Postao/la Neda2kids » 10 sij 2005, 17:54
Ajd redom:<
><
>Nato - kaj se tiče ovih odlazaka u vrtić da nekoga ne zarazi - znam točno kak ti je. Ja sam prvi dan nakon kaj je Timpa dobil osip odjurila u vrtić da tete obavjestim. Uglavnom, prva reakcija je bila jednog tate koji je rekal: Mi se ne bojimo, mi smo imali. Druga reakcija je bila jedna mama: A jel' se vaš sin igra s mojim??? Tu sam ja bila ovak , al' sam prvo pitala, a kak se preziva vaš Jakov (u našem se vrtiću svi zovu i imenom i prezimenom ). Veli ona meni prezime, i ja velim: Da - skroz tiho A ona mene skoro svu izljubila i veli super, baš do
o, sad ćemo i mi to konačno prebolit. Meni je takav kamen sa srca opal, da ti ne mrem reći. Mislim, to je tak nekak normalno, jedna od bolesti koju moraju preboljet, i ne mogu bit djeca kriva. A još k tome, ne možeš nikad znat da li je zaražen ili nije, i ne slat ga u vrtić. Kaj ne????<
>Tak da ja mislim da ak Hana voli ić u vrtić, nemoj joj to uskratit. Ionak će izludit u kući 2 tjedna kaj mora bit.<
><
><
>Btw, kod nas ti odmah pedijatar izvijesti vrtić i epidemiološku službu da u vrtiću ima slučaj vod. kozica, tako da se i to zna. A tete su, to znam po jednoj mami , da su tete govorile roditeljima da ima slučaj kozica.<
><
>Cijepljenje:<
>Ja sam znala da cjepivo postoji. I moji u ambulanti djecu nacjepljuju negdje od 2000. godine. Iako sam to znala, nikad nisam djecu niti pokušala cjepit, niti se o tome raspitivala. Zašto? Zato kaj mislim da je to jedna normalna zarazna bolest, tipična dječja, koju svi dobiju - ako nisu imuni, naravno.<
>I što se tiče cijepljenja, ja jesam za cijepljenje koje je obvezno, i to sve prolazimo, i znam da ću ih u proljeće počet nacjepljivat protiv krpeljnog meningitisa (mi smo u rizičnoj skupini ). Osim toga, cijepi se oslabljenim virusom, i nitko ne garantira da neće dobit kozice, već da će ih samo preboljet manjim intenzitetom.<
>Tako mi je uostalom i savjetovala med. sestra u našoj ambulanti.<
>Ali je zato rekla, da ako znamo da netko stariji u kući nije imao kozice, da ga obavezno, čim izađe iz inkubacijskog perioda, cjepimo. Jer to može bit jako, jako gadno.<
><
>Barbie:<
>Sve ti je to OK. Proći će, samo ga treba malo pazit da ga ne ogrebu u vrtiću, to je još osjetljiva koža. Mislim, dugi rukavi i čarapice i to. Moj nećak ti je danas nakon preboljeljih kozica ljepši nego prije. Ak' se to dogodi i Timpi, jao si ga ženskom rodu.<
> Kad odustanes, izgubio si!!!<i></i>