Sada je: 31 kol 2026, 22:58.

Ciscenje uha - tljci i sl.

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

PostPostao/la bambolina » 11 sij 2008, 11:58

A joj jadnia misica...
Ma to je strasno kad boli uho znam iz vlastitog iskustva a i vidim kako je nasem malom kad ga boli uho!
Mi smo bili jednom na ispanju uha na ORL i on se tako rito i bacakao da kako su ga drzali cvrsto ostala mu je masnica na glavici tako da jadnicku ne bi htjela vise to priustiti...
bambolina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Rimaithor » 11 sij 2008, 13:08

Cerustop ima svoju kapaljku, nakapas u uheko (glava mora bit okrenuta na stranu, tako da ne iscuri van) i zatvoris vaticom. Nek ostane malo lezati i onda samo maknes vatu a ulje samo iscuri van. Ili mozes isprati vodom, mi nismo nikad.
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la watani » 11 sij 2008, 13:14

hidrogenske kapi za usi budu sigurno rijesile tu smolu. s time sam ja jednom nakapala svojoj curki (2god) i bilo je ok. isto se mora kapati nekoliko dana da bi se sve rastopilo. i ne treba s nicim ispirati uho jer to kad se rastopi samo sve izadje van.

ALI, da ne bi bilo zabune, radi se o 3% hidrogenu, i to se iskljucivo kupuje u apoteci
(da ne bi nekom palo na pamet koristit onaj za kosu :mrgreen: )
Jezik ima pravo: uteci znaci spasiti se.
Ako umires, kreni.
Ako patis, pokreni se.
Kretanje je jedini zakon.

vap-su-varivari
watani
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la bambolina » 11 sij 2008, 13:28

Joj hvala Rimaithor ! Tako glupo pise u uputstvima...
Probat cemo prvo sa hidrogenom a kad budemo isli kod dr.onda cemo pitat dali bi mogli s cerustop ako bude bilo potrebe,
wateni pretpostavila sam da je 3% iz apoteke! Zanima me dali mora neko vrijeme mirno lezati kad mu nakapam ili se moze dici? Dali ce ima neka pumpica na tome ili sprica ili je to bocica naj obicnija?
bambolina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IINA » 11 sij 2008, 14:07

Bočica ko kapi za nos, obična. I kao i kod svih kapanja u uho, par minuta leži na boku, da ne iscuri odmah sve van.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Lena » 12 sij 2008, 11:17

Bambolina, nemoj se iznenaditi ako ti nece pozitivno reagirati na hidrogen jer on poizvodi suskanje u usima koje bi moglo dijete prestrasiti.
mislim da mozes komotno krenuti s tuljcima. probaj kad zaspi, okrenuti ga na jednu stranu i zapalis tuljac. on daje ugodnu toplinu i to ga sigurno nece smetati. jedino moras znati da nije dosta samo jedna tura. pise ti u uputstvima koliko cesto to moras ispocetka provoditi. nama su uvijek pomogli.
a smola se nakupila vjerujatno zbog ucestalih upala uha.

edit:tipfeleri
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la pulse » 12 sij 2008, 12:16

Ja sam hidrogen za higijenu ušiju kupila u spreju. Kad se otvori, može se koristiti najduže mjesec dana, poslije toga baciti.
pulse
atletičarka

PostPostao/la bambolina » 14 sij 2008, 10:04

Probali smo s hidrogen i sve je bilo o.k. ali kad sam mu treci put u danu (navece) kapala onda je vikao poslje da ga buba i ja sam prestala tj.drugi dan mu nisam kapala. Dali sam pogrijesila? Jel stvarno moguce da ga boli?
Tako smo samo jedan dan kapali hidrogen pa ni ne znam dali je dovoljno ili da za koji dan pokusamo ponovo?
Koliko cesto se tako mogu cistiti usi?
bambolina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la LiKmama » 23 sij 2008, 22:01

dodatne informacije radi: nama su svojedobno ovdje dali bademovo ulje za istu namjenu.
na kraju nismo koristili pa ne znam nista vise reci.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la barboza2 » 25 sij 2008, 22:42

ja obicno kad mi padne na pamet (jer m su uši vječito prepune cerumena) nzovem dr je li mu gužva u ordinaciji. ako nije uši joj dobro natopim hidrogenom da joj što bolje omekša jer to znaju biti čitave naslage na bubnjiću. onda se zaletimo dr-u i on joj to mlazovima tople vode iz šprice ispere van. puno puta smo morali ponoviti postupak jer je mene u početku bilo strah ukapati više od kapi, dvije. onda mi je rekao da ulijem da pliva i otad nam bolje ide. ali moja m je stvarno divna, ona ne plače ni kad joj krv iz vene vade (ima samo 3 god) tako da ne znam kako bi bilo s djetetom koje se boji.
Nothing is perfect. I am nothing.
slika
slika
barboza2
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lilly » 27 sij 2008, 22:36

Pa mene bi bilo frka s hidrogenom to djetetu ispirat. Prosle godine se mm-u zastopalo uho i ukapala sam mu s kapaljkom hidrogena i nakon par minuta isprala s fizioloskom i izaslo je toga podosta, ali se poslije zalio da ga boli. Navodno da to vise ni doktori ne rade s hidrogenom :dunno :dunno
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Ciscenje uha - tljci i sl.

PostPostao/la Luantaro » 15 vel 2010, 23:00

http://www.net.hr/zdravlje/page/2010/02/15/0520006.html

Voštani tuljci za čišćenje ušiju su prevara

.U ljekarnama, specijaliziranim prodavaonicama i na privatnim štandovima nekih medara znaju se naći neobični voštani štapići za prirodno čišćenje ušiju. Zapalite ih i nečistoća izlazi van. Je li stvar tako jednostavna?
Mogu li voskom ili parafinom obloženi tuljci/štapići prirodno očistiti uši ili je nakupljena prljavština na dnu tuljca istopljeni vosak i parafin?

Dva štapića potrebna za jedan tretman koštaju od 30 do 50 kuna, a proizvođači u početku preporučaju tjedna čišćenja, a kasnije mjesečna. Čišćenje i nije tako jeftino, no iako na pakiranju zna pisati da nije riječ o medicinskom postupku, proizvođači i zagovornici metode tvrde da je ovo daleko bolja metoda od ispiranja ušiju kod liječnika.

Sam postupak uključuje naginjanje glave u stranu, stavljanje tuljca sa zaštitnim kartonom u jedno uho i paljenje vrha štapića. Sagorijevanje tuljca trebalo bi stvoriti vakuum koji će prljavštinu iz uha podići na površinu, usisavajući ih na dno tuljca. Čim izgori jedna trećina štapića treba ga ugasiti. Na vrhu ćete naći nakupinu prljavštine.

Na Spokane Ear, Nose, and Throat Clinic još je 1996. provedeno ispitivanje ovih navoda. Zaključeno je da je postupak neučinkovit u izvlačenju smole iz ušnog kanala. I druge studije su pokazale da tuljci za čišćenje ušiju imaju jednaku količinu nakupljene nečistoće pri vrhu stave li se da gore u uho ili negdje drugdje, te da je ova nakupina tek otopljeni vosak i čađa iz samog tuljca.

U listopadu 2007. američka Administracija za hranu i lijekove izdala je upozorenje u kojem stoji da su tuljci za uši opasni po zdravlje ukoliko se koriste učestalo i na neprikladan način nego to piše na uputama. Moguće su, naime, neželjene opekline lica ili ozljede srednjeg uha. I dosta, zabilježena su najmanje dva slučaja kada su tuljci uzrokovali požar u kući, jedan sa smrtnom posljedicom.

Prof. Edzard Ernst objavio je kritički osvrt na ovu temu. "Ne postoje podaci koji bi ukazivali da su tuljci za čišćenje ušiju korisni. Uz to, ponekad su povezani s ozljedama uha, što neminovno znači da uzrokuju više štete nego koristi. Njihovu upotrebu zato treba obeshrabrivati."

Do istog su zaključka došli i u udrugama kanadskih i američkih obiteljskih liječnika.
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

Prethodna

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.