Sada je: 24 kol 2026, 23:01.

Preosjetljivost na ubod insekta

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Re: Preosjetljivost na ubod insekta

PostPostao/la Mama Mia28 » 12 lip 2010, 23:13

evo mi se opskrbili aparatićima :mrgreen . Tražila sam te narukvice ali nema ih nigdi, (bar ja ne mogu naći-kao i obično kad nešto tražim... :roll ), bar dok spava da mu je stavim jer inače :ne .
Nekako me strah onih sprejeva i losiona za zaštitu, ma neznam...
Jel se tim losionima može namazat npr. samo leđa pa da ga ne bodu ili se mora cijelo tijelo?
Kvrge su strašne (ima 3 na glavi, 3 na rukama i na nogama par), ja to još nisam vidla :ne , povečaju se dan -dva nakon uboda, ali one prve su već manje tako da će i ove valjda proći.
Lani je imao svega dva uboda i nije bilo ni približno slično ovome.
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la barboza2 » 08 srp 2010, 07:48

i kod nas isti problem. nedavno je jedan djecak imao ubod od kojeg mu se poduplala podlaktica. vodila ga dr sva u panici. dobio rinolan i fenistil gel. brzo proslo. sad na moru su prvu noc dobili nekoliko uboda. to izgleda prestrasno. oteklo, otvrdnulo, oko uboda zuckasto a crvenilo i otok jos par cm okolo. sad ta zuckasta mjesta prelaze u vodene plikove i nakon njih ostanu gole rane. e sad mene zanima kako tretirati te rane. da se o meni radi namazala bih s geokorton masti al ne znam, smijem li njima?
kad ih pustam na terasu obavezno upalim 2 spirale i to mi se pokazalo najbolje. ako sjedimo u kuci otvorim prozor i vani pored prozora upalim to i nece u kucu nijedan. po noci upalim aparatic na tabletice. ma ne znam vise. tigrastih nema ko prijasnjih godina al isto doleti pokoji.
Nothing is perfect. I am nothing.
slika
slika
barboza2
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Sandi » 22 srp 2010, 16:17

Kod bas isto plikovi, uzdignuta, upaljena, crvena koza. Imamo jedan ubod na nozi koji je nakon par dana pun malih mjehurica, mislim da se inficiralo. Mazemo sinopen kremom, ali .... Ne znam sto da radim vise, dan mi je puno veci problem od noci. I ja ove godine imam puno burnije reakcije nego inace... :/
Sandi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la padrona » 19 lip 2011, 21:54

barboza2 je napisao/la:to izgleda prestrasno. oteklo, otvrdnulo, oko uboda zuckasto a crvenilo i otok jos par cm okolo. sad ta zuckasta mjesta prelaze u vodene plikove i nakon njih ostanu gole rane. e sad mene zanima kako tretirati te rane.

Mi od jučer imamo takav ubod i reakciju i dobili smo fenistil kapi oralno, i mast. A danas još i betrion - antibiotsku mast jer je bilo tih mjehurića koji su pukli i inficirali se. Sutra ću joj za vrtić staviti na to sterilnu kompresu i čarapu preko toga (ubod je na gležnju) jer idu vani u zemlju i prašinu pa me strah da ne bude još gore.
Smješkica 03.03.2010.
padrona
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la cici » 08 srp 2013, 08:57

Podižem temu ;)
L mi je u subotu ugrizao komarac za lijevi zglob na nogici i jučer je bilo crveno,a jutros vidim da je otečeno i plavo. Zvali smo pedicu,ona kaže samo hladni oblozi i mazati s floceta gelom ili synopenom.
Nju to ne boli,bar tako kaže,malo svrbi,hoda normalno,normalno se ponaša,ali to tako ružno izgleda da si razmišljam da ipak odemo do pedice da to pogleda :dunno
Da li je netko imao sličnu reakciju i s čim ste mazali s da prođe?
slika slika
cici
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la zara01 » 08 srp 2013, 11:08

Moj je uz mazanje dobio i claritine.
T&T
zara01
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Liv Tyler » 08 srp 2013, 11:10

Mi smo dobili samo fenistil i gel i kapi za istovremeno koristenje. Pri poboljsanju stanje prestajemo s kapima i mazemo samo gel.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Diami » 08 srp 2013, 13:07

Kao da sam ja pisala... Mi se baš jutros provozali do pedijatra zbog toga jer je M natekao gležanj uduplo zbog uboda komarca. Dobili fenistil kapi, mazati sinopenom, stavljati hladne obloge. Veli da uvijek kad ima par uboda odjednom damo kapi, kako se ne bi više tako zakompliciralo (jer ima još tri uboda, al su na mesnatijem dijelu pa nije tako jak otok, iako je jača reakcija).

A baš ružno izgleda, kao da je iščašila gležanj. I kao šlag na kraju još ju noćas ubode opet na drugoj nozi u petu... :ajme

A imamo na svim prozorima mreže. Sad ćemo opet i raid night&day uključit za vrijeme spavanja, a kad predvečer idemo van sam uzela od dm-a spray za tjeranje komaraca ala autan, ide od godine dana.

Mrzim komarce... :gaah
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la cici » 08 srp 2013, 14:37

Diami je napisao/la:

A imamo na svim prozorima mreže. Sad ćemo opet i raid night&day uključit za vrijeme spavanja, a kad predvečer idemo van sam uzela od dm-a spray za tjeranje komaraca ala autan, ide od godine dana.

Mrzim komarce... :gaah

Tako i mi!!! A van ni ne smijemo bez da se ne našpricam nečim protiv komaraca!!! :mrgreen

Namazala sam joj sa synopenom,crvenilo se malo povuklo,ali još uvijek izgleda ružno-kao da je iščašeno :dunno
slika slika
cici
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Diami » 08 srp 2013, 15:33

A to hoće tak i do tjedan, dva jer se postepeno povlači, tak da se oboružaj strpljenjem.

Mi popili prvu dozu fenistil kapi, sad ćemo poslije spavanja i ručka drugu, al već nakon prve je bilo mrvu bolje i svijetlije. :yess
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la IINA » 08 srp 2013, 15:39

Recept je točno kako piše.
Neki antihistaminik tipa claritine ili flenistil oralno tri puta dnevno kroz tri dana.
Mjesto uboda najbolje mazati sinopen masti, jer ona je isto
antihistaminik, ali lokalni.
Koristiti repelente, komaraca ove godine imaaaa.... :/
I veliki su ko rode. :znoj
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la ronin » 08 srp 2013, 17:16

Kod mog najstarijeg, koji je imao pravu alergiju na ubod komarca, jedino je pomagao Rinolan u kombinaciji sa Sinopenom.Ni Fenistil ni Floceta, kao da nismo mazali.

Htjela sam reći onima koji koriste Sinopen, ne smije se namazati pa izlagati kožu suncu, da se o tome povede računa
mr brown eyes 26 9 2002
mr Blond 19 11 2004
little miss Croatia 29 8 2008
the Miracle of Life 5 3 2013

Ima li očaj bilo gdje? Daj da nadu nosim tu!.
ronin
Zaželjeli ste - poslušajte!

PostPostao/la Diami » 08 srp 2013, 20:24

Maju to i dalje dosta svrbi, baš mi je žao. A na oblog pooludi i samo čeka pri liku da ne gledam da ga skine... :ajme nadam se da će do sutra biti bolje bar malo...
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Diami » 08 srp 2013, 21:32

Jel moguće da dijete dobije temperaturu laganu kao nuspojavu ugriza insekata?

Maja ima laganu temp, oko 38 se kreće, dobre je volje, ne kašlje, nos ne curi, možda malo slabijeg apetita al to je moguće i od vrućine generalno. Danas ju doktor nije preslušavao i grlo gledao, al vjerujem da i ne bi ništa vidio...
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Liv Tyler » 09 srp 2013, 08:20

Ubodi malo potraju. Ruzno ih je viditi al glavno da ne smetaju kako se dijete ne bi ceskalo os vise produzilo rane.

Diami ne znam moze li se dobiti temperatura. Kako je prosla noc i ima li je jutros?
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Diami » 09 srp 2013, 08:40

Noć je prošla mirno, spala temp sama u neko vrijeme, sad je nema. :)

I jutros sve otekline manje, posebno ona na gležnju. Mislim još se vidi i roza je i toplije od okolnog tkiva, ali ovo na gležnju je splasnulo na pola prijašnje veličine. :yess

Stavila sam joj prije spavanja oblog sa kapi ulja čajevca i malčice alkoholnog octa, ali to izvana (duplu vatu stavim, pa ovo na vanjsku). Puno bolje izgleda gležanj. :)
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Liv Tyler » 09 srp 2013, 08:43

E super.

S ovim ubodnim ranama od komarca bori se kao da je kakva bolest. A tako barem traju. :ajme
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Diami » 09 srp 2013, 09:05

Bome da, em izgleda opasno, em se djeca pate, ona se jučer tak češala, baš mi je bilo žao, a i strah se pojavi da si to ne izgrebe i otvori...

Koliko vidim M na gležnju ima bar dva, a možda i tri ugriza, zato je tako i nateklo, sve u razmaku pola cm, cm.... :ajme
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la cici » 09 srp 2013, 09:09

Diami,drago mi je da joj je bolje :hug
I nama je oteklina splasnula,ali je još uvijek plavo-izgleda kao modrica-i isto vidim 2 ugriza na razmaku od 1cm.
slika slika
cici
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la VIPmama » 19 srp 2013, 08:16

Cure, nedavno sam čula za odličan recept za ubod komaraca.

Namazati crvenim lukom (prerezanim).
Funkcionira samo ako je ubod svjež!!

Eto, još jedna primjena luka, probajte!
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la † Sanika » 21 srp 2013, 21:13

Nas isto uništavaju, i nikako da pronađem nešto korisno, a da nije štetno.
Čisto za info, pročitajte o sastojku (aditivu) kojega imaju RAID i Baygon, tablete (odmah sam ih bacila) - http://www.glas-koncila.hr/index.php?option=com_php&Itemid=41&news_ID=20641

Izvor je čudan, ali ima isti tekst na dosta engleskih stranica.
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Diami » 21 srp 2013, 23:19

E sad, navodno taj raid night and day nema niš od aditiva, al ko za vraga nemam kutiju više da provjerim... :/ Međutim ja ga ne budem vjerojatno više koristila jer piše na uputama da se ne smije koristiti u prostorijama gdje borave djeca.

Je da je kod nas cijelo vrijeme pored otvorenog prozora, al em su mala djeca, em sam trudna. :( Ne znam, nadam se da nas neće pojest bez toga...
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la † Sanika » 22 srp 2013, 09:56

Nema Diami, ali je isto otrov, toliko sam onako brzinski pročitala ... Nisam ga koristila, niti budem, pa se nisam udubljivala.
Ti otrovi neće više u moju sobu :(
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Diami » 22 srp 2013, 10:04

A da, sve su to otrovi. Nije ni ovo za mazanje bez veze neka vodica... Zato to koristimo isto samo u slučaju prijeke nužde.

I ti insekticidi koji djeluju kao na komarce, djeluju pogubno i na vodene životinje (veli ugasite ozračivanje/pumpu u akvariju ako pored koristite raid night&day :shock :ajme ). A kao za ljude nisu opasni - al ne koristite u sobama gdje borave djeca ili osjetljive osobe.... :gaah

I ja sam ga jučer isključila... :basnecu
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Lorena82 » 26 srp 2013, 13:00

Evo nas na moru i vec drugi dan na mog bikica se sjatili svi komarci u susjedstvu. Ima preko 30 uboda na sebi. Alergicar je i plikovi su bili grozni. Sad to vise nisu plikovi nego zive rane jer si je sve strgao.
Ja kokos sam tek danas nazvala dr i dobio je Claritin i Elocom kremu.
imamo mrezu, spavamo sa aparaticem bez obzira na bebu a on svejedno sav izboden.
Jel postoji jos koja krema da te gozne rane sto prije prodju? Mazem sa cistom aloe verom i nevenovom masti
Ova krema koju je dobio je kortikosteroid.
Lorena82
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Liv Tyler » 26 srp 2013, 13:21

Fenistil. I nam pomaze kupanje u moru. To nam je novo otkrice.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la thalia » 26 srp 2013, 13:22

Liv Tyler je napisao/la:Fenistil.

fenistil je odličan :dada
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
thalia
Von Trapp

PostPostao/la Lorena82 » 26 srp 2013, 13:58

Ok probat cu taj fenistil. Jel to nesto slicno floceti? Floceta nam nista ne pomaze.
Moru nece niti blizu :/
Lorena82
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 26 srp 2013, 14:01

Fenistil ti neće pomoći.
On samo umanjue svrbež, ista ti je stvar kao i claritine koji ste dobili,
samo je u kremi. Da si mazala prije nego se izgrebao onda bi imalo smisla, sada ne. Možda nevenovu mast za regeneraju kože.
I ne vodi ga na sunce niti blizu dok je na Elocom kremi.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Lorena82 » 26 srp 2013, 14:07

Ok hvala IINA.
rekla mi je dr 3 puta da Elocom iskljucivo navecer prije spavanja.
Citala sam uputstva na kremi da ne smije na rane a on od trganja ima stvarno grozne rane a na mjestu uboda je udubljenje :/
Sad nisam pametna da li da mu mazem te rane s kremom ili samo ubode koje nije uspio rastrgat.
Lorena82
Asimilirana
Asimilirana

PrethodnaSljedeća

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.