Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
09 tra 2010, 16:06
Bok! Moja curica se rodila s hemangiomom na desnoj rukici. Kako ona raste tako i to ide ne u širinu nego u visinu i mogu vam reći da me pomalo strah. Pedijatrica je rekla da se vide bijele točkice u njemu i da moramo dobro paziti da se ne ogrebe,međutim sve je to u redu dok su dugi rukavi a šta kad joj obućem kratke....
09 tra 2010, 16:43
imaš par postova gore gdje sam napisala kako je nama bilo na moru, dakle zaljepi flaster preko hemangioma i pazite.
Evo moj malac sada ima 6 godina i hemangiom se skoro u potpunosti povukao, više nije crveni nego boje kože i skoro pa je dosegnuo razinu kože (znači nije onako jako ispupčen).
Hemangiomi uglavnom sami prođu do djetetove 6-7 godine, ako ne onda ni neće, jedina opcija tada je operativni zahvat.
09 tra 2010, 20:25
A šta je s jajetom,da li je nekome ipak taj stari"babski" lijek pomogao?
09 tra 2010, 23:46

Eto da i ja napišem pokoju...i moja lutkica ima hem.na glavi točnije iza desnog uha,naš se primječujem ne širi,isto je nekih 1,5 cm,na zadnjoj kontroli nam je pedi rekao da se ne brinemo,a ako bi kojim slučajem raslo poslat će nas u klaičevu...
Bonita-najbolje bi bilo da potražiš mišljenje stručnjaka,jer nema brige dok ne raste,a kažeš da se vaš širi tj. ide u dužinu,dakle raste...ja se nebi kockala i probavala "kučnom medicinom"potražila bi ipak mišljenje stučnjaka...al to bi ja....ma vjerujem da nije ništa,al eto
06 srp 2010, 12:05
bok svima
evo ovako--moj mali ima sad 3 ipo mjeseca i ima hemangiom na preponai promjera 2,5 cm.jako se crveni i osim tu ima mali hemangiom na bedri koji je blaži.dosta poznanika čija su djeca to imala su rekli da nisu operirali nego se samo kroz niz godina(5-7)potpuno povuklo.ali mi smo bili u ponedjeljak kod doktora ireneja cigita,koji nam je dobar poznanik,koji je rekao da se to treba riješiti laserskom koagulacijom i to kroz par puta svaka 3 mjeseca.ali za tu operaciju dijete treba potpuno uspavat....to je dijete od 3 mjeseca i doktor tvrdi da nema nikakvog rizika
mene je unatoč riječima stručnjaka jako strah jer neznam što se sve može desit
a i nakon operacija ožiljak(kao neka svijetlo ljubičasta mrlja)će uvijek stat
ako netko ima ikakvih iskustava ili savjeta bila bi jako zahvalna jer sam mlada mama pa se želim što više informirat
07 srp 2010, 10:44
ja na tvom mjestu ne bi davala tako malo dijete uspavljivat radi hemangioma.
Ako se ne povuće do 6-te godine onda bi mi to bila opcija, a ovako
19 srp 2010, 10:11
evo nakon nekog vremena odgovora
pošto mi je sinu hemangiom bio na nezgodnom mjestu tj. na preponi,gdje koža ne diše pa se mogla otvorit rana,bili smo na operaciji.operacija je uspješno prošla i nije ništa ni osjetio.šta je najbolje kad smo ga došli vidjet smijao se od uha do uha I ODMAH SMO ISTI DAN IZAŠLI.
kad je doktor došao rekao je da se super sredilo
dalo nam je neku crvenu tekućinu koju mu trebamo na to mazati 7 dana 3,4 puta dnevno i mora veliki dio dana biti gol da se to suši.a zatim nakon 7 dana treba ga šta više kupat da se krasta skine
njemu toi ne radi nikakve smetnje-i dalje normalno spava,jede,smije se i uživa
sad sam sigurna da sam ga trebala operirat jer tamo ima djece koja su čekala par godina misleći da će se povuća al se pogoršalo i moralo im je to doslovno na operaciji čupat.bila je jedna curica koja je imala ogroman na usni i jer su puno čekali curici će zauvijek ostati na tom mjestu jedan malo dio jer je to jako osjetljivo područje
koliko me god bilo strah jer je jako mali(sad 4 mjeseca

) sad sam mirna jer smo to u startu riješili
28 ruj 2010, 21:48
evo i ja se pridruzujem sa svojim iskustvima. Moja malena ima 4 mjeseca i kraj oka ima hemangiom velicine cca 1,5 cm. Pojavio se nekih 10-tak dana nakon rodjenja i bio je ispocetka mala crtica, a do kraja drugog mjeseca narastao je na tu velicinu. Trenutno ne raste, ped. kaze da bi trebao rasti kako se glava povecava, ali sve je to mozda i eventualno. Slala nas kod oftamologa i na srecu je samo povrsinski, vid nije ostecen. Zatim bili kod dr. Cigita na pregledu. Kaze on da ga moze maknuti nekom vrstom spaljivanja jer ne smije laserom da ne osteti oko. I sad sam na sto muka jer me strah anestezije jer je jos mala, ali me malo tjesi sto je gosp. marijana napisala da su oni to isto rijesili u startu. Mene to ceka kad tad jer je kraj oka, klinci ce stalno pitati ''a sto je to?'' a kad naraste i ako se poveca, nece se moci odjednom ukloniti nego barem 2 puta, sto znaci 2 anestezije i morat ce ga maknuti operacijom jer ce biti prevelik za spaljivanje. I koliko god me to uznemirava, mislim da cemo i mi to rijesiti sto prije. Nadam se da ce sve dobro proci.
29 ruj 2010, 10:41
I mi smo imali hemagion.Pojavio se nekih tjedan dana nakon rođenja.Šokiralo me kad je pedijatrica bez ikakvog objašnjenja rekla to je tumor!! i poslala nas kod Cigita. Do njega doći je bila nemoguća misija pa nas je pregledao dr.Kljenak i umirio....i nije odmah forsirao sa laserom.Uglavnom, pratili smo samo da li mjenja veličinu..a hvala bogu nije..i onda je polako počeo blijediti..i povukao se potpuno..kao da ga nikad nije bilo.
I kao što je sam dr.Kljenak rekao..ako nije na ''nezgodom'' mjestu..tipa da smeta ili zbog položaja bi se mogao raskrvariti...i ako ne mijenja veličinu..pustit da vrijeme napravi svoje.
29 ruj 2010, 10:43
pa hemangiom jest tumor. benigni.
29 ruj 2010, 10:51
Znam....Ali kad dođeš pedijatrici...i ona kaže to je tumor..i ništa više...ni A ni B, nego samo odite u Kalićevu...ostaneš ono lagano šokiran

Naravno..poslije smo i pedijatricu promijenili
29 ruj 2010, 12:40
nisam ni ja znala kaj je to pa kad sam procitala da je tumor i da ih ima vise vrsta ( od ispupcenih raznih velicina i oblika, do mrlja i flekova crvenih ili ljubicastih) nije mi bilo sve jedno. Nama je nezgodno jer je kraj oka pa da ga ne zagrebemo i da mozemo na sunce normalno, ili da ne pocne jos vise rasti... morat cemo ga maknuti
23 lis 2010, 10:06
evo jucer obavili kod dr. Cigita operaciju, sve je dobro proslo. sad cekamo da otpadne krastica da vidimo je li sve otislo od prve

ili cemo morati jos jednom
glavno da smo to obavili. I sto je jos super, do sad su bebe bile same do iza podne dok im smijes davati caj ( rekla jedna gospodja koja je bila cetvrti put ) a sad mame idu k bebama odmah. Mi smo operirani oko 8 ujutro i odmah u 10 smo bile skupa. Jer vec do onda je misica ostala bez glasa od deranja

a sto bi tek bilo da je bila sama jos 2-3 sata.
Nadam se da ce nekome ove informacije koristiti, kao sto su meni pomogle od ostalih mama. I nas je bilo strah jer smo mali, ali svi kazu ako mislite ikad micati hemangiom, maknite dok je dijete malo jer poslije ima vece traume.
15 ožu 2011, 08:33
Moj mali je bio na operaciji sa samo 5 mj. pod nož jer je bio ogroman a i nije bio na osjetljivom mjestu . Isto smo bili kod dr. Cigeta u Klajičevoj . Mogu z njega reči da je super . Hemagion se više nije pojavio a mali ima 4god.
22 svi 2011, 10:24
eto opet sam se sjetila pisati na ovu temu jer trebamo ici na kontrolu nakon druge operacije koju smo imali u veljaci, dobro je proslo, dijete je bilo 8 mjeseci staro i imala je manje traume nego prvi put
sad cekamo termin za kontrolu, 80 posto je nestalo i jos malo se vidi ali mislim da cemo morati na jos jednu operaciju
glavno da moze na sunce sad kad se blizi ljeto
13 vel 2012, 23:52
zar to može biti i opasno???
moja kćer gaima na leđima i velik je. puvukao se u gornji dio a donji malo blijedi.
12 tra 2013, 12:40
Bok, da se i ja nadovežem na ovu temu.
Imam curicu od 4. mjes. imala je hemangiom iznad lijevog oka i bili smo na laseru kod dr.Cigita i sve je prošlo dobro, kontrola je za 3 mjeseca. Ali dr nam je rekao da ide u mirovinu

i da ne zna tko će raditi zahvate umjesto njega.
dali netko zna tko će mijenjati dr. Cigita ?
Hvala na odgovoru