dobila , više ne izbijaju , konačno !!!
Puno je gore prošla od brace , na licu ih ima puno. :(

pulse , na žalost ne znam odgovor na tvoje pitanje , ali mislim ako je dojiš , a ti si ih preboljela , da je onda beba zaštićena. Ako i oboli , da je onda u blažem obliku.
Držim vam fige , da ih bebica ne dobije. :kiss

18 tra 2010, 15:12

Hmmm...a ja se ponadala da će to brže ići, pa ga svakih pol sata pregledavam dal je izbilo kaj, al još niš nema...čak i ono na licu mi ne izgleda više tak "prištasto" :/
a niš, izgleda da i dalje čekamo...inače on jadničak niš neće jesti, samo traži piti čaja i dremucka cijeli dan, a temp je i dalje ista...
e sad, znam da s tim nebi smjeli izlaziti van, ali kak nemože takav u vrtić moramo ga voditi k baki-je to problem tih par min iz zgrade u auto, iz auta u zgradu??

23 tra 2010, 22:20

Za majku milu, zar ih još ima? :roll

11 svi 2010, 09:35

Da malo dignemo topic :mrgreen

Roko je u nedjelju dobio laganu temperaturicu, 37,8, i tako jučer cijeli dan...otišli smo pedici ali ona nije pronašla ništa...jutros na leđima pet kozica :( ...baš sam ih tražila jer je jedan maleni u grupi prije dva tjedna dobio kozice...jutros zovem vrtić i jučer i danas u Rokovoj grupi prijavljeno 7 novih kozičavaca :/
Idem u ljekarnu kupiti P-gel, hipermangan....za sirup ću tražiti recept....šopam ga ehinaceom i infant care-om....

Da li je prerano večeras ga malo okupati u hipermanganu?

Žalosna sam jer mislim da će se i seka zaraziti, sve skupa će trajat i trajat..... :roll

Topic je odličan, sve sam naučila od vas jedino me muči sunce....kako poslije tretitari krastice...ipak je ljeto na pragu, sunce je jako, moji su oboje plavušice, osjetljive kože i ne znam što da kupim?????

btw upravo mi svekrva kaže da mm nije prebolio kozice...

11 svi 2010, 09:44

Nakon što ti prođu, još dva-tri tjedna ne izlagati djecu direktnom suncu.
Štati po hladu i to rano ujutro i kasno poslijepodne.
Fleke po koži mogu trajat još dugo, moja manja imala je fleke godinu dana
po leđima.
Kraste ne tretiraš, pustiš ih na miru da same odpadnu. :dunno

11 svi 2010, 09:55

Ma da, i mislila sam kožu, ne krastice, lapsus...

11 svi 2010, 09:57

50+ faktor od neke farmaceutske kuće, provjerene.
Najbolje u apoteci.
Odgovori