mi smo negdje prije 3. rođendana zadnji put išli na hitnu po noći, jako smo se uplašili koliko se gušila, ali u autu je situacija bila puno bolja (kombinacija hladnog zraka i uspravnog položaja) - tamo su joj dali DEX i inhalaciju čistom fiziološkom.
poslije sam čitala da u slučaju tako jakog napada zapravo treba nazvati hitnu i da bi oni trebali doći k nama i da nije dobro dijete u takvom stanju voziti nego staviti u zaparenu kupaonicu i čekati hitnu.
taj put na hitnoj (Rebro) su nam prvi put (inače smo bili u vikend- hitnoj u domu zdravlja gdje bi nam odmah šibnuli dex, dali Fenistil i poslali kući) rekli da inhalacija običnom fiziološkom pomaže.
poslije smo i sami kupili inhalator i sad više ne idemo na hitnu - ovo "trčim doktorici" znači da čekam njenu smjenu i odmah odem

- ali otkad prepoznajem već prvo kašljucanje laringitičnog tipa (MM ga skuži kasnije od mene) - nismo ni imali tako jake napade (a i starija je).
mi smo prve godine vrtića bili tako često bolesni da nam je na kraju doktorica dala ukupno 6 tjedana kod kuće:prvo je meni dala 3 tjedna (max koliko je mogla), pa je MM uzeo par slobodnih dana pa je na 2 dana došla sveki i onda sam ja dobila još 2 tjedna bolovanja.
za to vrijeme smo joj dali cijelu bočicu Infant care multivitamina (preporuka dokice) i još na kraju tog perioda ulovili neku akciju i otišli 5 dana na more - iza toga je konačno sve krenulo nabolje, uskoro je došlo i proljeće i više nikada (pljuc pljuc pljuc) nije bila u tolikoj mjeri bolesna kao te prve zime
mlađoj smo i preventivno znali davati ehinaceu po 3 tjedna, mama nam kuha sok od bazginih bobica i tako - mala ima bolji imunitet od starije